2015. április 2., csütörtök - Áron
Regisztráció | Belépek  
Címlap   Közélet   Katedra   Kultúra   Gazdaság   Sport   Életmód   Lélek   112   Bosszantó   NézőpontNaptárÁlláshirdetésFelajánlomNagyjainkKonyha
Folytatódik a 61-es főút félbehagyott nagykanizsai elkerülő szakaszának építése
Megtörtént a munkaterület átadása, a héten pedig megkezdődik az állapotfelmérés a 61-es főút Nagykanizsát elkerülő szakaszán, amelynek építési munkáit öt évvel ezelőtt hagyta félbe az akkori kivitelező.
Hóvihar
Ma 12.30 óra körül mintegy 20 percen át hóvihar volt Kőszegen.

Még nincs itt az ideje?
Már a hét végén a nyári időszámításra tért át Magyarország. Az órákat viszont nem mindenütt sikerült átállítani.

Ultramaraton: Ács László 5.
Március 28-án, szombaton Kisbér adott otthont a 100 km-es ultramaratoni országos bajnokságnak.

Pályázati hirdetmény
A Via Kanizsa Városüzemeltető Nonprofit Zrt. pályázatot hirdet a nagykanizsai Csónakázó-tónál 2014-ben épült kerékpáros látogató központ üzemeltetésére.

Kitüntetés a zalai kormánymegbízottnak
A polgári védelem napja alkalmából Rigó Csaba kormánymegbízott kitüntetést vehetett át dr. Bakondi György tűzoltó altábornagytól, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatójától.

Tanúként hallgatnák meg őket
Egy férfit és egy nőt keresnek a nyomozók a keszthelyi verekedéssel kapcsolatban. Tanúként szeretnék meghallgatni őket.


Lobbizzon-e a település céljainak megvalósításáért a képviselő?
Igen.
Nem.

KULTÚRA

5. Thúry Portya — 2015
Megemlékezés a nagy Thúry György életéről halálának 444. évfordulóján.

Történelmi viselet, egyenruha és kitüntetés kiállítás


A Történelmi Vitézi Rend Nagykanizsai Hadnagysága és a Kanizsa Kulturális Központ szervezésében nyílt kiállítás kedden délután fél hatkor a HSMK-ban.

Tizenkilenc előadás a Pécsi Családi Színházi Fesztiválon
Tizenhét társulat tizenkilenc produkcióval várja a közönséget a Pécsi Családi Színházi Fesztiválon, amelyet május 23. és 31. között harmadik alkalommal tartanak a baranyai megyeszékhelyen.

A katonazenész, aki a háború áldozata lett
70 éve, 1945. március 29-én hunyt el Nagykanizsán Weckl Gellért nyugalmazott katonakarmester. Bár éppen nem mesterségét gyakorolta, mégsem ágyban, párnák között, hanem a háború áldozataként halt meg életének 60. évében, mint majd kiderül...

Balesetveszélyessé vált a Finnugor Néprajzi Park Zalaegerszegen
Leromlott, balesetveszélyes állapota miatt idén nem nyitják meg a látogatók előtt a Finnugor Néprajzi Parkot Zalaegerszegen — közölte Varju András, a Göcseji Múzeum osztályvezetője kedden az MTI-vel.

Vecsey Ferenc meghiusult kanizsai koncertje
Kettős évfordulója is van mostanában Vecsey Ferenc hegedűművésznek: 122 éve, 1893. március 23-án született, és 80 éve, 1935. április 5-én hunyt el.


112

Ismét előzetesbe kerültek a nagykanizsai vendéglátóhelyeket fenyegető vádlottak
Házi őrizetből ismét előzetes letartóztatásba került az a négy vádlott, akit a Zalaegerszegi Járásbíróság februárban közveszélyokozás és kényszerítés kísérlete miatt első fokon fegyházbüntetésre ítélt.

Közúti ellenőrzések lesznek a húsvéti időszakban
A rendőrség április 2. és 6. között közúti ellenőrzéseket tart, amelyeken nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az ittas vagy bódult állapotban közlekedő, agresszív, szabályszegő gépjárművezetőket kiszűrje a forgalomból, és ellenőrizze a passzív biztonsági eszközök használatát — tudatta az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata kedden a rendőrség honlapján.

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával vittek kórházba két embert Lentiből
Szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt vittek kórházba a mentők két embert Lentiből, egy üzlethelyiségből — tájékoztatta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hétfőn az MTI-t.

Templomfosztogatók ellen indult eljárás
Elfogták a balatonkeresztúri templom fosztogatóit a marcali rendőrök. Kiderült, hogy az elmúlt egy évben több templomból is loptak kegytárgyakat — közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-vel.

