2016. július 25., hétfő - Jakab, Kristóf
Regisztráció | Belépek  
Címlap   Közélet   Katedra   Kultúra   Gazdaság   Sport   Életmód   Lélek   112   Bosszantó   NézőpontNaptárÁlláshirdetésFelajánlomNagyjainkKonyha
Megújul a ravatalozó
Hamarosan kívül-belül megújul a Tripammer utcai köztemető ravatalozója.
Napi evangélium — 2016. július 24., évközi 17. vasárnap
Az ima tanít.

Zalai Hírlap — Felfüggesztették Sármelléken a török charterjáratokat
Leálltak a Hévíz-Balaton Airportról a törökországi Antalyába hetente közlekedő charterjáratok, az utasokat Budapestről szállítják a török üdülőhelyre — közölte szombati számában a Zalai Hírlap.

Napi evangélium — 2016. július 23., szombat — Szent Brigitta, Európa társvédőszentje ünnepe
A ma ünnepelt Szent Brigittát Szent II. János Pál pápa Sziénai Szent Katalinnal és Avilai Nagy Szent Terézzel együtt 1999-ben nyilvánította Európa társvédőszentjévé.

Az idén több őszi búza termett Zala megyében
Több őszi búza termett az idén Zala megyében, a 12 ezer hektáron learatott kalászos átlaghozama 5,9 tonna volt, míg tavaly 5,2 tonna volt a hektáronkénti átlagtermés — tájékoztatta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei elnöke.

Zala megyében 7,2 ezerre csökkent az álláskeresők száma
Zala megyében 7269 álláskeresőt tartottak nyilván júniusban, a korábbi években utoljára 1990-ben volt hasonlóan alacsony a regisztráltak száma — közölte a kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya.

NAV: megkezdődött a folyószámla-kivonatok és a pótlékértesítők kiküldése
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) megkezdte a folyószámla-kivonatok és a késedelmipótlék-értesítők kiküldését, október végéig mintegy másfél millióan kapnak értesítést a hivataltól — közölte a NAV az MTI-vel pénteken.


Ön elégedett a kanizsai képviselőtestület munkájával?
Igen, maximálisan!
Miért, dolgoznak?
Kik azok?
Nem tudom.

LÉLEK

Napi evangélium — 2016. július 22., péntek — Szent Mária Magdolna ünnepe
Szent Mária Magdolna napjának evangéliuma az egyik első húsvéti találkozást írja le a feltámadt Krisztussal.

Napi evangélium — 2016. július 21., csütörtök
Jézust tanítványai arról kérdezik, hogy miért beszél a népnek példabeszédekben.

Napi evangélium — 2016. július 20., szerda
A Genezáreti-tó partja, Jézus egy bárkából tanítja a népet.

Napi evangélium — 2016. július 19., kedd
Jézus saját családjának tekinti azt a közösséget, amely tanítványaiból áll.


KÖZÉLET

Lezárult a csereprogram
Június 20-án 9 órakor a Nyugat-dunántúli Régióban lezárult a hűtő és fagyasztógép csereprogram.

Konferencia a rendezvények szervezőinek
A rendezvények szervezői a konferencián átfogó képet kaptak a vonatkozó jogszabályokról, előírásokról — olvasható a Zala megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

Három vidéki frekvencia pályáztatását készíti elő a médiatanács
jövőre lejáró vidéki rádiós médiaszolgáltatási jogosultság frekvenciatervének kidolgozására kérte fel a médiatanács a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) hivatalát

Felújított történelmi épületekről készült kiadvány Zalában
Felújított történelmi épületeket és régészeti kutatások eredményeit mutatja be a Zalai mustra címet viselő kiadvány, amelyet második alkalommal adott ki a Zala Megyei Kormányhivatal.


