2016. június 25., szombat - Vilmos
Regisztráció | Belépek  
Címlap   Közélet   Katedra   Kultúra   Gazdaság   Sport   Életmód   Lélek   112   Bosszantó   NézőpontNaptárÁlláshirdetésFelajánlomNagyjainkKonyha
425 millió munkaerőpiaci szolgáltatásokra
300 munkanélküli munkaerőpiaci integrációját segítheti az a nyertes pályázat, amelyről a minap döntött a kanizsai közgyűlés. A Zala Megyei Államkincstárral együttműködve a hátrányos helyzetűek munkaerőpiaci integrációjának elősegítésére és az elhelyezkedést támogató munkaerőpiaci szolgáltatásokra, képzésre költhető a közel félmilliárd forint.
Elköltözött a felügyelet
Nagykanizsa Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Közterület-felügyelete 2016. június 24-étől a polgármesteri hivatal Nagykanizsa, Erzsébet tér 7. alatti épületében (Városháza) változatlan ügyfélfogadási renddel fogadja ügyfeleit.

Óvatosan és figyelmesen a kánikulában!
A tartós hőhullám megviseli az emberi szervezetet. A hőségben a közlekedés résztvevőinek is nagyobb figyelemre és türelemre van szüksége.

A kisgyermekes szülőket alkalmazó cégek több mint fele nem vesz igénybe adókedvezményt
Akár évi 342 ezer forintnyi közterhet takaríthat meg az a vállalkozás, amelyik kisgyermekes szülőt foglalkoztat, a munkáltatók mégis mintegy 60 ezer érintett szülő után nem veszik igénybe az adókedvezményt a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) számításai szerint.

Napi evangélium — 2016. június 25., szombat
A mai evangéliumi történet jó példa arra, amikor Jézus elcsodálkozik valakinek a hitén.

Nyug(díj)talanság — Ígérni is tudni kell
Nyugdíjadóvá alakították át a munkáltatói járulékokat. Ezáltal megoldották azt, hogy a munkáltatók általi befizetéseket mégcsak véletlenül se kelljen nyugdíjakra fizetni. Ugyanis a nyugdíjjárulék jogosultságot keletkeztet, amelyet semmilyen törvénymódosítás sem vehet el az emberektől. A nyugdíjadóért viszont semmilyen szolgáltatás sem jár.

Szent Iván-éji vigasság
A könyvtárban már szép sikerrel szerepelt AKB (A Köztársaság Bandája) 2016. június 24-én, pénteken 19 órától a könyvtár melletti Medgyaszay Ház vendégeként a Szent Iván-éji vigasságon ad koncertet.


Ön elégedett a kanizsai képviselőtestület munkájával?
Igen, maximálisan!
Miért, dolgoznak?
Kik azok?
Nem tudom.

112

Késsel fenyegetőzött
A 22 éves gelsei férfi gyanúsítotti kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett.

Ittas volt a hölgy
A Nagykanizsai Rendőrkapitányság járőrei egy 52 éves nővel szemben intézkedtek.

Sértetlenül került elő az eltűnt nagykanizsai fiú
Egész éjszaka keresték a zalai rendőrök azt a 13 éves gyereket, aki barátjával cseresznyézni indult, de haza már nem érkezett meg.

Ne váljon áldozattá!
A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság trükkös csalásra hívja fel a figyelmet.

Új pszichoaktív anyagot árult
A nagykanizsai rendőrök egy 21 éves helyi férfi ellen javasoltak vádemelést.

Árulták és fogyasztották a kábítószert
Vádemelést javasolnak a rendőrök egy zalaegerszegi és egy zalalövői férfi ellen.


GAZDASÁG

Az MGYOSZ javaslatokat dolgozott ki a munkaerőhiány kezelésére
A kritikussá váló magyarországi munkaerőhiány kezelésére javaslatot dolgozott ki a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ), az anyagot eljuttatta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek, Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkárnak, a legnagyobb munkaadói érdekvédelmi szervezeteknek — közölte a vállalkozói érdekképviselet.

