2015. április 18., szombat - Andrea, Ilma
Regisztráció | Belépek  
Címlap   Közélet   Katedra   Kultúra   Gazdaság   Sport   Életmód   Lélek   112   Bosszantó   NézőpontNaptárÁlláshirdetésFelajánlomNagyjainkKonyha
Új köntösben
Már az utolsó simításokat végzik az Eötvös téri járási hivatal épületén.
Ha megdobnak kővel, dobjál sziklát másokra…
Tetőfelújítást szeretne végeztetni az egyik társasház. Ehhez banki hitel felvételére kényszerül, lévén saját tőkével nem rendelkezik egy ekkora beruházáshoz.

Ezért (volt) sárga és opálos?
A letenyei polgármesternek küldött választ változtatás nélkül közöljük. A levélből kiderül, ha fejlesztés szükséges, azt majd az önkormányzatnak (vagyis a lakosságnak) kell állni, de azt bekezdést, amely így szól: "A megfelelő üzembiztonság érdekében a közeljövőben vas-és mangánmentesítésre alkalmas új víztisztítási technologiát kell kiépítse, amivel mind a két kút működhet váltott üzemben."- megvalljuk, nem értjük.

Hét országos diákolimpiai aranyat szereztek a kanizsai lábtollasok
A Nagykanizsai Nonprofit Központ Tehetségpont volt a házigazdája április 16-án, a Fekete Zoltánné Emléktornának, az V-VI-VII. korcsoportú Lábtoll-labda Diákolimpia Országos Döntőjének.

Táblának ütközött, majd elhajtott a helyszínről
A Nagykanizsai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya 20030/3136/2015. általános számon indított szabálysértési eljárást.

Vállalkozói építményadó bevezetéséről döntött Zalaegerszeg önkormányzata
Az év elején megfogalmazott elképzeléseknek megfelelően döntött a vállalkozások számára építményadó bevezetéséről Zalaegerszeg önkormányzata, a megyei jogú városok közül utolsóként - mondta el sajtótájékoztatóján a város polgármestere.

Napi evangélium — 2015. április 18., szombat
Jézus vízen járása Máté, Márk és János evangéliumában egyaránt megtalálható, ma az utóbbi változatot olvassuk.


Lobbizzon-e a település céljainak megvalósításáért a képviselő?
Igen.
Nem.

KÖZÉLET

Megalakult a DEKAnizsa

Hivatalosan is megalakult a Nagykanizsai Demokratikus Kerekasztal teljesen átszervezett és megújult szervezete a DEKAnizsa. 2015 április 15-én megválasztották az öt fős elnökséget, és az elnököt is.

Eszeny gyermekei számára kér támogatást a polgármester
Az ukrajnai válság okozta súlyos körülmények Kárpátalján az ottani magyarlakta településeket szinte katasztrófa közeli helyzetbe hozta. Ezért kéréssel fordultak a magyarországi önkormányzatokhoz, így városunkhoz is a megsegítésük érdekében — írja a facebookon Dénes Sándor polgármester.

Közlemény
„A Délzalai Vízmű ZRt. részéről tájékoztatjuk Nagykanizsa város lakosságát, intézményeit és vállalkozásait, hogy Nagykanizsán április 14-én egy üzemzavar elhárítást követően a városi vízellátó hálózat egyes részein a felkavarodó üledék vízminőségi problémát okozott. Fenti vízminőségi problémának egészségkárosító hatása nincs, csupán esztétikai problémát jelentett.

Horvát-magyar együttműködésben készült vízrajzi atlasz a Muráról
Magyar—horvát együttműködésben, európai uniós pályázat felhasználásával készült a Mura folyó két országot érintő szakaszáról vízrajzi atlasz, amihez légi felvételeket, történelmi térképeket és régi katonai adatokat is felhasználtak.


