2015. október 4., vasárnap - Ferenc
Regisztráció | Belépek  
Címlap   Közélet   Katedra   Kultúra   Gazdaság   Sport   Életmód   Lélek   112   Bosszantó   NézőpontNaptárÁlláshirdetésFelajánlomNagyjainkKonyha
Ez Magyarország!
Előbb azért köteleztek bírságfizetésre, mert a NÚSZ szerint nem rendelkeztem érvényes autópálya viszonylati jeggyel, amikor bemutattam, hogy vettem, akkor azért, mert szerintük ezt a jegyet három perccel a nagykanizsai vásárlást követően már felhasználtam (vagy valaki felhasználta) Budapesten, és órákkal később, mikor tényleg arra mentem, már nem volt érvényes. Kérném a hatóságot, mutassa be bizonyítékait, ahogy én tettem!
Erdészházból loptak
A rendelkezésre álló adatok szerint 2015. februárjában két 17 éves fiú bement egy Páka dömeföldei részén található erdészházba, ahonnan vaseszközöket és műszaki cikkeket loptak el. A fiatalemberek a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését elismerték.

Felborult egy személygépkocsi
Nagykanizsa külterületén, a liszói elágazásnál egy személygépkocsi felborult.

Égtek a konténerek
A Bartók Béla utcában és az Attila utcában szelektív hulladékgyűjtő konténerek égtek tegnap késő este.

Csajos összecsapás
Vádemelési javaslattal zárta a Nagykanizsai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya azt az ügyet, amelyben súlyos testi sértés bűntett elkövetésével gyanúsítanak egy 16 éves letenyei lányt a nyomozók.

Egy államtitkári kinevezés margójára
Dr. Fodor Csaba  önkormányzati képviselő, MSZP Zala Megyei Területi Szövetsége elnöke és Teleki László országgyűlési képviselő közös sajtótájékoztatót tartott a legfrissebb aktuálpolitikai eseményekről.

Két hét alatt ötvenezer migráns érkezett Zákányba
Két hét alatt ötvenezer migráns érkezett a Somogy megyei Zákányba Horvátországból - közölte az M1 aktuális csatorna péntek délután.


Ön elégedett a kanizsai képviselőtestület munkájával?
Igen, maximálisan!
Miért, dolgoznak?
Kik azok?
Nem tudom.

ÉLETMÓD

Visszavonták a zalai határokon a horgászati tilalmat
Visszavonták a szlovén és a horvát határ mellett csütörtökön, a migrációs helyzet kezelése indokával elrendelt horgászati és halászati tilalmat - tájékoztatta a Zala Megyei Kormányhivatal földművelésügyi és erdőgazdálkodási főosztálya péntek délelőtt az MTI-t.

Horgászati tilalmat rendeltek el Zalában a határ mellett
A migrációs válsághelyzet kezelése miatt általános halászati és horgászati tilalmat rendelt el a Zala Megyei Kormányhivatal Zala megyében, a teljes horvát és szlovén határszakaszon - tájékoztatta a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége pénteken az MTI-t.

Zöldszámot indított a Magyar Vöröskereszt
Az aktuális önkéntes lehetőségekről és a Magyar Vöröskereszt menekültügyi tevékenységéről lehet tájékozódni a segélyszervezet által indított új zöldszámon.

Ötven éve nyitották meg a zalakarosi fürdőt
A fürdő turizmust, a turizmus pedig várost teremtett a zalai dombok között, és mára az ország hatodik legnagyobb fürdője a zalakarosi, ahol több mint 27 millió vendég fordult meg a nyitás óta — mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős államtitkára csütörtökön Zalakaroson.

Idén is várnak a magyar erdők — 19. Erdők Hete
Szeptember 28. és október 4. között idén a 19. alkalommal várják az Erdők Hete rendezvényei az érdeklődőket.

Önkéntesek jelentkezését várják
Sürgősen 18 év feletti önkénteseket keres a Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Szervezete a megyénkben található Gyékényes határátkelőhelyre, menekültekkel kapcsolatos tevékenységéhez.


LÉLEK

Napi evangélium — 2015. október 3., szombat
Az evangélium hirdetésével mindenkihez eljut az igazság tanítása.