Jelentős viharkár-bejelentések érkeztek a biztosítókhoz
A biztosítókhoz jelentős viharkár-bejelentések érkeztek az utóbbi napokban főleg Kelet-Magyarországról.

Cseresnyés: jelentősen bővül a távolról bejáró dolgozók foglalkoztatásának támogatása
A jövő évtől jelentősen bővül a munkaadók számára a távolról bejáró dolgozók foglalkoztatásának támogatása - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára kedden Dunaújvárosban, a Hankook Ház új szárnyának ünnepélyes megnyitóján.

Zala megyében 20 százalékkal csökkent az álláskeresők száma
Zala megyében 20 százalékkal csökkent májusban a regisztrált álláskeresők száma az elmúlt év azonos időszakához képeset — közölte a kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya kedden az MTI-vel.

NFM: tíz területre jelentek meg bányászati koncessziós pályázatok
Tíz területre jelentek meg új, nyilvános bányászati koncessziós pályázati felhívások — közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) pénteken az MTI-vel.


ÉLETMÓD

Klinikai fázisban két, rákbetegségek kezelésére szolgáló molekula
A Servier Hungária francia gyógyszeripari vállalat magyar kutatóinak munkája nyomán klinikai fázisba kerül idén két olyan molekula, amely egyes daganatos betegségekben szenvedőknek újfajta gyógyulási lehetőséget jelenthet a jövőben — számoltak be a kutatás eredményeiről csütörtökön sajtótájékoztatón.

Hőségriasztás
Az országos tiszti főorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve az Országos Közegészségügyi Központ ajánlását, 2016. június 23., csütörtök 0 órától június 26., vasárnap 24 óráig másodfokú hőségriasztást adott ki.

MTA: nem mutatható ki a Balatonban fogamzásgátló hormonok koncentrációja
A Balatonban egyelőre kimutatási határérték alatt van a fogamzásgátló hormonok koncentrációja — közölte a Magyar Tudományos Akadémia

Kerékpárosbarát munkahely cím harmadszor
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Kerékpáros Magyarország Szövetség által kiírt pályázaton immár harmadik alkalommal pályázott sikeresen a Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt. Így 2016-ban ismét elnyerte a Kerékpárosbarát Munkahely címet.

Szállodaszövetség: az idei szezonban a Balaton lesz a magyarok legnépszerűbb úti célja
Az év első négy hónapjának forgalmi adatai és az előrejelzések szerint az idei nyári szezonban a Balaton lesz a magyarok legnépszerűbb úti célja — mondta a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke az M1 aktuális csatornán csütörtökön.


KÖZÉLET

Vizet osztanak több vasútállomáson
A hőségriasztás ideje alatt ingyen ásványvizet biztosít utasainak a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki állomásokon a MÁV-Start — közölte a vasúttársaság pénteken az MTI-vel. A hőségriasztás ideje alatt ingyen ásványvizet biztosít utasainak a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki állomásokon a MÁV-Start — közölte a vasúttársaság pénteken az MTI-vel. A hőségriasztás ideje alatt ingyen ásványvizet biztosít utasainak a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki állomásokon a

EURO-2016 — Magyarország—Portugália — Hőlégballon Nagykanizsán
Egy nemzetiszínű hőlégballon a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság F csoportja harmadik fordulójában, a Magyarország—Portugália mérkőzés kezdete előtt a nagykanizsai Erzsébet téren 2016. június 22-én. A hőlégballon sajnos nem tudott felemelkedni a szél és a túlzott meleg miatt.

Kövér: csak a magyarokra tartozik, kivel szeretnének egy országban élni
Nagyon fontos volna, hogy a betelepítési kvóta elleni őszi népszavazáson egyértelmű eredménnyel üzenjünk Brüsszelnek, hogy csak a magyarokra tartozik, kivel szeretnének egy országban élni — mondta az Országgyűlés elnöke szombaton Nagykanizsán.

Több mint egymilliárdos intézményfelújításról döntött Zalaegerszeg közgyűlése
Több mint egymilliárd forint értékű intézményfelújításról, elsősorban oktatási intézmények korszerűsítéséről döntött Zalaegerszeg közgyűlése - számolt be a város polgármestere az előző napi ülés témáiról pénteken sajtótájékoztatón.