KULTÚRA

„Az alkonyat, a merengő festő fest”

Szerdán az ifjúsági megnyitóval vette kezdetét Németh Ferenc Izsákon élő festőművész nagykanizsai bemutatkozó tárlata. A vidám hangulatú megnyitón Németh Ferenc zenetanár és tanítványa Baranyai Janka, valamint a Hevesi Sándor Versmondó Kör két kiváló fiatalja, Molnár Bernadett Bianka és Vugrinecz Kinga teremtették meg az alaphangulatot. A szemet gyönyörködtető kiállítást Farkas György Patrícia, az iskola rajzpedagógusa ajánlotta a diákok figyelmébe

Meseszerű látomások, valóság és képzelet játékai


Az itt látható műveire talán azt lehetne mondani, hogy mágikus realista grafikák. Így együtt egy fantasztikus mesevilágot hoznak létre.

Az egykori Trákia aranykincseiből nyílt nagyszabású kiállítás a párizsi Louvre-ban
A történelmi Trákia aranykincseiből nyílt nagyszabású kiállítás szerdán a párizsi Louvre múzeumában. A kincsek négy nagy trák sírból kerültek elő Bulgária középső részéről, köztük Nagykanizsa testvérvárosa, a bolgár Kazanlak környékéről. Az innen származó gyűjtemény egy része öt éve Nagykanizsán szerepelt először külföldi kiállításon.

Országos fazekas és keramikustalálkozót tartanak Zalaegerszegen
Csaknem félszáz fazekas és keramikus érkezik az ország minden tájáról a XII. Zalaegerszegi Országos Fazekas-Keramikus Találkozóra és Fesztiválra. A mesterek április 24. és 26. között a Göcseji Falumúzeumban mutatják be változatos díszítésű, formájú cserépedényeiket.

Ismét táncos teadélután az Eraklinnál
Április 19-én már harmadik alkalommal rendezzük meg vasárnapi teadélutánunkat, mely kultúrált kikapcsolódást, szórakozási lehetőséget biztosít mindazok számára, akik érdeklődnek a társastáncok iránt.

Bátorfi Emma sorsa
Mai írásom csak áttételesen kapcsolódik a zenéhez és Nagykanizsához. De lezár egy témát, amivel már foglalkoztam, csak a végét eddig nem tudtam —- és nagyon szívszorító a történet...


NÉZŐPONT

Rendszerhasználati díjak...
…a neve azoknak az egyéb díjaknak, amelyeket a szolgáltató felszámol mindannyiunknak a villamos energia és a gázszámlákban. Nem tudták perdöntő módon bebizonyítani, hogy jogszerűen számolták fel, ezért a Fogyasztóvédelmi Hatósághoz fordultam. Panaszomnak helyt adva 300 ezer forint bírságot szabtak ki az E.ON-ra, egyben kötelezték arra is, hogy a jogellenes óraleszerelésekért felszámolt díjakat, költségeket fizessék vissza nekem.

Időben szólunk: nem börtönöket akar építtetni Strasbourg!


A börtönépítés és -fenntartás drága és hosszadalmas folyamat, emellett számos nemzetközi példa bizonyítja, a felpörgetett büntetőipar hosszú távon nem képes féken tartani a bűnözés terjedését. (...) Azért van olcsóbb módja is a munkahelyteremtésnek, mint alsó hangon 20–25 milliókért „állami munkahelyeket létrehozni”.

Kivágták


Portálunk nemrég foglalkozott az autóbusz-pűlyaudvar környékén lévő, elszáradt fenyőkkel.

Mitől lehet rossz egy banki elszámolás?
A bankok az elszámoló levelek jó részét még nem küldték ki. Még van idő átnézni a hitelszerződéseket. Téves az a felfogás, hogy nyugodtan üljünk, és várjuk a bank levelét. Már most látszik, hogy a pénzintézet a saját szája íze szerint próbál meg elszámolni.

Cseresnyés Péter, az elakadt lemezjátszótű
Péter! Azt állítottad a sajtótájékoztatódon, hogy egy MSZP-s politikus (Teleki László) félre akarja vezetni az embereket? Ezt te tényleg komolyan gondoltad? Mi lenne, ha pártod politikai propagandahálójából végre egyszer kilépnél, és attól független hírforrásokat is meghallanál?


