2015. január 30., péntek - Gerda, Martina
Regisztráció | Belépek  
Címlap   Közélet   Katedra   Kultúra   Gazdaság   Sport   Életmód   Lélek   112   Bosszantó   NézőpontNaptárÁlláshirdetésFelajánlomNagyjainkKonyha
Nyilvánosságra hozták a tanácsadói szerződést: szóbeli konzultáció havi 600 ezerért
Horváth Jácint önkormányzati képviselő kérésének (és a törvényességnek is) eleget téve nyilvánossá tette az önkormányzat a Strategopolis Kft.-vel kötött tanácsadói szerződést. A Strategopolis Kft.-t Giró-Szász alapította 2006-ban. A szerződésből kiderül, hogy havi nettó hatszázezerért a tanácsadási tevékenység szóbeli konzultáció keretében történik.
Átadták az uszodát
Átadták a Nagykanizsa Városi Uszodát, mely a Ligetváros szociális rehabilitációja elnevezésű projekt részeként szinte teljesen megújult.

Javítják a hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságát Zalában
Zala megyében 2,93 milliárd forintot fordítanak a hátrányos helyzetű emberek elhelyezkedését, társadalmi beilleszkedését, foglalkoztatási rehabilitációját elősegítő programokba — közölte Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja.

Elbukott a városimázs-szerződés
Ma rendkívüli ülésen, 10 perccel a közgyűlés kezdete előtt tárgyalta az ügyrendi bizottság a városmarketingre, imázsápolásra vonatkozó előterjesztést. A feladatokkal megbízandó cégnek, a másik táncsadói szerződéshez hasonló módon, szintén több százezer forint járt volna a tanácsokért havonta. Erre úgy tűnik, most egy kicsit várni kell, mert az előterjesztést még a bizottság fideszes tagjai sem tudták mind támogatni.

777 kérelem
Összesen 777 szociális jellegű kérelemről döntött az elmúlt időszakban a polgármester, ebből 670 esetben megítélte a kérelmezett támogatást, 107 kérelem került elutasításra. A méltányos ápolási díjra vonatkozó kérelmek kétharmadát utasították el a polgármesteri beszámolóban található táblázat szerint.

Zalakarostól 19 kilométerre
Itt élek ebben a városban, amely valamikor virágzó kereskedelmi és iparváros volt. Mára szinte teljesen eltűntek a nagyüzemek, gyárak.

Író-olvasó találkozó Böhönyén
Január 28-án 17 órakor a böhönyei könyvtárban író-olvasó találkozóra került sor. A vendég Kanizsai József nagykanizsai író volt „Az igazság a múltban van” című novelláskötete tavaly novemberi megjelenése kapcsán.


Mit vár a jövő évtől?
Jobb lesz, mint az idei.
Rosszabb lesz, mint az idei.
Semmi nem változik.

KÖZÉLET

Horváth Jácint az EU Régiók Bizottságának tagja lett
A DK nagykanizsai önkormányzati képviselőjeként és delegáltjaként tagja lettem az EU Régiók Bizottsága 12 tagú magyar delegációjának — írja a közösségi portálon Horváth Jácint.

Emléktáblát avattak
Dr. Fülöp Valternek, a fiatalon elhunyt Zala megyei főkapitánynak állítottak emléket a megyei főkapitányságon.


112

Félmilliós ágynemű: két évig nyomoztak az elkövetők után
Trükkös csalót lepleztek le a zalai rendőrök. Vádemelési javaslattal küldték tovább az ügyet.

Az odafigyelés életet mentett
Az idős nő már két napja feküdt lakásában magatehetetlenül, amikor a rendőrök megtalálták.

Több mint 20 milliót sikkasztott, börtönbüntetésre ítélték


Jogerősen két és fél év börtönbüntetésre ítélte hétfőn a Zalaegerszegi Törvényszék azt a nagykanizsai asszonyt, aki társasházi közös képviselőként mintegy 20 millió forintot sikkasztott.

Többször fuvaroztak át embereket a határon
A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói embercsempészéssel gyanúsítanak egy 27 éves pakisztáni, valamint egy 50 és egy 51 éves magyar állampolgárt.

A Dunántúlon több helyen nehéz közlekedni
A Dunántúlon több helyen nehezíti a közlekedést a havazás és a hófúvás, vasárnap hajnalban egy mellékutat le kellett zárni Veszprém megyében, de elzárt település nincs. A hófúvás veszélye miatt már három megyében narancssárga, vagyis másodfokú riasztások vannak érvényben.

Halálos gázolás
Halálra gázolt a vonat egy embert a Somogy megyei Babócsán péntek hajnalban a Nagykanizsa—Gyékényes—Pécs vonalon — közölte a Mávinform Kommunikációs Igazgatóságának sajtóügyeletese.