KATEDRA

Gépjárműipari tesztmérnököket is képeznének Zalaegerszegen
Gépjárműipari tesztmérnökképzés indítását is tervezik Zalaegerszegen, kapcsolódva a mintegy negyvenmilliárd forintos beruházással a városban épülő járműipari tesztpálya szakemberigényéhez — közölte a Pannon Egyetem mérnöki karának dékánja csütörtökön sajtótájékoztatón a zalai megyeszékhelyen.

Palinból a tankerület élére
A Nagykanizsai Tankerület Központ kialakítására, szervezésére és az ehhez kapcsolódó feladatok ellátására Magyar Ferencet a palini iskola eddigi igazgatóját kérte fel Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere.

Zalaegerszegen alakul meg az ország első duális szakképző központja
Bejegyzés alatt áll a zalaegerszegi önkormányzat és több helyi vállalkozás által alkotott közös cég, amely Magyarország első duális szakképzési központját működteti majd — jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján a város két alpolgármestere.

„Mi lenne, ha polgármesterek irányítanák a világot?”
A 21. Kőszegi Nemzetközi Nyári Egyetem egyik napján a nagykanizsai Kraft-Pont meghívására és szervezésében a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszának hallgatói mellett nagykanizsai középiskolások vettek részt.

Megjelent a 2016/17-es tanév rendjéről szóló rendelet
Megjelent a 2016/17-es tanév rendjéről szóló miniszteri rendelet hétfőn a Magyar Közlönyben, a következő tanévben több tematikus hét is lesz majd az iskolákban.

Tovább csökken a diákhitelek kamata
A diákhitelek kamata 15 bázisponttal csökken a második fél évben, a felvehető összeg nem változik — mondta Bugár Csaba, a Diákhitel Központ (DK) Zrt. vezérigazgatója szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.


112

Botot dobott a küllők közé
A nagykanizsai rendőrök egy 32 éves zalaszentjakabi nőt hallgattak ki gyanúsítottként.

Bennégett autójában egy sofőr Keszthely közelében


Kamion és személyautó ütközött össze, majd gyulladt ki kedd délután Keszthely közelében. A személyautó vezetője bennégett kocsijában — tájékoztatta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Égő ruhák
A Kodály Zoltán utcában lévő négy emeletes társasház első emeleti lakásának mellékhelyiségében felhalmozott ruhadarabok és a pozdorja fal égett tegnap.

A rokonoknál találták meg
Egy órán belül megtalálták és szüleihez kísérték a zalai rendőrök azt a 7 éves kislányt, aki Nagykanizsán tűnt el.

Kidőlt fákhoz riasztották a tűzoltókat a szombati vihar során
Az előrejelzéseknek megfelelően hazánkra ismét egy jelentős csapadékot hozó ciklon csapott le a szombati napon. Zala megyét elkerülte a vihar központja, azonban így is akadt feladatuk megyénk tűzoltóinak.

Lezárt ügy: üzemből lopott
Vádemelési javaslat egy 25 éves nagykanizsai férfi ellen.


KULTÚRA

Japánban vendégszerepel a zalaegerszegi Griff Bábszínház
Japánba utazik vendégszerepelésre a zalaegerszegi Griff Bábszínház, a Hétalvó című japán bunraku bábjátékot Tojamában, a gyermek előadóművészeti világfesztiválon mutatják be.

Régi hagyományokat elevenítenek fel az Egerszeg Búcsún
Felelevenítik a paraszti élet hagyományait, folklór műsorokat tartanak és átadják a Lokálpatrióta Díjat Zalaegerszeg védőszentje, Mária Magdolna tiszteletére rendezett búcsún vasárnap, a Göcseji Falumúzeum és a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum területén.

Kataliszt blogja: Reményi Ede először Nagykanizsán
Több, mint öt éve, az akkor 200 éve született Liszt Ferenc évfordulója kapcsán írtam jó barátja, Reményi Ede 1891-es kanizsai koncertjéről — írja blogjában Kocsis Katalin.