GAZDASÁG

Vasárnapi pihenőnap — Mentességet kérnek a balatoni önkormányzatok
A helyi önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség (BSZ) levélben fordult Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez, kérve, hogy a kiemelt üdülőkörzet május elejétől szeptember végéig mentességet kaphasson a kereskedelmi vállalkozások, üzletek vasárnapi kötelező zárva tartása alól.

Központi forintosítás is lehet a devizaalapú autóhiteleknél
Központi, rendszerszintű forintosításra is sor kerülhet a devizaalapú autóhitelek és személyi kölcsönök esetében, ha nem sikerül rávenni a bankokat, hogy maguktól váltsák forintra a jelenleg jelentős árfolyamkockázatnak kitett hiteleket — mondta Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénzügyi stabilitásért és hitelösztönzésért felelős ügyvezető igazgatója.

Pályázati felhívás
Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata a vállalkozástámogató programjáról szóló 78/2011 (VII. 11.) önkormányzati rendelet alapján 2015. évre vonatkozóan pályázatot hirdet ingatlanvásárlás támogatására vissza nem térítendő pénzügyi támogatás formájában.

600 milliárd forintból fejleszti a gyorsforgalmi úthálózatot a kormány
Gyorsítaná a közlekedési beruházásokat a kormány, ezekre magyar forrásból 600 milliárd forint áll rendelkezésre — közölte a közlekedésért felelős helyettes államtitkár. A helyettes államtitkár a magyar forrásból bekötendő városok között említette Sopront, Kaposvárt, Zalaegerszeget, Salgótarjánt, Egert, Ózdot, Békéscsabát.

Frankfurti charterjárattal nyílt meg a repülési főszezon Sármelléken
Megnyílt az idei repülési főszezon a sármelléki Hévíz-Balaton Airporton szombaton a Lufthansa Regional Frankfurtból érkező Canadair Jet repülőgépének landolásával, amelynek fedélzetén 77 utas érkezett Magyarországra.


LÉLEK

Károly atya elköszön
Balazsin Béla filmje.

Napi evangélium — 2015. április 17., péntek
Lelki éhségünket, Isten utáni vágyunkat azzal csillapíthatjuk, ha a szentáldozásban magunkhoz vesszük az Úr szent testét.

Személyi változások a Kaposvári Egyházmegyében
A Kaposvári Egyházmegye sajtóközleményében tájékoztatott az egyházmegyében történt személyi változásokról.

Napi evangélium — 2015. április 16., csütörtök
A mai evangéliumi szövegünk gondolatilag kapcsolódik az előző napok üzenetéhez. Valójában nem a Nikodémussal való beszélgetés folytatása, hanem Keresztelő János tanúságtételét követi Szent János evangéliumában.

Ökumenikus zarándoklat Homokkomáromba
A homokkomáromi Kisboldogasszony-templomig, a kegyhelyig az idei áprilisi zarándoklat alkalmával Kiskanizsáról a Szent Ferenc zarándokközösséggel nyolcvanöten érkeztek a 13-ai engesztelő szentmisére — olvasható a Sáskavér — Kiskanizsai Lokálpatrióták Közössége fb-oldalán lévő beszámolóban.

112

Életet mentett a rendőr
Egy idős férfi magatehetetlenül feküdt lakásában, amikor a körzeti megbízott megtalálta.

Állatkínzás nem történt, de az okmányhamisítás gyanúja megalapozott
Hamis állatútlevelekkel próbált meg kicsempészni az országból tíz kölyökkutyát egy 41 éves férfi tegnap, akit a zalai rendőrök a csörnyeföldi pihenőhelynél állítottak meg. A kiskutyákat visszaadták a tulajdonosnak, de a nyomozás, mint a ZMRFK sajtószolgálatától megtudtuk, folytatódik.

Motoros szezonnyitó Zala megyében
Közös motorozásra hívták a rendőrök a civileket.

Előzetes letartóztatásba került a zalaegerszegi gyilkosság gyanúsítottja
Előzetes letartóztatásba került kedden az a 21 éves zalaegerszegi férfi, aki a gyanú szerint szombat éjszaka szerelemféltésből meggyilkolta 18 éves volt barátnőjét.