Három új megyei elnököt választottak az MSZP-ben
Három megyében, Baranya, Komárom-Esztergom és Nógrád megyében választottak új elnököt az MSZP-szervezet élére. A szocialista területi szervezetek közül továbbra is csak egyet, a fővárosit vezeti nő. Zala megyében Fodor Csaba őrizte meg elnöki posztját.


LÉLEK

Napi evangélium — 2016. június 24., péntek — Keresztelő Szent János születésnapja
Ő volt a megtérést hirdető, a pusztába kiáltó személy, aki előkészítette a népet a Megváltó érkezésére.

Napi evangélium — 2016. június 23., csütörtök
Döntéseiért mindenkinek vállalnia kell a felelősséget.

Napi evangélium — 2016. június 22., szerda
„Óvakodjatok a hamis prófétáktól! Báránybőrben jönnek hozzátok, belül azonban ragadozó farkasok.”

Telihold Nagykanizsánál
Telihold Nagykanizsa térségében 2016. június 20-án.

Napi evangélium — 2016. június 21., kedd
Jézus egy olyan jó tanácsot fogalmaz meg a mai evangéliumban, amelynek megvalósítása nagyon egyszerű és hasznos a gyakorlati életben.

KULTÚRA

Rendhagyó tárlatvezetés a felújítás előtt álló Göcseji Múzeumban
Rendhagyó tárlatvezetést tartanak a Múzeumok éjszakáján a felújítás előtt álló a Göcseji Múzeumban, a Falumúzeumban színházi előadást mutatnak be és a Zalaegerszegi Törvényszék is megnyitja kapuit a látogatók előtt.

Új műtárgyakkal gazdagodott a Göcseji Múzeum
Kisfaludy Stróbl Zsigmond carrarai márványból készült alkotásával gazdagodott a zalaegerszegi Göcseji Múzeum és az intézmény tulajdonában került a város 20. századi történetének egyik különleges dokumentuma, egy emlékkönyv is.

Villámcsődületek a könyvtárnál
Minden hétfőn kora délután, tíz perccel nyitás előtt.

Ismét sikeres hétvégét tudhat maga mögött az Eraklin Táncklub


A II. Fonyód Kupán nem csak a táncban, de a szervezésben is remekeltek az eraklinosok.

Múzeumok éjszakája — Kincsek, kalandok, koponyák, kutyatáncoltatás Nagykanizsán
A népvándorlás kori germánok, illetve az olimpia éve kapcsán a sport és a szamba áll a középpontjában a Múzeumok éjszakája idén négy helyszínen zajló nagykanizsai programjainak — mondta el a Thúry György Múzeum igazgatója a rendezvényekről tartott csütörtöki sajtótájékoztatón.


NÉZŐPONT

425 millió munkaerőpiaci szolgáltatásokra

300 munkanélküli munkaerőpiaci integrációját segítheti az a nyertes pályázat, amelyről a minap döntött a kanizsai közgyűlés. A Zala Megyei Államkincstárral együttműködve a hátrányos helyzetűek munkaerőpiaci integrációjának elősegítésére és az elhelyezkedést támogató munkaerőpiaci szolgáltatásokra, képzésre költhető a közel félmilliárd forint.

Nyug(díj)talanság — Hazudni tudni kell
Mottó:
A gondolkodó ember ritka,
Ez a Fidesz-vallás titka.

Söprik a bankok a padlást


A padlássöprés eredménye az, hogy jelentős nagyságrendben keresik meg az ügyfeleiket régen esedékes, de lejárt tartozásokkal. Ezek az ügyek 5-15 éve felmondott, nem fizetett és behajtásra sem kerülő tartozások.
Azt tudni kell, hogy az 5 évnél régebben lejárt tartozások behajthatóságának a határideje lejárt.