Nyár a könyvtárban
A július 18-ával kezdődő héten nem 6, hanem 10 könyvet kölcsönözhet, július 22-én pedig nem 2, hanem 4 segédkönyvet (sárgát)? Mindez azért, hogy abban a két hétben is, amikor a Kálvin téri épületben szünetel a szolgáltatás, körülvehessék kedves olvasmányai.

Gravírozott világ
Az amatőr alkotók világában ritka iparművészeti alkotásokat vonultat fel a Kanizsai Dorottya Kórház Erdős László Galériájában nyíló tárlatán Gravírozott világom címmel Zander Greg Cage (Ifj. Kása Pál).

Koldus nemzedék
Vízvári József harmadik könyve került ki a nyomdából ma Koldus nemzedék címmel. A könyv 218 oldalas, 16 novella van benne.

NÉZŐPONT

Végrehajtás alatt lévő céggel szerződött az önkormányzat

Bírósági végrehajtás alatt lévő vállalkozással szerződött a kanizsai önkormányzat!

„Vár állott...”


Megtámadták Kanizsa várát az ellenség erkölcstelen fémgyűjtő hordái. Szemenyey-Nagy Tibor rozsdamentes acélba álmodott kompozícióját súlyos, maradandó károsodás érte.

Az idegméreg olcsó és nem tilos, de...
Hiába van környezetkímélő biológiai módszer, túlnyomórészt még mindig a minden rovarra (és halra, kétéltűre, hüllőre, meg egy kicsit a gyerekekre is) káros, nem szelektív idegmérget használják a szúnyogok gyérítésére. lehet ellene tiltakozni, hátha meghallják a döntéshozók!

Kanizsatv suttyomban
A Kanizsa Tv-t nem a város pénzén hozták létre, és nem az önkormányzat tartja fenn? Ha igen, akkor meg miért, mi jogon különböztetnek meg/rekesztenek ki bennünket, a nem lakótelepen lakókat? — teszi fel a kérdést olvasónk.

Új közbeszerzési bizottság alakul
Ma délután soron kívüli ülésen dönt a közgyűlés az új közbeszerzési szabályzatról, és új közbeszerzési bizottság is alakul. Naná, hogy egyetlen ellenzéki képviselő sem vehet részt szavazati joggal a közbeszerzési bizottság munkájában. Még volna valaki, aki a közgyűlési többség érdekeivel ellentétes döntést hozna, nem szólva arról, hogy első kézből értesülne az esetleges mutyikról.

Ami nagyon nem hiányzott Nagykanizsának
Levélben ugyan már kérdeztem a polgármester urat, de mint ahogyan a többi levelemre, úgy erre sem kaptam választ — írja Szabó Dénes, aki ezért most közérdekű adatkéréssel próbálkozik, tudtuk meg tőle.


GAZDASÁG

Otthon Centrum: júliusban kezdődhet a szokásos roham az albérletekért
Július végén, a felsőoktatási felvételi ponthatárok közzététele után indulhat a szokásos roham az albérletekért, a tapasztalatok szerint az egyetemek környékén hamar elkelnek a kedvező áron kínált ingatlanok, ráadásul a belső városrészekben az egyetemisták versenyben találják magukat a pályakezdőkkel és a turistákkal is — hívta fel a figyelmet az Otthon Centrum (OC) ingatlan franchise hálózat hétfőn.

Ötezer önkormányzati bérlakás
Hatalmas igény lenne rá, ugyanakkor hiánycikk, ami meg van, az lassan megfizethetetlenül drága — tömören összefoglalva így fest nálunk a bérlakáspiac — írja az mno.hu. A portál írása szerint 5 ezer önkormányzati bérlakás van Nagykanizsán, míg Zalaegerszegen alig ezer.