Napi evangélium — 2015. október 2., péntek
A hetvenkét tanítvány missziós útra indítása előtt Jézus buzdító beszédet mondott nekik, ennek második részét tartalmazza a mai evangélium.

Napi evangélium — 2015. október 1., csütörtök
"Ha betértek valamelyik városba, és nem látnak titeket szívesen, menjetek ki az utcára, és mondjátok: „Még a port is lerázzuk, ami városotokban a lábunkra tapadt, de tudjátok meg: Elérkezett hozzátok az Isten országa!” Bizony, mondom nektek: Szodomának könnyebb sorsa lesz azon a napon, mint ennek a városnak.”

Napi evangélium — 2015. szeptember 30., szerda
Három meghívás-történetet olvasunk az evangéliumban a mai napon, amelyek mindegyike más szempontból világítja meg a tanítványi életet, a Krisztus-követést.

Napi evangélium — 2015. szeptember 29., kedd — Szent Mihály, Szent Gábor és Szent Rafael főangyalok ünnepe
János evangéliumának ezen részlete nem a Nátánáellel való találkozás, hanem az angyalok említése miatt került a mai napra, amikoris a három főangyalt, Szent Mihályt, Gábort és Rafaelt ünnepeljük.

Napi evangélium — 2015. szeptember 28., hétfő
... versengés támadt közöttük, hogy ki a nagyobb, kié a vezető szerep.


GAZDASÁG

Az elejtett gímszarvasok több mint 60 százaléka érmes Zala megyében
Zala megyében 440 gímszarvasbikát ejtettek el a szarvasbőgés idején, a példányok 63 százaléka lett érmes a trófeabírálaton - tájékoztatta a megyei kormányhivatal vadászati és halászati főfelügyelője csütörtökön az MTI-t.

Egyre többen keresnek ügyvédet az interneten
Az online keresések egyre jobban dominálnak a szolgáltatások piacán, és nemzetközi felmérések alapján ez a tendencia érvényesül a jogi ügyekben is, így ma már az ügyvédek számára is alapvető fontosságú a megfelelő online jelenlét - állapítja meg a Pro/Lawyer Consulting elemzése.

Újból áruházat nyit Zalaegerszegen a Media Markt
A korábbi áruházának négy évvel ezelőtti bezárása után újból üzletet nyit Zalaegerszegen a Media Markt — közölte a Media Markt Saturn Holding Magyarország Kft. az MTI érdeklődésére kedden.

Az átlagnál is jobban nőtt a zalai cégek árbevétele
A társaságiadó-bevallások összesített adatai alapján Zala megyében tavaly az országos átlagot is meghaladóan nőtt a cégek nettó árbevétele, miközben a csökkenő számú vállalkozás között több lett a nyereséges és kevesebb a veszteséges vagy nullás bevallást benyújtó — közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) zalai adóügyi igazgatóhelyettese keddi zalaegerszegi sajtótájékoztatóján.

A kanizsai járásban a legmagasabb az álláskeresési ráta
Zalaegerszeg vonzáskörzetében a legalacsonyabb, mintegy 5 százalék az álláskeresési ráta, míg a nagykanizsai járásban a legmagasabb, csaknem 10 százalék. Zala megyében tovább csökkent az álláskeresők száma, augusztus végén az egy évvel korábbinál 22,5 százalékkal, a júliusinál pedig 4 százalékkal kevesebb álláskereső szerepelt a kirendeltségek nyilvántartásában.

Sikeres volt a balatoni hajózási szezon, meghosszabbított őszi menetrend
A Balatoni Hajózási Zrt. személyhajózási üzletágában tavalyhoz képest 1,8 százalékkal nőtt az árbevétel augusztus végéig — mondta el Kollár József vezérigazgató szombaton Siófokon sajtótájékoztatón, egyben bejelentette, hogy meghosszabbítják az őszi hajózási menetrendet október utolsó hétvégéjéig.


NÉZŐPONT

Nagy megtiszteltetés érte városunkat
Október elsejétől Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár lesz. Ennek a hírnek sokan örülhetünk több okból is. Mivel ez a munka sok időt vesz el volt polgármesterünktől, így kevesebbet láthatjuk majd homokozó és hinta átadása ürügyén a helyi médiumban. Ez önmagában is jó hír. Végre levegőhöz juthat Dénes Sándor polgármester úr is. Ugyanakkor kétséges, hogy mankó, illetve kézi vezérlés nélkül hogyan boldogul a város vezetésével.