KULTÚRA

Több mint háromezer éves bronzkincseket adtak át megtalálóik a Göcseji Múzeumnak
Több mint háromezer éves bronzkincseket, köztük ékszereket, fegyvereket, használati tárgyakat adtak át megtalálóik a zalaegerszegi Göcseji Múzeumnak, ahol a 73 darabból álló leletegyüttest szombattól tárják a nyilvánosság elé. A becsületes megtalálókat jutalomban részesítik.

Járt-e Csokonai Nagykanizsán?
Igaz, a címbe Nagy-Kanizsát kellett volna írnom, régen így írták le városunk nevét. Ez csak apróság, a nagy kérdés az, hogy megfordult-e mifelénk az egyik legnagyobb magyar költő. Véleményem szerint a válasz IGEN, járt Csokonai Kanizsán, csak éppen közvetlen bizonyíték nincs rá.

Idén is várják a pintyőkéket
Meghirdették az idei esztendő Pintyőke Fesztiválját, amit hagyományosan a kiskanizsai iskolában tart meg a szervező kiskanizsai Pipitér Ovi.

A magyar vidéki táj és élet színei a 20. században


Ezzel a címmel nyílott időszaki kiállítás a nagykanizsai Plakát Házban 2015. január 22-én 16.30 órakor a Magyar Kultúra Napja alkalmából. A kiállításon a Thúry György Múzeum képzőművészeti gyűjteményéből állítottak ki 30 festményt.

Fergeteges koncerttel ünnepelt a Kanizsa Big Band
Jubileumi koncertet adott a Kanizsa Big Band szombaton 18 órától a Medgyaszay Ház színháztermében. Az érdeklődés olyan nagy volt, hogy az intézmény összes ülőalkalmatossága sem volt elég, így nagyon sokan állva hallgatták végig a jó hangulatú koncertet.


LÉLEK

Napi evangélium — 2015. január 29., csütörtök
Gondolkozzunk el egy kicsit azon, miként indult egykor az Isten országának meghirdetése és megvalósulása.

Napi evangélium — 2015. január 28., szerda
A csodák és gyógyítások után Márk evangélista áttér az Isten országáról szóló jézusi példabeszédekre. Először a magot elvető emberről olvasunk, majd a vetés növekedéséről és a nagyra növő mustármagról.

Napi evangélium — 2015. január 26., kedd
Sokan — tévesen — azt gondolják, hogy Isten elveszi szabadságunkat, amikor akaratának teljesítését kéri tőlünk. Valójában emberi szabadságunk az Istennek való engedelmességben teljesedik ki.

Napi evangélium — 2015. január 26., hétfő — Szent Timóteus és Szent Titusz napja
Hiteles-e a kereszténységem, vallásosságom, hogy ennek láttán másokban feléled a vágy Krisztus követésére?

Napi evangélium — 2015. január 25., évközi 3. vasárnap
Márk evangélista nagyon tömören, lényegre törően írja le azt, hogy mit tanít Jézus: „Betelt az idő, közel van az Isten országa.

Napi evangélium — 2015. január 24., szombat
Az elmúlt napokban elmélkedtünk a Jézus által elhozott új világról és az általa alapított új közösségről. Ehhez ma hozzátesszük, hogy a mi Urunk új gondolkozást kíván követőitől, tőlünk.


ÉLETMÓD

Egy hét alatt háromszorosára nőtt a betegek száma
Háromszorosára nőtt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma a múlt héten: 47 600 ember fordult orvoshoz, szemben az azt megelőző heti 16 400-zal — közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat.

Mesék a látogatási tilalom idejére
Már több mint 200 mese közül válogathatnak azok a kis betegek, akik a kórházakban a K&H gyógyvarázs YouTube csatorna videóit nézve töltik napjaikat. Járványidőszak alatt pedig ezek a történetek hihetetlen módon felértékelődnek, hiszen változatosságot jelentenek a látogató nélküli szürke hétköznapokban.

Elkészült az országos sasleltár
Összesítették a tizenkettedik országos sasleltár adatait, a felmérők megfigyeltek 5 fekete sast és 4 szirti sast is, ami ritkaságnak számít Magyarország területén — közölte a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) szerdán az MTI-vel.

Szellőztessen!
Az elmúlt években egyre több társas és családi házban cserélik elöregedett nyílászáróikat újabb, modernebb fokozott légzárású nyílászárókra. Ezzel párhuzamosan elengedhetetlen a megfelelő levegőcseréről is gondoskodni az épületen belül.

