2017. szeptember 23., szombat - Tekla
Regisztráció | Belépek  
Címlap   Közélet   Katedra   Kultúra   Gazdaság   Sport   Életmód   Lélek   112   Bosszantó   NézőpontNaptárÁlláshirdetésFelajánlomNagyjainkKonyha

Gazdaság

Ezer új munkahely jön létre Zalaegerszegen

MTI — KanizsaHír @ 2014.10.01. 16:035 komment -

Ezer új munkahely jön létre Zalaegerszegen, a Flextronics 600 fős létszámbővítést valósít meg a következő hónapokban, a megyeszékhelyen működő vállalkozások pedig összesen további 400 új munkahelyet teremtenek — jelentette be Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármesterjelöltje (Fidesz—KDNP) a közép- és kisvállalkozások fejlesztésének lehetőségeiről tartott konferencián szerdán, Zalaegerszegen.

A Zalaco Sütőipari Zrt. 1,3 milliárd forintos beruházással 51 új munkahelyet hoz létre, az Edelmann 4,5 milliárd forintos ráfordítással további 100 új munkahelyet teremt az északi ipari parkban. Az ADA bútoripari cég a déli ipari területen 3 milliárd forintos beruházással 100 új munkahelyet létesít.

Az önkormányzat tárgyalásokat folytat egy helyi gépipari céggel is, így a tervek szerint a következő évben további 150 ember foglalkoztatása valósul meg — ismertette Balaicz Zoltán, jelenlegi alpolgármester.

A városnak csak akkor lehet jövője, ha sikerül fejleszteni a helyi gazdaságot, támogatni a vállalkozásokat, a meglévő munkahelyeket megőrizni és újakat teremteni, az önkormányzatnak ezért a következő időszakban még tudatosabban kell támogatni a helyi mikro-, kis- és középvállalkozásokat — hangsúlyozta a polgármesterjelölt.

Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár elmondta, hogy a kormányzat kiemelt stratégiai célja a kis- és középvállalkozások (kkv) támogatása, a 2014—2020 közötti uniós fejlesztési időszakban a rendelkezésre álló 12 ezer milliárd forint 60 százalékát ezen szektor fejlesztésére fordítják.

A támogatási összegből a vállalkozások új gépeket vásárolhatnak és további új munkahelyeket hozhatnak létre — tette hozzá. Csepreghy Nándor jelezte: a kormány ahhoz is támogatást nyújt, hogy exportpiacokra is tudjanak termelni, de ehhez komoly kooperációra van szükség a Magyarországon működő multinacionális vállalatok és a hazai kkv-k között.

Szólt arról is, hogy a jövőben a pályázatok csak elektronikus ügyintézés keretében működnek, így minden gazdasági szereplőnek ugyanolyan lehetőségei lesznek és megszűnik a komolyabb menedzsment kapacitással rendelkező nagyvállalkozások helyzeti előnye.

A kormány azzal is segíti a vállalkozásokat, hogy állami garanciát nyújt az előfinanszírozások megoldásához és könnyíti az előleghez jutás lehetőségét — közölte Csepreghy Nándor.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) azt mondta: a magyar vállalkozói társadalom azt hiszi, hogy mindenki hozzá fog jutni a forrásokhoz. A valóságban viszont az országban működő 10-15 ezer vállalkozás közül az alsó középréteget kell és lehet megerősíteni oly módon, hogy a beszállítói lánc részei lehessenek.
A kommentelést lezártuk.
5. pink lily
2. Nem a Flex valósítja meg a leépítést, hanem az izzó!

Onnan a múlt héten is küldtek el embereket. Méghozzá hétvégén jelentették be, az utolsó munkanapon, hogy kire nem tartanak igényt. Ez volt a 3. elküldési hullám.
4. Piszkos Fred
Cimboráim. Rögtön küldtem egy Faxot a városparancsnoknak, testi-lelki jó barátomnak, hogy erre köss tengerészcsomót drága jó ivócimborám. A zalaegerszegi városparancsnok, meg a helyettese jó hírrel örvendeztette meg a városát. Nyernek is a kirelejzumát, nem vitás, mert dolgoznak, mint a cethalászok, akiknek baromi nehéz a 20-30 tonnás ceteket felhúzni a fedélzetre. Van is köztük annyi aranyeres, hogy ékszerüzletet alapíthatnak, majd ha nyugdíjba mennek. Míg kaján gyönyörrel szopogatom a barrakuda oldalast, mert valami fenséges a mustáros mártással, azt írtam az én kanizsai városparancsnok cimborámnak, hogy komám, ki fog rátok szavazni, ha te azonnal nem übereled a zalaegerszegieket. Mondjuk 2000 új munkahellyel. Na, jó legyen 200. Annyi se? Akkor legalább húszat jelents be és a Canisai emberek már annak is örülnének, hiszen évek óta nem láttak ennyi új munkahelyet. Annyi sincs a tarsolyodban? Akkor terád, illetve jelöltedre hogyan szavazzanak jó szívvel városodban? Te Oké vagy, te már nagykanállal eszed Pesten a kaviárt, a Borogyinó mártásban párolt, szarvasgombával ízesített nyúlpörköltet, de mi lesz a választottaddal? Legalább rummal kínáld meg szeretett népedet, mielőtt itt hagyod a várost, kik oly sokat adtak neked. Legalább jelents be gyorsan egy rumlepárló üzemet, és egy polipfeldolgozó gyárat, hogy mutassatok valamit, legfeljebb majd az mondjátok novemberben, hogy a nádcukor ültetvények kiszáradtak, a polipokat meg elvitte a mandulagyulladás. Egy tuti, cimboráim, hamarosan zalaegerszegi gyártású kredencet fogtok vásárolni, ha tönkremegy a tietek, pedig itt is tudnának ilyet ácsolni. Nagyreményű öregapám, Feketeszakáll mondogatta mindig, fiam, ha már ígérni sem tudsz, menj el postásnak egy lakatlan szigetre. Na, drága spóriám, most nyitva maradt a szátok mi? Akkor ideje egy kupica rumot önteni bele.
3. gomla61
Nagykanizsa? Még a bonbonettis bezárást is úgy kommunikálják, hogy már más gyár átfogja venni vagy mi, tárgyalások folynak, és lesz munkájka az elbocsátottaknak. Hallgatás van a többi nagyvállalat leépítéséről is, akitől csak annyit kértek, ne a választás idejére időzítsék a bejelentést, várják meg október végét. Közel 1000 emberről van szó? Számít? A lényeg, hogy semmi ne árnyékolja most be a Fidesz önfényezését, és ne remegjen meg egy fideszes szavazó keze sem ikszelésnél. A kanizsai Szijjártó meg majd jót röhög újabb 5 évig a város élén, ha kell, távolból Pestről, mert neki már mindegy. SZÉP!
2. Mutter
Flextronics 600 fős létszámbővítést valósít meg a következő hónapokban?? Itt valami bűzlik,van vissza 3 hónap az idei évből
200+200+200=600 Felvesszük elküldjük gondolkodással. De ám legyen igaz szurkolok hogy dolgozhasson aki akar.
1. pink lily
Nagykanizsáról mikor fogunk ilyen híreket olvasni?

Lap tetejére