El nem mondott gondolatok
Némi csalódás tölt el a szerdai „jobbikos” demonstrációt követően. Hozzáteszem, különösebb illúzióim egyik párttal kapcsolatban sincs, soha nem is volt, ezért elég hosszú ideje civil szervezetekben próbálom hasznossá tenni magam — írja Ladányi István.

Nagykanizsa jobban teljesít
Az önkormányzat két projektje is szerepel a frissített késedelemben lévő projektek listáján. Nem meglepő, látva a városvezetés munkáját — irja facebookos bejegyzésében Horvát Jácint önkormányzati képviselő.

„Sosem fogom elfelejteni az éjjel látottakat”
Tekintettel arra, hogy milyen mély gyűlölet, gonoszság van a magyar emberek egy jelentős részében, s egyúttal, mint MAGYAR, baloldali gondolkodóként, nem adhatom fel a világ, s ezáltal az emberek jobbá tételébe vetett hitemet, következésképpen, kedden reggel felajánlottam a segítségemet a Magyar Református Szeretetszolgálatnak.

Közérdekű kérdések és válaszok
A Városháza tetején lévő térfigyelő kamerát a rendőrség üzemelteti, tudtuk meg a hivataltól, ahogy azt is, hogy utoljára majdném fél évtizede tartottak lakossági fórumot a belváros megújításáról, akkor állítólag még mindenki örült ennek. Azóta lehet, hogy más volna a lakosság véleménye, de a menedzsment évek óta nem tartja fontosnak, hogy fórumot szervezzen e témában.

„Bringázz velünk a munkába!”
A biciklis munkába járást népszerűsítendő akciót hirdet a nagykanizsai városvezetés az Erzsébet térre szeptember 14—16. között. Arra a térre kellene odabiciklizni, és magukat a nyeremény reményében regisztráltatni az akció résztvevőinek, mely téren alapesetben a biciklizést az önkormányzat rendeleti úton tiltotta meg! (Az önkormányzat által szervezett rendezvény kivételként szerepel a rendeletben). És akkor ne is beszéljünk a tér jelenlegi megközelítésének lehetőségeiről.


KÖZÉLET

Fidesz vs. Gábris: reagálás és reagálás
"Gábris Jácint Jobbikos önkormányzati képviselő, felsőbb utasításra, ismét magára vette a ráosztott komolytalan képviselő szerepét."- írja közleményében a Fidesz helyi csoportjának elnöksége ismét név nélkül.

Handó: Zalaegerszegen felkészültek a migrációs ügyekre
A szegedi tapasztalatok alapján felkészült a Zalaegerszegi Törvényszék arra, hogy a migrációs ügyekkel összefüggésben, a parlament keddi döntése alapján Zalaegerszegen is tárgyalható eljárásokban a megfelelő személyi és infrastrukturális háttérrel rendelkezzen — mondta el szerdán a zalai megyeszékhelyen az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke.

Hamarosan életbe lép a Fő út teljes lezárása
„Belvárosi akcióterületi terv II. ütem” című, NYDOP-3.1.1/B1-13-k-2013-0006 azonosítószámú pályázattal kapcsolatban megvalósuló építési munkákról az alábbiakban tájékoztatjuk:

Csütörtökön változik a forgalmi rend az M1—M7 autópálya bevezető szakaszán
Változik csütörtökön az M1—M7 őrmezei csomópont építése miatt a bevezető szakasz forgalmi rendje — közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

112

Kipattanó szikra okozta a bajt
Egy családi házban a cserépkályha fugáján keresztül kipattanó szikra gyújtotta meg a padlószőnyeget Börzöncén tegnap este.

Rendőrkézen az embercsempész
Svéd vezetői engedéllyel akart átmenni a letenyei határon.


SPORT

Úszás
Dél-zalai Vízmű SE versenyzői a hétvégén Keszthelyen az immáron második alkalommal megrendezett Somogy—Zala Körversenyen vettek részt, ahol öt első, négy második és hat harmadik helyezést értek el.

Milassin Mór értékes helye a kadet Európa-körversenyen


Az elmúlt hétvégén Gödöllőn rendezték meg a kadet korú (15—16 évek) kardozók nemzetközi vívóversenyét, melyen népes mezőny állt pástra, köztük az NTE 1866 kardozói is, név szerint: Milassi Mór, Abay Nemes Ádám, Horváth Gergő, Horváth Barna, Dobó Ádám és Mádé Réka.