A 30-as éveikben járók ötöde venne lakást
Főleg a 30-as éveikben járók tervezik, hogy biztosan vagy nagy valószínűséggel ingatlant vásárolnak a következő három évben, ebben a korosztályban 22 százalék a potenciális vásárlást komolyan fontolgatók aránya — derül ki a K&H biztos jövő indexéből, amely a 30-59 éves korosztály lakásvásárlási terveit vizsgálta.


SPORT

Óriási menetelés félidőnél

Többször írtunk már róla, hogy a Zrínyi Miklós Általános Iskola volt 2/B osztályos tanulója, a Kanizsa Motocross SE 50 ccm-es kategóriában induló versenyzője hatalmas célokat tűzött maga elé a 2016-os szezonra.

Marcaliban versenyeztek


Az elmúlt hétvégén Marcaliban első alkalommal rendezték meg a I. NivoMed Úszóversenyt. A DZVSE utánpótlás csapata is részt vett a versenyen.

Sportlövészet
2016. július 3-án a szlovéniai Presicán rendezték a Szlovén—magyar MK Liga 6., egyben záró fordulóját.

Németh Pál-díj
A Lengyák testvérek által 8 éve alapított Németh Pál-díjat Vas megye legeredményesebb utánpótláskorú atlétája kapja. 2015-ben a vándordíjat Halász Bence kalapácsvető érdemelte ki.

Megyei bajnok a Nagykanizsa
Teskándon rendezték a megyei nagy döntőt az U–14-es korosztályban — írja a zalafoci.hu.

Úszás
A Somogy—Zala Körverseny idei záró fordulóját Keszthelyen rendezték. A DZVSE úszói is részt vettek a versenyen, és a klubok rangsorában a 3. helyen végeztek.


ÉLETMÓD

7 tipp a biztonságos fürdőzésért
Jó tanácsok a Zala Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

Új törzskarton
Szeptembertől új típusú törzskartont vezetnek be a háziorvosi és a házi gyermekorvosi körzetekben, ami lényegesen több információt tartalmaz majd a páciensekről, mint a korábbiak, és kitöltéséért pluszpénz jár az orvosoknak — tudta meg a Magyar Nemzet.

A jövő év közepén indul az országos vastagbélszűrő program
Országossá terjesztik ki a vastagbélszűrést, a jövő év közepén induló program keretében két és fél millió 50-70 éves férfit és nőt szólítanának meg.

Fürdőszövetség: eddig a tavalyihoz hasonlóan magas a látogatottság
A tavalyihoz hasonló magas fürdőlátogatottságot hozott eddig az idei év, akár megismétlődhet a 2015-ös forgalom. Augusztus végén derül ki, hogy megdől-e a korábbi rekord — közölte a Magyar Fürdőszövetség főtitkára az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Egyre népszerűbb vidéken a közösségi kerékpáros közlekedés
Egyre népszerűbb vidéken a közösségi kerékpáros közlekedés, a legrégebbi az esztergomi, a legnagyobb pedig Győrben működik, de a kölcsönzési díjak, a hozzáférési lehetőségek és az informatikai rendszerek országszerte különböznek — derül ki az MTI összeállításából.

Katasztrófavédelem: a szabadtéri tűzesetek oka többnyire az emberi gondatlanság
A szabadtéri tűzesetek 99 százalékát emberi gondatlanság okozza — közölte Bérczi László országos tűzoltósági főfelügyelő kedden az MTI-vel, miután az erdőtüzek hatékony megelőzése érdekében a katasztrófavédelem országos konferenciát és tűzoltási gyakorlatot tartott Jakabszállás határában.


BOSSZANTÓ

Nyílt levél
Ez a levél annak a valakinek (vagy valakiknek) szól, aki (vagy akik) ma, 2016. május 6-án a Kisrécsei temetőből két közmunkás hölgy táskáját ellopta/ták, benne az összes papírjukkal (az egyiknek a gyermeke papírjai is benne voltak), valamint a teljes havi jövedelmükkel!