Influenza — elérte a járvány az országot
Elkezdődött az influenzajárvány az országban, az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdai jelentése szerint a múlt héten, az év harmadik hetében 16 400 ember, a második hetinél 40,2 százalékkal több beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Zalában csökkent a betegek száma.

A hulladékszállítási rendszert fejlesztik Zalaegerszegen
Több mint negyedmilliárd forintos beruházással fejlesztik a zalaegerszegi hulladékszállítási rendszert, az Új Széchenyi Terv keretéből támogatott projekt szerződéseit kedden írták alá a zalai megyeszékhelyen.

KATEDRA

Nyitott rendőrség
Három napon keresztül, három különböző városban várják a középiskolásokat a zalai rendőrök.

Nyílt nap a Pannon Egyetemen
A holnapi nap folyamán, azaz 2015. január 29-én 10 órai kezdettel kerül megrendezésre idei második nyílt nap, melyen bemutatkoznak a Pannon Egyetem karai és különböző képzései.

Csütörtökön határozzák meg a keresztféléves ponthatárokat
Várhatóan csütörtökön határozzák meg az idei keresztféléves felvételi pontszámait, amelyeket a www.felvi.hu oldalon hoznak nyilvánosságra.

Zsigmondy—Winkler öregdiák találkozó
Olajosokat, gáziparisokat és vegyészeket várnak!

Képzés Zalaegerszegen is
A jelnyelvet is megtanulhatják az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) dolgozói.

Várják a diákokat
Amióta a módosított közoktatási törvény a középiskolások számára ötven óra közösségi szolgálat teljesítését írja elő az érettségi vizsga előfeltételeként, egyre többen döntenek úgy, hogy a katasztrófavédelemnél töltik le a megszabott időszak egy részét vagy egészét. A fiataloknak három év alatt kell összegyűjteniük az előírt órakeretet, a jogszabály pedig javasolja, hogy ez időszak alatt minél több területen próbálják ki magukat és szerezzenek tapasztalatot.


NÉZŐPONT

Nem a ruha teszi az embert
Egyre többen bírálják a magyar kormány, illetve Orbán Viktor kijelentését, miszerint: „senkit nem hagyunk az út szélén”.

Fent és lent
Próbáltam értelmezni a helyi Fidesz sajtóközleményét, amit a kórházdemonstráció kapcsán kiadtak. És ez nagyon komoly nehézséget okozott nekem. Úgy voltam vele, mint a titkosszolgálat. Ha a hírszerzés ostobaságot gyűjt be, abból a világ legjobb elemzői sem tudnak értelmes információt kihámozni.

Jön a feketeleves
A 2015-ös felvételin már negyvenegy szakon kell előzetesen meghatározott ponthatárt elérniük a jelentkezőknek, ha állami ösztöndíjas helyet szeretnének szerezni. Akinek ez nem jön össze, az csak önköltséges formában kezdheti el tanulmányait.

A civilek és a pártok
A civilek és a pártok volt az indítótémája a Demokrata Klub legutóbbi összejövetelének. És tényleg, azt hiszem, ez a kérdéskör azontúl, hogy aktuális, igenis nagyon kardinális kérdés.

Kiskanizsánál mikor kotorják a Princit?


Felsőrajknál már dolgoznak.


GAZDASÁG

NAV: a köztartozásmentes adózóknak nem kell kockázati biztosítékot fizetni
Nem kell kockázati biztosítékot fizetniük a próbaüzem lejártát követően március 1-je után élesben működő elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszerben (ekáer) azoknak, akik január végéig kérik, hogy bekerüljenek a köztartozásmentes adózói adatbázisba — hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán.

Szijjártó: működik a magyar modell
Az elmúlt évek eredményei azt bizonyítják, hogy a magyar modell igenis működik — jelentette ki Szijjártó Péter kedden Zalaegerszegen a német Edelmann nyomdaipari cégcsoport 4,5 milliárd forintos zöldmezős beruházásának alapkőletétele alkalmából.

NAV — Még egy hétig kérhető a munkáltatótól az adómegállapítás
Legkésőbb február 2-áig nyilatkozhatnak a munkavállalók arról, kérik-e munkáltatójukat a személyijövedelemadó-bevallás elkészítésére, azaz a munkáltatói adómegállapításra — hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Javuló fizetési fegyelem
Megyénként Somogy, Borsod-Abaúj-Zemplén és Zala megye cégei fizetik átlagosan a leghosszabb határidőre számláikat, esetükben a Bisnode adatai alapján a 30 napot is meghaladta az átlagos fizetési határidő.

MNV: befejeződött a regionális közlekedési központok kialakítása
Határidőre megtörtént a Volán társaságok integrációja, januártól hét regionális közlekedési központ viszi tovább a közszolgáltatási feladatok ellátását — közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. hétfőn.


