2015. november 26., csütörtök - Virág
Regisztráció | Belépek  
Címlap   Közélet   Katedra   Kultúra   Gazdaság   Sport   Életmód   Lélek   112   Bosszantó   NézőpontNaptárÁlláshirdetésFelajánlomNagyjainkKonyha
Tarján-emlékérmet kapott Erdősné Németh Ágnes
2015. november 19-én a 9. Digitális Esélyegyenlőség Konferencián, ünnepélyes keretek között került sor az NJSZT 2015. évi díjainak átadására. A kitüntetéseket dr. Friedler Ferenc, a társaság elnöke, a Veszprémi Egyetem rektora adta át.
Zalaegerszegen ülésezik a Megyei Jogú Városok Szövetsége
Az állami feladatú közszolgáltatásokról, az adótörvények változásairól és a közbeszerzési szabályok alakulásáról is konzultálnak a 23 megyei jogú város polgármesterei Zalaegerszegen, ahol csütörtökön kezdődött a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) kétnapos közgyűlése.

Az országos átlagot meghaladóan nőtt a zalai cégek árbevétele
A Zala megyében működő vállalkozások árbevétele az országos növekedési átlagot meghaladóan, több mint 10 százalékkal bővült tavaly, összesen 859 milliárd forintot könyveltek el — mondta el a Zala megye 100 legnagyobb cégéről szóló kiadvány szerdai nagykanizsai bemutatóján az adóhatóság régiós főigazgatója.

Napi evangélium — 2015. november 26., csütörtök
Jézus továbbra is a jeruzsálemi templomban tanít, itt mondja el beszédét a város és a templom pusztulásáról.

Huszonötször szúrta meg áldozatát
A Zalaegerszegi Törvényszéken a dr. Gergye Tamás vezette büntetőtanács 2015. november 30-án, hétfőn kezdi tárgyalni a zalaegerszegi Parkerdőben, 2015 áprilisában történt gyilkossággal gyanúsított B. B. vádlott ügyét.

Adventi készülődés
Nem a csillagok küldötteit várják a szalmabálakörbe az Erzsébet térre, hanem — mint megtudtuk — hatalmas koszorú készül úgy, hogy a takarmánytekercseket fenyőágakkal takarják le. Igaz, az alkotás inkább csak a hivatal és a környező házak ablakaiból lesz igazán élvezhető, de valakik úgy gondolták, a Palinban már korábban megvalósított ötlet a város szívében is jó lehet.

250 éve oktatnak
250 éves a nagykanizsai Piarista Iskola. Ebből az alkalomból az iskolában folyó történetét bemutató kiállítás nyílt a Kiskastélyban. A kiállítás előtt Nyeste Pál atya adott egy rövid áttekintést az iskola múltjáról, jelenéről és jövőjéről.


Ön elégedett a kanizsai képviselőtestület munkájával?
Igen, maximálisan!
Miért, dolgoznak?
Kik azok?
Nem tudom.

KÖZÉLET

Önkormányzati forrásból bekamerázták Kaposvár közterületeit
Önkormányzati forrásból, több mint kétszázmillió forintból bekamerázták Kaposvár közterületeit. A 155 kamerából álló térfigyelő rendszert szerdán adták át a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Születésnap


A Nagykanizsai Városvédő Egyesület 80. születésnapja alkalmából köszöntötte Varga Gyula, nyugalmazott hivatásos gépkocsivezetőt, volt polgárőr egyesületi elnököt, a civil szervezetek alapítóját. Köszöntőt Papp Ferenc mondott.

Vágják a karácsonyi fenyőfákat Zalában
Az ország egyik legnagyobb fenyőnevelő térségében elkezdődött az ünnepi fenyők vágása.


112

Rátámadtak az eladóra
2015. november 24-én a délutáni órákban egy fiatal nő és két férfi lépett be az egyik zalaegerszegi üzletbe, ahol az eladó felismerte őket egy korábbi ügy miatt.

Ismét a figyelmetlenség okozott riadalmat
Tegnapi nap este Zalaegerszegen riasztották a hivatásos tűzoltókat egy középmagas épülethez, amelynek egyik lakásából füstöt láttak kidőlni az ott lakók. A füstforrás ismét a tűzhelyen hagyott étel volt.

Időseket kifosztó férfiak ellen emeltek vádat Zalában
Kifosztás miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség két börtönviselt férfi ellen, aki Csongrádtól Zaláig idős emberektől lopta el a pénzüket úgy, hogy önkormányzati dolgozónak adta ki magát — közölte a Zala Megyei Főügyészség kedden az MTI-vel.

Közeledik a téli hideg!
A hideg idő beköszöntével a zalai rendőrök is kiemelt figyelmet fordítanak a rászorulókra.