Speedmarathon
A rendőrség kijelölte az ellenőrzések helyszíneit és az időpontokat.


BOSSZANTÓ

Miért sárga és opálos?
A kérdést ugyan a letenyei polgármester tette fel, de olvasóink jelzései szerint Kanizsán is kérdezhették volna ugyanezt a szolgáltatótól. Mint az fb-n elovashattuk, kérdezték is, és egyiküknek azt a választ adták, a hálózatöblítés az elszíneződés oka.

A fedlapokkal csak a baj van
Végre egy jó hír, a Sugár ú eleje is megújult a Rozgonyi és a Királyi Pál utca közötti szakaszon. Az aszfalt sima, az útburkolati jelek vakító fehérek, tehát az autósok elégedettek lehetnek. Nem úgy a gyalogosok...

Bontási engedély, tájékoztatás nélkül


Ma reggel légkalapács hangjára ébredtek a kicsit lustálkodó Rozgonyi utcai lakók, mert egy brigád jelent meg újra, akik azonnal neki is láttak az aszfalt bontásának. Igaz,a közút kezelőjétől nem kértek és nem kaptak engedélyt, és az érintett lakosság, valamit a közlekedők tájékoztatása is szenvedett némi csorbát, szerintük mégis inkább örülnünk kellene, hogy évek múltán kijavítják a csatornázás után keletkezett hibákat.

Mi fogyott el: a festék, a létra vagy a munkakedv?
Drága pénzért újították fel a városi uszodát. Súlyos milliókat költöttek rá. És valami csoda, vagy feledékenység folytán az uszoda déli oldalán látható négy „kémény” festésében furcsaságokat vehetnek észre az arra járók.

Itt már csatornáztak...
...és megint fel kellett bontani az úttestet.

Elkerekeztek vele?
Kb. egy hete rakták ki a hirdető oszlophoz láncolva a vásárcsarnokkal szemben ezt a csodaszép, rózsaszínűre mázolt kerékpárt, mint látványosságot. Tegnap reggel, amikor arra jártam, már csak a hirdető oszlopra kenődött, kevéske rózsaszínű festék jelezte, hogy valamikor ott volt, és a reklám szerves-szervetlen részeként csalogatta az arra járók tekintetét.


KATEDRA

Világfát ültetünk a Föld Napja alkalmából
A Péterfy Általános Iskola Diákjaiért Alapítvány és a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség sajtóközleménye:

Kiállítás a Rozgonyi iskola galériájában


Farkas Jenőné, Domjánné Kovács Erzsébet és Molnár Béláné munkáiból (Textilvirágok, horgolások) címmel nyílt kiállítás a Rozgonyi iskolában április 13-án 14 órakor.

Kötészet napi megemlékezés a Mezőben
A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én ünneplik. Ebből az alkalomból minden évben irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal, költőtalálkozókkal és versenyekkel tisztelegnek a magyar líra előtt.

Ifjúsági verseny
Nagykanizsán a Cserháti Sándor Műszaki Szakképző Iskola sportpályáin rendezték meg a felmenő rendszerű katasztrófavédelmi ifjúsági verseny nagykanizsai járási fordulóját.

Minden iskolában lesz szupergyors internet 2016 végére
A jövő év végére minden magyarországi iskolában elérhető lesz a szupergyors internet — mondta Solymár Károly Balázs infokommunikációért felelős helyettes államtitkár a Networkshop 2015 Országos Informatikai Konferencián Sárospatakon kedden.

Bővülnek a diákigazolványhoz kötődő kedvezmények
Folyamatosan bővül a diákigazolvánnyal kedvezményes vásárlást kínáló üzletek köre, az okostelefonokon pedig mostantól egy továbbfejlesztett kereső is segít az elfogadóhelyek megtalálásában — közölte a Diákkedvezmény Nonprofit Kft. az MTI-vel.


SPORT

Lábtollas hírek
VB válogatott lett a kanizsai női csapat — Kunics Réka három győzelmet szerzett az Újszászon rendezett vb-válogató harmadik fordulóján.