SPORT

2. helyezést ért el Molnár Flóra
Molnár Flóra a január 24—25. között megtartott nemzetközi pénzdíjas versenyen Antwerpenben 2. helyezést ért el az 50 m-es gyorsúszásban.

A legjobb sáska focisták


Pénteken adták át a legjobb kiskanizsai labdarúgóknak az elismeréseket: a Horváth János- illetve a Lervencz-díjat — olvasható a Sáskavér — Kiskanizsai Lokálpatrióták Közössége fb-oldalán.

Dobó István döntős volt a junior kard válogatón
Az elmúlt hétvégén a kadet és a junior korosztálynak (kadet—16 év, junior 17—20 év) az rendeztek válogatót Budapesten.

Sáska győztes a nagy gurító versenyen
A Dunántúli Postás SE Nagykanizsai Sportkörzete december 20-án Nagykanizsán rendezte meg évvégi vacsorával egybekötött versenyét — írja a Sáskavér fb-oldal.

Úszás
Remekül szerepeltek a Dél-zalai Vízmű versenyzői ezen a hétvégén. Molnár Flóra maribori nemzetközi versenyen az 50 m-es gyorsúszásban második, míg a hosszabbik távon harmadik lett. Flóra januártól Győrben, majd február elejétől március 2-áig az USA-ban fog edzőtáborozni a válogatottal.

Önkormányzati támogatás a focistáknak
Az önkormányzat csapatonként 20 000 forinttal járul hozzá idén a kispályás labdarúgó-bajnokság nevezési költségéhez — tájékoztat a helyi televízió.


BOSSZANTÓ

A helyzet délnyugaton változatlan
Nagykanizsa egyik remekműve a Huszti téren kialakított körforgalom.

Ez is bezárt...
Csak mert fejlődik a város, és minden fenékig tejföl..., és már a szikvízárusnak is annyi.

Zseblámpával pótolják a közvilágítást
A Petőfi Sándor utca 112-ben lakó lakó tízegynéhány polgár a város szemében mostoha gyermeknek tűnik.

Kerékpárút és gyalogos ösvény
A Petőfi Sándor utcából sokan kifogásolják, hogy az ott megvalósított kerékpárutat úgy hozták létre a korábbi járdából, hogy a gyalogosoknak csak annyi helyet hagytak, hogy legfeljebb oldalazva közlekedhetnek. Kerékpárút van, járda nincs, mert ami maradt belőle azt inkább nevezzük inkább gyalogos ösvénynek!

Lassan térdig ér...
A Zala György utca és a Top Shop bevásárlócentrum közötti részen, a Dózsa György utcában a képen látható bokros terület lassan széklettelep lesz.

A szolgáltató
„Felháborító ami a mai nap jan. 5-én történt a nagykanizsai EON szolgáltatónál. A 85 éves mamikától nem fogadták el az óraállásokat, mivel kicsúszott a határidőből” — írja a közösségi oldalon Millei József.

Naptár
Ajánló 
DO-IN - öngyógyító mozgásgyakorlatok
Hírkommentek
Tar Mihály Ja, és egy kis apróság... a cég tulajdonosának kapcsolatairól é...
Elbukott a városimázs-szerződés
Tar Mihály Kössz robinnyúl! ezt jól észrevetted, de így legalább adtál ...
Elbukott a városimázs-szerződés
robinhood A rend kedvéért. Taylor & Whiteside Korlátolt Felelősségű Társ...
Elbukott a városimázs-szerződés
Tar Mihály Nézzük meg hát akkor, hog ykire és mire akarja bízni a város ezt...
Elbukott a városimázs-szerződés
drótos Dejszen, a kis tesót jobban ismerik!
Zalakarostól 19 kilométerre
Álláshirdetés 
Adminisztráció / Irodai munka (5)
Bank / Biztosítás / Tőzsde (1)
Egészségügy / Szépség (4)
Egyéb (9)
Építőipar / Ingatlan (2)
Értékesítés / Kereskedelem / Üzlet (8)
Fizikai munka / segédmunka (6)
Gyártás / Termelés / Mérnök (3)
IT / Telekommunikáció (1)
Környezet / Mezőgazdaság (2)
Marketing / Média / Művészet (3)
Minőségbiztosítás (1)
Oktatás / Tudomány (3)
Szakmunk (22)
Szállítás / logisztika (5)
Távmunka / Alkalmi / Diákmunka (2)
Ügyfélszolgálat / Ügyfélkapcsolat (2)
Vendéglátás / Idegenforgalom (7)
Vezetői állások (3)
jokereso.hu
Devizaárfolyam 
CHF 302,21 EUR 312,06 USD 275,77
Oldallátogatások a mai napon
0