Eltűnt egy 17 éves lány Zalalövőről
A kamaszlány eltűnését az édesapa jelentette be a rendőrségen.


LÉLEK

Napi evangélium — 2015. április 1., nagyszerda
A kérdés kétezer éve újra és újra felmerül hívőkben és nem hívőkben egyaránt. Hogyan lesz valakiből áruló? Miért tesz ilyet egy ember?

Napi evangélium — 2015. március 31., nagykedd
Júdás árulásának és Péter tagadásának megjövendölése azt tanúsítja, hogy Jézus tisztában van azzal, hogy mi fog történni vele és apostolaival a következő napokban.

Napi evangélium — 2015. március 30., nagyhétfő
A nagyhét első felében egyházunk liturgikus rendje olyan eseményeket állít elénk az evangéliumokban, amelyekben Jézus prófétai módon beszél az elkövetkezendő napok eseményeiről, mintegy felkészülvén küldetése beteljesítésére.

„Szeretet-húsvét” agapé


2015 március 29-én, vasárnap 12—14 óráig szeretetvendégségre várták a rászorulókat a Jézus Szíve Plébánián.

Napi evangélium — 2015. március 29., virágvasárnap
Egyházunk hagyománya szerint a virágvasárnapi szentmise körmenettel kezdődik, amellyel Jézus jeruzsálemi bevonulására emlékezünk.

Napi evangélium — 2015. március 28., szombat
A keresés húzódik meg a mai evangéliumi elbeszélés hátterében. Jézus keresése.


GAZDASÁG

Használt lakás vásárlásához és a meglévő bővítéséhez is jár júliustól a szocpol
A legfeljebb 350 ezer forintos négyzetméterárú, legalább komfortos használt lakás vásárlásához, továbbá a meglévő használt lakás bővítéséhez is jár július 1-jétől a családok otthonteremtési kedvezménye (korábbi nevén szocpol támogatás) — az erről szóló kormányrendelet a keddi Magyar Közlönyben jelent meg.

A becsültnél olcsóbb lesz a keszthelyi és a balatonszentgyörgyi vasútállomás felújítása
Az eredetileg becsült nettó 1 milliárd 113 millió forint helyett nettó 957 millió forintba kerül a keszthelyi, valamint a balatonszentgyörgyi vasútállomás felújítása — az eredmény a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Ombudsman: nem sérti az emberi méltóságot a települési adó kivethetősége
Az ombudsman szerint nem sérti az emberi méltóságot a települési adó kivethetősége, ezért az ügyben nem is fordul az Alkotmánybírósághoz (Ab) — tájékoztatta az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala hétfőn az MTI-t.

A korrupció hatékonyabb felderítése érdekében módosítaná a Btk.-t az IM
Többek között a korrupció hatékonyabb felderítését célozza az a kormány honlapján olvasható nagy terjedelmű tervezet, melyben az Igazságügyi Minisztérium számos büntető tárgyú törvény módosítását kezdeményezi.

Megtelnek az ünnepekre a szállodák
A belföldi szállodák többsége megtelik a közelgő húsvéti ünnepekre, ez derült ki az MTI tudósítói által készített körképből.


KATEDRA

Minden iskolában lesz szupergyors internet 2016 végére
A jövő év végére minden magyarországi iskolában elérhető lesz a szupergyors internet — mondta Solymár Károly Balázs infokommunikációért felelős helyettes államtitkár a Networkshop 2015 Országos Informatikai Konferencián Sárospatakon kedden.

Bővülnek a diákigazolványhoz kötődő kedvezmények
Folyamatosan bővül a diákigazolvánnyal kedvezményes vásárlást kínáló üzletek köre, az okostelefonokon pedig mostantól egy továbbfejlesztett kereső is segít az elfogadóhelyek megtalálásában — közölte a Diákkedvezmény Nonprofit Kft. az MTI-vel.

A tudományok iránt érdeklődő lányok jelentkezhetnek a Lányok napjára
A Nők a Tudományban Egyesület (NATE) idén is megrendezi a Lányok napja elnevezésű rendezvényt, amelynek keretében 11 egyetem és kutatóintézet, valamint 21 vállalat nyitja meg kapuit a tudományok iránt érdeklődő lányok előtt.

Idén is teljesíthető közösségi szolgálat a TeSzedd! szemétgyűjtési akcióval
Idén is teljesíthetik a kötelező közösségi szolgálat egy részét a diákok a TeSzedd! — Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akcióban.