25. Jubileumi Kanizsa-túra
Jubileumi túránkat, melynek fővédnöke Dénes Sándor polgármester volt, nem fogadta kegyeibe az időjárás. Már a rendezvényt megelőző két nap is úgy esett, mintha dézsából öntötték volna, de rendezvényünk napján is szemerkélt az eső.

A kanizsai lábtoll-labdások bronznapja


Szeptember 6-án rendezték az újonc, gyermek és serdülő Újszász Kupát, amire 4 egyesület 65 versenyzője nevezett. A tornán Zala megyét a Zemplén SE játékosai képviselték, akik összesen négy alkalommal állhattak a dobogó harmadik fokára.

Fejleszteni kívánják a zalaegerszegi lőteret
Nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmassá szeretné tenni a zalaegerszegi lőteret a Magyar Sportlövők Szövetsége (MSSZ), valamint a város önkormányzata — hangzott el az 50 méteres sportlövő országos bajnokság szombati sajtótájékoztatóján.

Kanizsai siker a „lábtollas maratonon”
Az év legnehezebb lábtoll-labda versenyén, kétő nap alatt, mind a hét versenyszámban megmérkőztek a felnőtt versenyzők.


KULTÚRA

Gayer Mátyás ismét szenzációs sikert aratott
Montreux után újabb szenzációs sikert arattak a magyar fiatalok! Ezúttal a Zsolnai Jazz Fesztivál Combo Versenyének négyes döntőjébe 3 (három!) magyar együttes került be: az Oláh Krisztián Trió, a Balogh Balázs Quintet és az egykori grazi jazztanszokosok alkotta Gayer Mátyás—Molnár Sándor quartet (Gayer Mátyás — zongora, Molnár Sándor — tenorszaxofon, Hofecker Mátyás — bőgő, Oleg Markov — dob).

Rejtélyes őskori körárkokat vizsgál a Balatoni Múzeum kutatócsoportja
A kutatók feltételezése szerint közösségi szertartások helyszínei lehettek, de többnyire még ma is rejtély, hogy pontosan milyen célt szolgálhattak azok az esetenként több száz méter átmérőjű, egy vagy több árokból álló őskori körárokrendszerek, amelyek Zala megyei lelőhelyei nemzetközi mércével is jelentősek.

Nagyvadak és békák
Két fiatal fotós, Simon Bernadett és Tollár Eszter tárlata látható tegnaptól a kórház Erdős László-galériájában Nagyvadak és békák címmel. Az alkotók a Kanizsa Fotóklub tagjai. Ők is, mint klubjuk többi képviselője, képeiken művészi hitvallásuk szerint tükröznek egy szebb, jobb, élhetőbb világot. Mint vallják, az emberi létnek valódi értelmet a tiszta, romlatlan természeti kötődés adhat. Női létük sajátja, hogy szüntelenül keresik és megtalálják a szebbet, a jobbat, az élhetőbbet.

Társastánc az Erzsébet téren
Az Eraklin Táncklub INGYENES szabadtéri programja.

Ars Sacra
Az Alsótemplomot, a várost és környékét ellátó egykori ferences szerzetesek könyvtárának megmaradt könyveiből nyílik kiállítás a könyvtárban 2015. szeptember 22-én, kedden 17 órakor. Az alsótemplomból érkező könyvek 2015. október 3-áig tekinthetők meg.

Utazások négy kontinensen
Sass Brunner Erzsébet, és Brunner Erzsébet válogatott festményeiből nyílt kiállítás a Kiskastélyban.


KATEDRA

Magyar Dráma Napja a Mezőben
A Magyar Dráma Napját ünnepli — immár hagyományosan — a Mezős Irodalmi Kör. Ez alkalomból hétfőn Székely Csaba erdélyi magyar drámaíróval és műveivel ismerkedtek meg az iskola diákjai.

NGM: az állam két OKJ-s szakma megszerzését is támogatja
Szeptembertől még többen kaptak esélyt arra, hogy piacképes végzettséget szerezzenek — a Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára ezzel kapcsolatban elmondta: az állam már nemcsak egy, hanem két OKJ-s szakma megszerzését is támogatja, ha a tanulmányokat az iskolarendszerben végzi a tanuló.