Mire várnak?
Több mint másfél hete így néz ki az Eötvös téren az út. A lezáró szalag arra enged következtetni, hogy a vízszolgáltató dolgozik a területen. Illetve nem dolgozik. Csak nem a centenáriumi ünnepségek akadályozzák a munkát?


KATEDRA

Tovább csökken a diákhitelek kamata
A diákhitelek kamata 15 bázisponttal csökken a második fél évben, a felvehető összeg nem változik — mondta Bugár Csaba, a Diákhitel Központ (DK) Zrt. vezérigazgatója szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Hamarosan véget ér a tanév és kezdődik a nyári vakáció
Szerdán véget ér mintegy 1,2 millió általános és középiskolás diák számára a 2015/2016-os tanév és megkezdődik a két és fél hónapos nyári vakáció. A diákok az idén is számos nyári tábor, programlehetőség közül válogathatnak a szünidő hasznos eltöltéséhez.

Szociális innovációs verseny
Május 26-án, csütörtökön került sor az I-SICS elnevezésű szociális innovációs verseny regionális fordulójára Zalaegerszegen. A verseny célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a környezetükben felmerülő társadalmi problémákra, és ösztönözze őket, hogy társadalmilag felelősségteljesen gondolkodjanak, aktív, elkötelezett szereplői legyenek lakóhelyüknek.

Rekord mennyiségű pályamű legjobbjait értékelték
Az idei évben eddigi legtöbb, százhetvenkilenc pályamű közül a legjobbakat díjazták ma a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon. Az idén először óvodás korú gyermekek is pályázhattak alkotásaikkal.

A fiatalok 23 százaléka tájékozott pénzügyekben a K&H felmérése szerint
A városi fiatalok 23 százaléka tájékozott pénzügyekben, ez az arány az aktív dolgozók körében 28 százalék, míg a diákok között 12 százalék — derül ki a K&H első negyedéves, a 19—29 éves fiatalok elégedettségét mérő jóléti index felméréséből.

Villamosmérnök-képzés indul Nagykanizsán
Elsősorban a zalai és somogyi cégek munkaerőigényeinek megfelelve villamosmérnök-képzést indít a Pannon Egyetem (PE) Nagykanizsai Kampusza, építve a 13 éve zajló mérnök-informatikus képzésre.


SPORT

Németh Pál-díj
A Lengyák testvérek által 8 éve alapított Németh Pál-díjat Vas megye legeredményesebb utánpótláskorú atlétája kapja. 2015-ben a vándordíjat Halász Bence kalapácsvető érdemelte ki.

Megyei bajnok a Nagykanizsa
Teskándon rendezték a megyei nagy döntőt az U–14-es korosztályban — írja a zalafoci.hu.

Úszás
A Somogy—Zala Körverseny idei záró fordulóját Keszthelyen rendezték. A DZVSE úszói is részt vettek a versenyen, és a klubok rangsorában a 3. helyen végeztek.

Úszás
A DZVSE úszó szakosztálya képviseltette magát Kaposváron a Csik Ferenc Úszó Emlékversenyen.

Bajnoki címet szereztek
Dr. Mező Ferenc Gimnázium két tanulója a 2016. május 28—29-én Budapesten megrendezett Fekvenyomás Diákolimpia országos döntőjén bajnoki címet szereztek.

Horváth Ádám keményen halad céljai megvalósítása felé


Ahogy arról már hírt adtunk él Nagykanizsán egy mindössze 8 éves krosszmotoros kissrác, aki nem kevesebb célt tűzött maga elé, mint hogy megküzd a magyar bajnoki, Ausztria Amatőr Masters bajnoki és az Mx Mánia Kupa bajnoki címéért is a 2016-os szezonban. Ez persze így leírva egyszerű, de megcsinálni borzasztóan nehéz dolog lehet.


BOSSZANTÓ

Nyílt levél
Ez a levél annak a valakinek (vagy valakiknek) szól, aki (vagy akik) ma, 2016. május 6-án a Kisrécsei temetőből két közmunkás hölgy táskáját ellopta/ták, benne az összes papírjukkal (az egyiknek a gyermeke papírjai is benne voltak), valamint a teljes havi jövedelmükkel!