Nagymamáját bántalmazta
Kést dobott az idős asszony felé 15 éves unokája Zalaegerszegen.


KULTÚRA

Az üveganya című színdarab bemutatója Zalaegerszegen
A színdarabot november 27-én mutatják be Sztarenki Pál rendezésében.

Magyar Műveltség Kincsestára Szabadegyetem


Egy újabb nagy sikerű előadást hallgathattak meg az érdeklődők a Halis István könyvtárban november 20-án a Magyar Műveltség Kincsestára Szabadegyetem sorozat keretében.

A néphagyományról


A néphagyomány, mint a szeretet és az erkölcsi rend őrzője címmel tartott előadást Nagykanizsán.

Strém Kálmán emlékére


November 27., péntek, Medgyaszay Ház. Ez tulajdonképpen egy Strém Kálmán emlékkoncert lesz, pontosan aznap lesz halálának a 10. évfordulója. 18.30-kor Malina János zenetörténész emlékezik meg róla az előcsarnokban található szobránál, és 19 órakor kezdődik a koncert.

Hol vár állott, most kiállítás nyílt


A Thúry György Múzeum gyűjteményéből nyílt állandó tárlat a Netta-Pannonia telephelyén. A kiállítás az ásatások során előkerült régészeti leletekkel mutatja be a nagykanizsai vár történetét.

Az egykori kanizsai várat bemutató állandó kiállítást hoztak létre Nagykanizsán
A török elleni hadjáratban kitüntetett szerepű egykori kanizsai várat bemutató állandó kiállítás nyílt Nagykanizsán, ahol egy önkormányzati tulajdonú cég finanszírozásában, annak telephelyén alakították ki a Thúry György Múzeum gyűjteményére alapozó tárlatot.


LÉLEK

Napi evangélium — 2015. november 25., szerda
A végső időkre vonatkozó jézusi beszéd folytatódik a mai evangéliumban.

Napi evangélium — 2015. november 24., kedd
Még mindig a jeruzsálemi templomban játszódnak az evangélium eseményei.

Napi evangélium — 2015. november 23., hétfő
A gazdagokat és szegényt, az ő adakozásukat, a köztük lévő társadalmi különbséget mutatja be az evangélium.

Napi evangélium — 2015. november 22., vasárnap — Krisztus, a mindenség királya ünnepe
Az ítélethozatal előtti perceket mutatja be az evangéliumi jelenet.

Napi evangélium — 2015. november 21., szombat
Jézus továbbra is a jeruzsálemi templomban tartózkodik, itt tanítja a népet. Ide jönnek hozzá a szadduceusok vallási csoportjának tagjai, hogy tanításába beleköthessenek.


ÉLETMÓD

A keszthelyi kórház CT-vel és digitális röntgennel gyarapodott
A keszthelyi kórház CT-vel és digitális röntgennel gyarapodott, a berendezéseket pénteken adták át.

Egészségügyi szervezetek aggódnak egy rendelettervezet miatt
Betegszervezetek és a gyógyszergyártói szövetség is aggodalmuknak adnak hangot az egyedi méltányosságú készítmények alkalmazásának tervezett módosítása miatt.

Eredményes volt a mustgáz veszélyeire történő figyelmeztetés
E héten volt Szent Márton napja, egyben az új bor ünnepe. A szüretet követő időszak első hetiben a szőlőspincék azonban jelentős veszélyt jelentettek még a szőlősgazdák számára, hisz a must borrá érésének időtartama alatt minden borospincében széndioxid jelenlétével kellett számolniuk.

Őszi munkák — a kerti égetés szabályai
A zordabb időjárás következtében a természet is egyre változatosabb, színesebb arcát mutatja. Az őszre jellemző kerti munkálatok során az ingatlantulajdonosok a lehullott faleveleket rendre összegyűjtik, azokat megsemmisítik.

Csak a nemzeti ebfajták tenyésztését felügyelné az állam a jövőben
Az állam kivonul az ebtenyésztés felügyeletéből, mindössze a nemzeti ebfajták felügyeletét tartja meg — az erről szóló törvénytervezet szerdán került fel a kormány honlapjára.

Kilencedik alkalommal választják meg az év orvosát, hétfőn indul a jelölés
Kilencedik alkalommal választják meg az év orvosát, az idei Astellas-díj pályázatai újdonságokat is tartalmaznak — közölte az Astellas Pharma.

GAZDASÁG

Adócsökkentésről döntött Zalaegerszeg közgyűlése
Zalaegerszeg kedvezően változó anyagi helyzete tette lehetővé, hogy jövőre 25 százalékkal csökken az idén nyáron bevezetett építményadó mértéke — közölte a város polgármestere pénteki sajtótájékoztatóján.