Dobó István 6. helyet szerzett a magyar kardcsapattal a korosztályos VB-n


A Nagykanizsai TE 1866 vívó szakosztályának vívója Dobó István az üzbegisztáni Taskentben megrendezett junior világbajnokságon képviselte hazája színeit. A junior férfi kardcsapattal a 6. helyet szerezte meg (25 indulóból)!

A világ legjobbjai között a műveletirányító
Az észtországi Pärnuban rendezett világbajnokságon negyedik helyezést szerzett a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletén dolgozó főhadnagy.

Ultramaraton: Ács László 5.
Március 28-án, szombaton Kisbér adott otthont a 100 km-es ultramaratoni országos bajnokságnak.

Bridzs
A Nagykanizsai Bridzs Sportegyesület 2015. március 20—22-én Balatonföldváron rendezte meg az országos vidékbajnokságot, amely a magyar kupa és MP páros bajnokság országos selejtezője is volt egyben.


ÉLETMÓD

Borverseny Miklósfán

A szervező Dr. Kotnyek István Miklósfai Kertbarát Kör minden érdeklődőt szeretettel vár.

Befejeződött Zalában a rókák immunizálása
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szervezésében történt országszerte a vadon élő rókák repülőgépről történő orális immunizálása.

Mentőállomás alapkövét tették le Söjtörön
Összesen 19 település mintegy kilencezer lakosát látja majd el az az új mentőállomás, amelynek alapkövét szerdán helyezték el a Zala megyei Söjtörön — tájékoztatta az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) az MTI-t.

Ebzárlat és legeltetési tilalom
A Zala Megyei Kormányhivatal Nagykanizsai Járási Hivatal Járási Állat-egészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hivatala 2015. április 5-étől 2015. április 20-áig Nagykanizsa megyei jogú város közigazgatási területén a „Veszettség elleni védekezés részletes szabályairól” szóló 164/2008 (XII. 20.) FVM rendelet 8. § (5) bekezdése alapján ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendel el.

„Békamentő” akció Zala megyében
Összefogtak a rendőrök és a természetvédők.

Átlagosan 48 ezer forintot költenek szállásra a magyarok
A Szallas.hu statisztikái szerint Sárvár, Hévíz és Zalakaros is kikerült a 10 legnépszerűbb település rangsorából, Miskolctapolcát viszont egyre több fürdőzni vágyó választja.

Hírkommentek
Piszkos Fred Magzatjaim! E nemes cél érdekében nagy betűkkel illene nyilvánoss...
Eszeny gyermekei számára kér támogatást a polgármester
Piszkos Fred Szép magasztos cselekedet ez véreim! Azon gondolkodtam, hogy be kén...
Eszeny gyermekei számára kér támogatást a polgármester
Piszkos Fred Drága egyetlen spermacimboráim. A jólét, a hatalmas távlatok, ame...
Egy mítosz vége
Piszkos Fred Lám-lám galambocskáim, a Balatoniaknak kinyílott a szemük. Kérik...
Vasárnapi pihenőnap — Mentességet kérnek a balatoni önkormányzatok
duhaj Tanulságos.
Rendszerhasználati díjak...
Álláshirdetés 
Adminisztráció / Irodai munka (5)
Bank / Biztosítás / Tőzsde (1)
Egészségügy / Szépség (4)
Egyéb (9)
Építőipar / Ingatlan (2)
Értékesítés / Kereskedelem / Üzlet (9)
Fizikai munka / segédmunka (6)
Gyártás / Termelés / Mérnök (3)
IT / Telekommunikáció (1)
Környezet / Mezőgazdaság (2)
Marketing / Média / Művészet (3)
Minőségbiztosítás (1)
Oktatás / Tudomány (3)
Szakmunk (22)
Szállítás / logisztika (5)
Távmunka / Alkalmi / Diákmunka (2)
Ügyfélszolgálat / Ügyfélkapcsolat (2)
Vendéglátás / Idegenforgalom (7)
Vezetői állások (3)
jokereso.hu
Devizaárfolyam 
CHF 292,66 EUR 302,15 USD 279,17