Tényleg meg kell halni ott valakinek?
December végén volt az új Petőfi Sándor utcai bicikliút műszaki átadása. A létesítmény forgalomba adása azóta sem történt meg, de ami ennél sokkal nagyobb baj, hogy a közlekedők életét védő megoldásokat egyszerűen kihagyták a megvalósításból. Még decemberben megkerestem Dénes Sándor polgármestert, hogy tegyenek valamit, mielőtt ott meghal valaki. Nem tettek semmit.

Egy mamutfenyő halála


Ki tudja, mennyit élt, és ki tudja, mennyit élhetett volna, ha nem kerül a civilizáció útjába. De odakerült, kivágták hát. Mert Nagykanizsán így szokás. Ha egy fát (legyen bármilyen értékes, öreg, fűződjék hozzá bármilyen emlék) Nagykanizsán ki akarnak vágatni, nincs akadály. A világ boldogabb felén persze nem így történik, ott a fa érték.

Ez lehetett volna az év abszurdja, de megszüntetik az eljárást


A szolgáltató semmilyen bizonyítékkal nem tudta alátámasztani állításait, a hatóság mégis kiszabta a bírságot, és az jogerőre emelkedett. Most hirtelen mégis megszüntetik az eljárást. Az év abszurdja lehetett volna a történet, így csak keserű tanulság a magyarországi közállapotokról, ahol a rendőrség nem nyomoz, és minden érdemi bizonyíték nélkül elfogadja a „vád” állításait, miközben a „vádlott” igazolta ártatlanságát.

Zalaegerszeg vs Nagykanizsa
Nagykanizsán a jelek szerint 50 millió forint áll rendelkezésre járdák és utak felújítására. A kép, a kórház mögötti útszakaszon készült. Ez már évek óta tartó állapot. Városunkra sajnos jellemző, hogy a kirakat a lényeg. Erzsébet tér, Fő út... Ami meg nem látszik az idegenek előtt, az már nem is létezik.

Máris fel kellett bontani a díszburkolatot
Fel kellett bontani a térköveket a Fő úton. Alig néhány hónapja, hogy a munkások befejezték a belváros út- és járdafelületeinek megújítását, de úgy tűnik, máris valami gond van.

Hírkommentek
Ferincz Jenő Nem várnak semmire. Már megint (még mindig) csak a látszatra aka...
Mire várnak?
Ferincz Jenő 1. Cherubim ...."A mai napon megszavazta a Parlament, így semmi ért...
Előterjesztés az oktatási intézmények további államosítása ellen
Ferincz Jenő 2. ... Lassan, de biztosan teljesen magára marad minden antimagyar".....
A Nemzeti Összetartozás Napján
Ferincz Jenő Korábbi írásom e tárgykörben: Nesze holding http://kanizsahir...
Mi lesz a szemétszállítással?
Ferincz Jenő Itt az eredménye és a következménye annak, hogy hatalmi szóval é...
Mi lesz a szemétszállítással?
Álláshirdetés 
Adminisztráció / Irodai munka (6)
Bank / Biztosítás / Tőzsde (1)
Egészségügy / Szépség (4)
Egyéb (10)
Építőipar / Ingatlan (2)
Értékesítés / Kereskedelem / Üzlet (9)
Fizikai munka / segédmunka (7)
Gyártás / Termelés / Mérnök (4)
IT / Telekommunikáció (1)
Környezet / Mezőgazdaság (2)
Marketing / Média / Művészet (3)
Minőségbiztosítás (1)
Oktatás / Tudomány (3)
Pénzügy / Számvitel (2)
Szakmunk (24)
Szállítás / logisztika (5)
Távmunka / Alkalmi / Diákmunka (2)
Ügyfélszolgálat / Ügyfélkapcsolat (2)
Vendéglátás / Idegenforgalom (7)
Vezetői állások (3)
jokereso.hu
Fogorvos
Gyógyszertár
Háziorvos
Kereskedő
Szakorvos
Szolgáltatás
Devizaárfolyam 
CHF 289,1 EUR 310,45 USD 284,19