Zalában 24 százalékkal csökkent az álláskeresők száma tavaly óta
Zala megyében 24 százalékkal csökkent az elmúlt évhez képest októberben az álláskeresők száma — közölte a Zala Megyei Kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya.

Mintegy félszáz új munkahelyet hozott létre a dohányboltellátó Zalaegerszegen
Újonnan kialakított logisztikai központjában eddig 45 munkahelyet hozott létre a keddtől kizárólagos áruellátási joggal rendelkező Országos Dohányboltellátó (OD) Kft. Zalaegerszegen, ahol a cég további létszámbővítést is tervez.

Minősítési rendszert vezetnek be az adózásban
Megbízható és kockázatos adózókat különböztet meg az adózás rendjéről szóló jogszabály kedden elfogadott módosítása.

Több mint 300 milliárd forint jut fejlesztése a Balaton térségében
Történelmi jelentőségű pillanatnak számít a Balaton életében, hogy forrást is rendeltek az üdülőrégió stratégiai céljainak megvalósításához, amire a rendszerváltás óta nem volt példa — mondta Bóka István, a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) elnöke csütörtökön Balatonfüreden, ahol bejelentették, hogy a 2014-2020-as uniós fejlesztési ciklusban több mint 300 milliárd forint jut a balatoni térség fejlesztésére.


NÉZŐPONT

Nem dohányzom, mégis füstölgök
Tulajdonképpen nagy ívben legyinthetnék az egészre, mondván engem egy fikarcnyit sem érint, ezért nem is érdekel, mégsem tehetem meg. De a dolgok azért ennél sokkal összetettebbek és bonyolultabbak. Ugyanis az én pénztárcám is vastagon érintett az ügyben. Na meg mindannyiunké. Mert ez már nem a dohányszektorról szól. Pontosabban: már nem csak arról.

Magasságos Kormányhivatal, muszáj azonnal fenyegetni? Emberi hangon kérni nem lehet?


Rigó Csaba kormánymegbízott küldött nekem, egy udvariasnak egyáltalán nem nevezhető levelet. Rokkantnyugdíjas vagyok, akinek a múlt hónapban adták tudtára, hogy rehabilitációs felülvizsgálata nem szükséges (a benyújtott orvosi szakvélemények alapján), de rokkantnyugdíjamat 5235 forinttal csökkentették.

Miért fizessünk azért, ami ingyenes is lehet?
A Kanizsai Dorottya Kórház Gyógyító Eszköztárunk Fejlesztése Alapítvány és a kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztálya programot indít „Tegyünk többet a nőkért, tegyünk többet a méhnyakrák megelőzéséért” címmel. A szűrés költsége mindössze 4000 Ft/fő, ami beépíthető a költségekbe, és a társadalmi gondoskodás egy szép és hasznos formája — írja a Kanizsa Hetilap. Ezzel szemben a valóság az, hogy a TB meghatározott feltételekkel finanszírozza a vizsgálatot, így az a biztosítottak számára ingyenes

Márványmederben?
Még csak a betonfal látszott, amikor meghirdettük az ötletbörzét, s azt tudakoltuk, mi épül a Fő úton, de nem lettünk okosabbak. A betonra azóta márvány (horvát mészkő?) borítás került, de a funkciója továbbra is rejtély. Talán ebben a márványmederben folyik majd a Fő úti patak?

Sétakerti ősz
Az eleven természet ecsetjével festett levelek lebegnek, hevernek szerte e kertben.

Érik a vádlottak padja
Úgy látszik, ezek a tanácsadói szerződések, tanácsadások, tanácsadók kimeríthetetlenek. Témának is, a költségvetésnek is. Mert úgy nyeli a közpénzt, mint kacsa a nokedlit. És nem látni belőle semmit. Még végterméket sem. Valami nagyon félresiklott.


BOSSZANTÓ

A székletvizsgálat árán bukott el?
„Problémamentesen zajlott a közösségi szolgálat szervezése. (...) A fogadószervezetekkel zökkenőmentes volt az együttműködés, talán a Kanizsai Dorottya Kórház tekintetében van megoldandó probléma, mivel az elvártnál jóval kevesebben jelentkeztek oda. Ennek anyagi oka is van, hiszen a diákokat terheli a szükséges egészségügyi vizsgálatok költsége” — hangzott el ma egy értékelésen.

Megoldás helyett terelés
Védjük meg az országot, harsogja újdonsült államtitkárunk, aki messze nem biztos, hogy alkalmassága miatt, képessége alapján kapta meg ezt a sarzsit. Erősen gyanítom, hogy a pártjában való jól fekvése határozta meg ezt az új (jog)állását.

Az internet veszélyei

Felbontották, de miért?
Hívtak a Teleki utcai lakók, hogy nézzem meg mit csinálnak egy ottani buszmegállóval. Több mint két hete felbontották, majd azóta a képen látható formában virít!