Vetélkedők a Víz Világnapján
A Nagykanizsai Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium Zsigmondy—Széchenyi Székhelyintézménye az idén is megszervezte hagyományos vetélkedősorozatát a Víz Világnapja alkalmából.

Szellemi diákolimpia
A kiskanizsai versenyzőket is felvonultató Batthyány-csapat harmadik lett a szellemi diákolimpia országos döntőjében.

KÖZÉLET

ÁSZ: kilenc pártnál tártak fel visszaélést a kampánypénzek elköltésénél
Nyolc, az országgyűlési választáson listát állító, de képviselethez végül nem jutó párt sértette meg az áfatörvényt és a számviteli törvényt a kampánypénzek elköltése során, az Összefogás Pártnál büntetőeljárás is indult a számvitel rendjének megsértésének gyanúja miatt — ismertette az Állami Számvevőszék a kedden bemutatott jelentésében.

Homokvihar Zala megyében
Autó halad a 74-es főúton az erős szélben kialakult homokviharban a Zala megyei Hosszúvölgy közelében 2015. március 28-án.

A kormányhivatalokhoz kerülnek április 1-jével a családtámogatási ellátások
A fővárosi és megyei kormányhivatalok hatáskörébe kerülnek április 1-jével a családtámogatási és lakáscélú állami támogatásokkal összefüggő feladatok a Magyar Államkincstár megyei igazgatóságaitól.

Déli pályaudvari támfal — Nagypéntektől újra üzemel a pályaudvar
Jövő péntek hajnalban újraindul a menetrend szerinti vonatközlekedés a budapesti Déli pályaudvaron — közölte a Mávinform pénteken az MTI-vel.


NÉZŐPONT

Az ajándék galambok elszálltak
Nehezen talál szavakat az ember, amikor egy olyan silány, embertelen és szégyenletes rendelettel szembesül, mint az, amit az önkormányzat alkotott a pénzben és természetben nyújtott szociális ellátásokról.

Vissza a tanácsrendszerbe
Tapasztalom ennek jelét nap mint nap. Az az önkormányzatiság, amelyet a Fidesz életre hívott, az ötvenes évek tanácsrendszerének a közismerten szovjet modell mechanikus átvétele volt.

Gyümölcsoltó Boldogasszony napján, virágvasárnap előtt
Ma, március 25-én van Gyümölcsoltó Boldogasszony napja, és nekem az ünnepen túl eszembe jutnak a szeretet gyümölcsei is.

Szakszerűség, hatékonyság, törvényesség
„Azt gondolom, hogy a bűnt minden formájában üldözni kell. Aki bűnt követ el, azok kapják a legszigorúbb büntetést, amit csak a törvény előír” — mondta a parlamentben Teleki László.

Szellemváros
Mint egy elhagyott település, olyan lett Nagykanizsa, szellemváros. Köszönhetően a vasárnapi kötelező bezárásoknak. Ennek következtében bezárult a város is. Életnek nyoma sincs. Mint egy sivár, lakatlan, kihalt kísértetváros. Nincs miért kimenniük a lakásból az embereknek. Igaz, most a családdal lehetnek, de ugyanakkor azzal, hogy a hatalom bezártságra ítéltette a lakosságot, rendkívül leszűkítette a családi együttlétek tartalmi lehetőségeit.


BOSSZANTÓ

Csak egy ügy
Három gyermekünk van, és mivel a lakásom 110 négyzetméteres (tavaly ez még nem volt kizáró ok), ezért a lakásfenntartási támogatási kérelmemet el kellett utasítaniuk.

Miért?


Három erdei fenyő száradt el szemben az autóbusz-pályaudvarral.

Fekete vasárnap
A vasárnap reggel úgy kezdődött, hogy hívott egy barátom. Ugorjunk be egy kávéra, fontos megbeszélni valója van velem. Találkoztunk a megbeszélt helyen, és lám a kis talponálló nem volt nyitva. Irány a másik kis utcában levő presszó, de az is zárva. A sokadik kísérletre találtunk egyet.

Hová lettek?
Eltűntek a városból a kis hírlapos bódék, amelyek fontos részei voltak mindig az emberek hétköznapi életének.

Láthatatlanná váló jelek és elmaradt tereprendezés
Nincs még egy éve sem, hogy átadtak pár kilométernyi kerékpárutat a város lakosságának. Biztosan akad majd egy olyan szakértő nyilatkozó, aki meg tudja magyarázni, hogy a kerékpáros- és gyalogosábrák festése miért töredezik darabjaira.


SPORT

Bridzs

A Nagykanizsai Bridzs Sportegyesület 2015. március 20—22-én Balatonföldváron rendezte meg az országos vidékbajnokságot, amely a magyar kupa és MP páros bajnokság országos selejtezője is volt egyben.