Tényleg meg kell halni ott valakinek?
December végén volt az új Petőfi Sándor utcai bicikliút műszaki átadása. A létesítmény forgalomba adása azóta sem történt meg, de ami ennél sokkal nagyobb baj, hogy a közlekedők életét védő megoldásokat egyszerűen kihagyták a megvalósításból. Még decemberben megkerestem Dénes Sándor polgármestert, hogy tegyenek valamit, mielőtt ott meghal valaki. Nem tettek semmit.

Egy mamutfenyő halála


Ki tudja, mennyit élt, és ki tudja, mennyit élhetett volna, ha nem kerül a civilizáció útjába. De odakerült, kivágták hát. Mert Nagykanizsán így szokás. Ha egy fát (legyen bármilyen értékes, öreg, fűződjék hozzá bármilyen emlék) Nagykanizsán ki akarnak vágatni, nincs akadály. A világ boldogabb felén persze nem így történik, ott a fa érték.

Ez lehetett volna az év abszurdja, de megszüntetik az eljárást


A szolgáltató semmilyen bizonyítékkal nem tudta alátámasztani állításait, a hatóság mégis kiszabta a bírságot, és az jogerőre emelkedett. Most hirtelen mégis megszüntetik az eljárást. Az év abszurdja lehetett volna a történet, így csak keserű tanulság a magyarországi közállapotokról, ahol a rendőrség nem nyomoz, és minden érdemi bizonyíték nélkül elfogadja a „vád” állításait, miközben a „vádlott” igazolta ártatlanságát.

Zalaegerszeg vs Nagykanizsa
Nagykanizsán a jelek szerint 50 millió forint áll rendelkezésre járdák és utak felújítására. A kép, a kórház mögötti útszakaszon készült. Ez már évek óta tartó állapot. Városunkra sajnos jellemző, hogy a kirakat a lényeg. Erzsébet tér, Fő út... Ami meg nem látszik az idegenek előtt, az már nem is létezik.

Máris fel kellett bontani a díszburkolatot
Fel kellett bontani a térköveket a Fő úton. Alig néhány hónapja, hogy a munkások befejezték a belváros út- és járdafelületeinek megújítását, de úgy tűnik, máris valami gond van.

Hírkommentek
BS Ezt majd ki avatja?
Megújul a ravatalozó
duhaj Itt minden érthetetlen. Tudja valaki, hogy ez eredeti, a felszin alá...
„Vár állott...”
drótos Ez a rendszer /is/ más városban tejel....
Ami nagyon nem hiányzott Nagykanizsának
drótos Strómanok! Ez is egy leleplező szelfi! A buksi üres, de felülről ...
Új közbeszerzési bizottság alakul
Kamilla Jól sikerült felvétel-nagyon szép.
Az újudvari tévétorony
Álláshirdetés 
Adminisztráció / Irodai munka (6)
Bank / Biztosítás / Tőzsde (1)
Egészségügy / Szépség (4)
Egyéb (10)
Építőipar / Ingatlan (2)
Értékesítés / Kereskedelem / Üzlet (9)
Fizikai munka / segédmunka (7)
Gyártás / Termelés / Mérnök (4)
IT / Telekommunikáció (1)
Környezet / Mezőgazdaság (2)
Marketing / Média / Művészet (3)
Minőségbiztosítás (1)
Oktatás / Tudomány (3)
Pénzügy / Számvitel (2)
Szakmunk (24)
Szállítás / logisztika (5)
Távmunka / Alkalmi / Diákmunka (2)
Ügyfélszolgálat / Ügyfélkapcsolat (2)
Vendéglátás / Idegenforgalom (7)
Vezetői állások (3)
jokereso.hu
Fogorvos
Gyógyszertár
Háziorvos
Kereskedő
Szakorvos
Szolgáltatás
Devizaárfolyam 
CHF 289,1 EUR 310,45 USD 284,19