Többet szeretne tudni az emberi agy működéséről?
Jöjjön el  2015. szeptember 29-én, kedden 17 órára a Piarista Iskola rendezvénytermébe, ahol meghallgathatja dr. Freund Tamás  Széchenyi-díjas neurobiológus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, az agykéreg működésének nemzetközi hírű tudósának előadását.

Szakképzési ösztöndíj pályázat
Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot ír ki Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a szakképzési ösztöndíj támogatásról szóló 32/2014 (VIII. 29.) önkormányzati rendelete alapján a meghatározott helyi hiányszakmákban tanulmányokat folytató tanulók részére — olvasható a város honlapján.

Háromnapos fesztivál a vadgasztronómia jegyében Zalaegerszegen
Hagyományteremtő szándékkal Zalaegerszegi vadpörkölt és borfesztivál - Zalai teríték címmel rendeznek háromnapos fesztivált szeptember 4—6-án a zalai megyeszékhelyen.

A nyugat-dunántúli régióban vannak a legjobb helyzetben a fogyatékossággal élők
Nógrád megyében vannak a leghátrányosabb helyzetben a fogyatékossággal élők a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) felmérése szerint: amellett, hogy ebben a megyében a legnagyobb a fogyatékosság által akadályozottak aránya, az iskolai végzettség tekintetében is az utolsó helyen áll, és a foglalkoztatottak aránya is itt a legalacsonyabb. A legjobb helyzetben a fővárosban és Pest megyében, valamint a Nyugat-Dunántúlon élnek.


BOSSZANTÓ

Az ital megszépítheti?
A Bor- és Dödöllefesztivál egyik színhelye lesz a Kiskastély és udvara. Vajon a szervezőknek feltűntek a fesztiválhoz méltatlan állapotok a Kiskastély udvarának tőszomszédságában? Nem először írunk a nemkívánatos körülményekről, de lehet, hogy nem is utoljára.

No comment...
Ez a tábla mindent elmond...

Csőtörés a Kinizsi utcában


Újabb csőtörés a Kinizsi utcában. Szegény vízműves dolgozók látástól vakulásig csak ásnak és foltoznak a városban.

Áll a munka?
Egy lélek sem dolgozik?

Betörték
A nagykanizsa Járásbíróság Erzsébet téri hirdetőtábláját törték be ismeretlenek a napokban.

Naptár
Ajánló 
Dr. Csernus Imre Zalaegerszegen
Hírkommentek
Piszkos Fred Senki Alfonz és Fülig Jimmy arca erősen megnyúlt, amikor elolvast...
Nagy megtiszteltetés érte városunkat
Piszkos Fred Véleményem szerint most jött el a pillanat, hogy Canisa városa min...
Nagy megtiszteltetés érte városunkat
Piszkos Fred Mindig is vallottam spóráim, a karrier legfontosabb része a jó vá...
Cseresnyés államtitkár lehet
Piszkos Fred Ugye megmondtam nektek már régen, véreim, amikor a Canal De Princi ...
Cseresnyés államtitkár lehet
Piszkos Fred Smaragdos bogaraim. Nincs nekem semmi bajom azzal, hogy mit csináltok...
Hamarosan életbe lép a Fő út teljes lezárása
Álláshirdetés 
Adminisztráció / Irodai munka (6)
Bank / Biztosítás / Tőzsde (1)
Egészségügy / Szépség (4)
Egyéb (9)
Építőipar / Ingatlan (2)
Értékesítés / Kereskedelem / Üzlet (9)
Fizikai munka / segédmunka (6)
Gyártás / Termelés / Mérnök (4)
IT / Telekommunikáció (1)
Környezet / Mezőgazdaság (2)
Marketing / Média / Művészet (3)
Minőségbiztosítás (1)
Oktatás / Tudomány (3)
Pénzügy / Számvitel (2)
Szakmunk (23)
Szállítás / logisztika (5)
Távmunka / Alkalmi / Diákmunka (2)
Ügyfélszolgálat / Ügyfélkapcsolat (2)
Vendéglátás / Idegenforgalom (7)
Vezetői állások (3)
jokereso.hu
Devizaárfolyam 
CHF 289,1 EUR 310,45 USD 284,19