Vívóeredmények


Két aranyéremmel az NTE 1866 vívó szakosztálya volt a legeredményesebb a GEAC otthonában.

Dzsúdóeredmény


2015. március 22-ére, vasárnap a fiatalabb korosztály számára regionális dzsúdóversenyt rendezett a Zalaegerszegi Judo Egyesület.

Kanizsa Kupa
Nem volt izgalom mentes idén sem az immáron 27. alkalommal megrendezett Kanizsa Kupa. A kedélyeket borzolta az ún. csillagszóró, ahol egymás után ússzák a versenyzők az 50 m gyorsokat, az utolsó pedig mindig kiesik, így várhatóan nagy taktikai harc is dúlt a vízben.

Érem minden versenyzőnknek
2015. március 20—21. torna országos diákolimpia (A. kategória)


ÉLETMÓD

A magzat arca tükrözi az anya dohányzásának káros hatásait
Az anya dohányzásának káros hatásai tükröződhetnek a méhben lévő magzat arcán — mutatták ki négydimenziós ultrahangfelvételek elemzésével brit kutatók.

Véget ért a járvány
Véget ért az országos influenzajárvány Magyarországon, miután az országosan regisztrált betegszám a járványküszöb alá csökkent — közölte az Országos Epidemiológiai Központ legfrissebb, szerdai jelentése alapján.

Kalanderdőt alakítottak ki a Kaposvárhoz közeli Deseda-tónál
Tanösvényeket, erdei tantermet, játszótereket, tornapályát, madármegfigyelőt építettek európai uniós forrásból a Kaposvárhoz közeli Deseda-tavat övező arborétumban és parkerdőben — tájékoztatta a Somogy megyében 80 ezer hektárnyi állami tulajdonú földért, a megye erődterületeinek mintegy feléért felelős SEFAG Zrt. az MTI-t.

Húsvéti expressz
Éredekesnek ígérkező húsvéti programok várják az érdeklődőket a csömödéri kisvasúton.

Lomtalanítás
Tájékoztatjuk Nagykanizsa város lakosságát, hogy ebben az évben is megrendezzük a tavaszi lomtalanítási akció. Az idén is előzetes egyeztetés szerint lomtalanítunk.

Balatontourist: nő a kempingek forgalma
A kempingezés reneszánszát éljük, több mint 50 százalékkal nőtt a kempingek előfoglalása a két évvel ezelőtti adatokhoz képest a Balatontoruist Kft. által üzemeltetett 17 balatoni kempingben, ahol kisebb fejlesztésekkel készülnek az áprilisban induló nyitásokra, a tavalyinál jobb szezonra számítva — mondta Székely Ferenc, a cég általános igazgatóhelyettese az MTI-nek.

Hírkommentek
drótos Gondolatban teljesen elpofátlanodtam. Már az átadás-átvételi pro...
Folytatódik a 61-es főút félbehagyott nagykanizsai elkerülő szakaszának építése
Omega Szerencsés ember, aki ráér ilyen aprósággal foglalkozni. Engem jo...
Még nincs itt az ideje?
Omega Miért? Azon látszanak autók is, nem régiek és nem olcsók, pedig ...
Folytatódik a 61-es főút félbehagyott nagykanizsai elkerülő szakaszának építése
homo staticus Végre! Stílusosabb lett volna az archív kép helyett a jelenlegi sz...
Folytatódik a 61-es főút félbehagyott nagykanizsai elkerülő szakaszának építése
BS Ej Laci, Laci! Inkább labdarúgó lettél volna, akkor Nagybéren ver...
Ultramaraton: Ács László 5.
Álláshirdetés 
Adminisztráció / Irodai munka (5)
Bank / Biztosítás / Tőzsde (1)
Egészségügy / Szépség (4)
Egyéb (9)
Építőipar / Ingatlan (2)
Értékesítés / Kereskedelem / Üzlet (9)
Fizikai munka / segédmunka (6)
Gyártás / Termelés / Mérnök (3)
IT / Telekommunikáció (1)
Környezet / Mezőgazdaság (2)
Marketing / Média / Művészet (3)
Minőségbiztosítás (1)
Oktatás / Tudomány (3)
Szakmunk (22)
Szállítás / logisztika (5)
Távmunka / Alkalmi / Diákmunka (2)
Ügyfélszolgálat / Ügyfélkapcsolat (2)
Vendéglátás / Idegenforgalom (7)
Vezetői állások (3)
jokereso.hu
Devizaárfolyam 
CHF 286,27 EUR 299,08 USD 278,6
Oldallátogatások a mai napon
0