Csőtörés — megint a víz az úr
Mivel kezdődhet a mai nap is Nagykanizsán? Csőtöréssel. Most a Pannon Egyetem Zárda utcai kollégiumánál.

Dugó volt és lesz is!
Szombaton délelőtt 10 órakor is állt, illetve araszolt a forgalom a Kalmár utcában. A belváros megújítása okán lezárt utak és a vasárnapi boltzár miatt megnövekedett forgalom együttes hatásának „örülhettek” az emberek.


KATEDRA

Együttműködés a zalai mérnökképzésért
Országosan is példaértékű lehet az az együttműködés, amelyet Zalaegerszeg és Nagykanizsa önkormányzata, a mindkét városban jelen lévő Pannon Egyetem, valamint öt jelentős hazai és nemzetközi hátterű cég kötött a műszaki és informatikai duális felsőoktatás erősítése érdekében — közölte a keddi aláírás alkalmából Zalaegerszeg polgármestere.

Felhívás
Kedves 8. osztályos tanulók! Szeretettel várunk benneteket és szüleiteket nyílt napunkon!

Pályaorientációs teszttel segíti a középiskolásokat az SZTE
Saját fejlesztésű képzési orientációs tesztet készített a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) a középiskola befejezéséhez közel álló diákoknak, ezzel segítve őket a számukra legmegfelelőbb képzési terület kiválasztásában.

Ezek az eredmények magukért beszélnek

Cseresnyés: megszűnik a szakmunkásképzés zsákutca jellege
A foglalkoztatás növekedésében a szakképzés átalakítása is jelentős szerepet játszik, többek között azzal, hogy megszűnik a szakmunkásképzés zsákutca jellege — mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.


SPORT

Terepfutó verseny
2015.november 15-én rendezték meg a Mecsek Trail terepfutó versenyt Pécsváradon.

Diák Duatlon Döntő


A duatlonos társadalom nehezen emésztette meg, sőt, igazán el sem fogadta a Magyar Diáksport Szövetség döntését, miszerint a 2015—2016-os tanévben nem rendeznek diákolimpiát.

Két aranyéremmel nyitottak az utánpótlás kardozók
A 2015—2016-os versenyszezon Gerevich—Kovács—Kárpáti Kard Reménység Körversenyének első állomását rendezték az UTE otthonában, melyen az NTE 1866 vívó szakosztályának reménységei is pástra léptek.

Címvédés
Október 17-én a Zsigmondy-csarnokban rendezték meg a 19. Lábtoll-labda Ifjúsági Országos Bajnokságot, ahol a házigazda, Zemplén SE játékosai három kategóriában is megvédték bajnoki címüket.

Dzsúdó


2015. október 17-én Zalaegerszegen a II. Utánpótlás Judo Versenyt rendezték meg a Kölcsey Ferenc Középiskola tornacsarnokában.

Úszás
Dél-zalai Vízmű SE versenyzőinek ez a hét vége (október 17—18.) ugyancsak szoros volt, hiszen két városban, Szombathelyen és Százhalombattán is helyt kellett állniuk.

Hírkommentek
Dinnyecsősz Én már teljesen kész vagyok.
Belvárosrekontstrukció: újratervezés
Dinnyecsősz Ahogy az életben is, e neten is van szemét...
Az internet veszélyei
Dinnyecsősz Védjük meg az országot, az ilyen politikusoktól.
Megoldás helyett terelés
drótos Hamis, olykor tán tudatosan zavaros az okfejtés, a példázódás! N...
Migránsok, merényletek, kvóták — megoldási javaslatok
Ferincz Jenő Erről írtam már november elsején, itt: EESZT, mint közpréda ht...
Közös adatbázisba kerülnek az egészségügyi adatok
Álláshirdetés 
Adminisztráció / Irodai munka (6)
Bank / Biztosítás / Tőzsde (1)
Egészségügy / Szépség (4)
Egyéb (9)
Építőipar / Ingatlan (2)
Értékesítés / Kereskedelem / Üzlet (9)
Fizikai munka / segédmunka (6)
Gyártás / Termelés / Mérnök (4)
IT / Telekommunikáció (1)
Környezet / Mezőgazdaság (2)
Marketing / Média / Művészet (3)
Minőségbiztosítás (1)
Oktatás / Tudomány (3)
Pénzügy / Számvitel (2)
Szakmunk (24)
Szállítás / logisztika (5)
Távmunka / Alkalmi / Diákmunka (2)
Ügyfélszolgálat / Ügyfélkapcsolat (2)
Vendéglátás / Idegenforgalom (7)
Vezetői állások (3)
jokereso.hu
Devizaárfolyam 
CHF 289,1 EUR 310,45 USD 284,19