2016. február 10., szerda - Ervin
Regisztráció | Belépek  
Címlap   Közélet   Katedra   Kultúra   Gazdaság   Sport   Életmód   Lélek   112   Bosszantó   NézőpontNaptárÁlláshirdetésFelajánlomNagyjainkKonyha
Hallgatag hatalom, avagy egy fogadónap anatómiája...
...vagy keresztmetszete Karádi-módra. Egy élmény volt számomra. Ugyanakkor azt is gyanítom, hogy ez az érzés nem volt kölcsönös. De ez számomra nagy ívben nem volt szempont. Rendkívül sajnálom, hogy ilyent kell mondanom (bár ne kellene), én magam is jobban örültem volna annak, ha nem lett volna indokolt ez a találkozás, amel úgy alakult, egy negyedév alatt háromszor is létrejött.
Kanizsai esküvő kiállítás
Ismét Kanizsai esküvő kiállítás. Február 13-a a szerelemről, az esküvőről szól Nagykanizsán, a Hevesi Sándor Művelődési Központban.

Az elmúlt év munkáját értékelték a tiszti értekezleten
A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság február 9-én tartotta 2015. évet értékelő és a 2016. év fő feladatait meghatározó állománygyűlését.

Arcon ütötte figyelmetlensége miatt
A rendelkezésre álló adatok szerint 2016. február 9-én 12 óra 20 perc körüli időben Nagykanizsán, a Sugár útonn egy férfi kerékpározott a járdán, és figyelmetlensége miatt nekiütközött egy gyalogosan közlekedő 40 éves férfinak.

KSH: négy éve nő a házasságkötések száma Magyarországon
A legtöbb esküvőt tavaly Budapesten tartották, a legkevesebbet pedig Zala megyében. Az elmúlt négy évben folyamatosan nőtt a házasságkötések száma Magyarországon, így megállni látszik a 2000-es években jellemző kedvezőtlen irányzat.

Napi evangélium — 2016. február 10., hamvazószerda
A mai nappal megkezdődik a nagyböjt, a húsvétra való előkészület ideje.

Az állam küldte padlóra a bebukott hiteleseket
2008 óta az állam négy esetben dolgozott ki a hitelesek megmentését célzó intézkedéseket. Eredményességüket tekintve rendkívül vegyes eredmények születtek. A törvényalkotási folyamatok eredményeként csaknem 4 évet tett ki az az időszak, amelyben az adósok érdekeit figyelembe véve, illetve időnyerés céljából felfüggesztették a végrehajtási eljárásokat, illetve gátolták az árverezési eljárásokat.


Ön elégedett a kanizsai képviselőtestület munkájával?
Igen, maximálisan!
Miért, dolgoznak?
Kik azok?
Nem tudom.

112

Segítettek a tűzoltók
A Rákóczi utcán egy egészségügyi ellátásra szoruló személy mentéséhez — a lakásba történő bejutáshoz — nyújtott műszaki segítséget a mentőszolgálat számára a nagykanizsai hivatásos tűzoltó-parancsnokság tegnap délután.

Több ezer gramm kábítószergyanús anyagot találtak nála
Vödrökben és zacskóban tárolta a kábítószergyanús, szárított zöld növényeket a zalai férfi.

Hat előállítottból öt gyanúsított lett
A rendelkezésre álló adatok szerint 2016. február 6-án a késő esti órákban a helyi körzeti megbízott jelentette, hogy Murakeresztúron, egy fesztiválon két család tagjai egy régi nézeteltérés miatt összeverekedtek. Egy 37 éves helyi férfi nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett a bántalmazás következtében.

Rablásért, lopásért, rongálásért kell felelnie
Egy 15 éves letenyei fiú ellen javasolt vádemelést a Nagykanizsai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

Tüzet okozott a vízmelegítő
Az Attila utcában egy társasház lakásában gázbojler meghibásodásából tűz keletkezett tegnap hajnalban.


SPORT

Hétméteres rúgások döntöttek a győztesnek járó kupa sorsáról
A bajnoki címet szoros küzdelemben az eredményes hétméteres rúgásoknak köszönhetően a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság csapata nyerte el hosszú évek óta első alkalommal.

Ezüstérmes a kanizsai kadet fiú kardcsapat


A Gerevich Aladár Sportcsarnok adott otthont a kadet korú (16—17 évesek) kardozók magyar bajnokságának. Az országos viadalon a Nagykanizsai TE 1866 vívó szakosztályának kardozói is pástra léptek.

Versenyzéssel töltötték a hétvégét


A Nagykanizsai Torna Egylet 1866 Judo Szakosztály tagjai január utolsó hétvégéjét Zalaegerszegen töltötték versenyzéssel.

Magyar Becsület Rendet kapott dr. Lubics Szilvia
„Tulajdonképpen még ebben a pillanatban is hihetetlen számomra, hogy ezt a kitüntetést megkaptam, hisz soha nem gondoltam úgy, hogy olyan különleges, és mások számára is ennyire értékes az, amit képviselek” — írja facebookos bejegyzésében a futó.

Horváth Gergő aranyérmes
A 2015—2016-os versenyszezon Gerevich—Kovács—Kárpáti Kard Reménység Körversenyének harmadik állomását rendezték meg Esztergomban, mely versenyen az NTE 1866 vívó szakosztályának reménységei is pástra léptek.

Értékes helyet szerzett Milassin Mór
2016. január 16—17-én az NTE 1866 vívó szakosztályának kadet korú kardozói az ausztriai Mödlingben léptek pástra. Az NTE-től fiú kardban Milassin Mór és Abay Nemes Ádám, leány kardban Mádé Réka.


GAZDASÁG

NGM államtitkár: ki kell bővíteni a munkahelyvédelmi akciót
Támogatni kell a munkahelyvédelmi akció kibővítését, amely jelenleg mintegy 900 ezer munkavállaló foglalkoztatását segíti — mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

A munkahelyvédelmi akcióval több mint 135 milliárddal csökkentek a munkáltatók terhei
A munkahelyvédelmi akció révén 2015-ben több mint 135 milliárd forinttal, a program 2013-as indulása óta pedig már 357 milliárd forinttal csökkentek a munkáltatók terhei — mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára hétfőn.

Zsilipnyitás és tavaszi haltelepítés a Balatonon
A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. hétfőn megkezdi a tavaszi haltelepítését, amelynek során 60 tonna háromnyaras pontyot ereszt a tóba

Megfelelő oktatás és a mobilitás támogatása is szükséges a zalai, vasi cégek fejlődéséhez
Oktatás, tudatformálás, a mobilitás támogatása és megfelelő jövedelmi viszonyok is szükségesek ahhoz, hogy tovább tudjanak fejlődni a zalai és vasi cégek — fogalmazott a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára pénteken Nagykanizsán.

A Magyar Közút kihirdette a több mint ötvenmilliárdos útjavítási tenderének eredményét
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. által útjavításokra kiírt meghívásos közbeszerzést 13 cég nyerte, összesen nettó 51,9 milliárd forint értékben — az eredmény a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Az átlagárak emelkedtek
A tavalyi év árrobbanása felemás volt, vannak megyék, ahol még csökkentek is az ingatlanárak az ingatlannet.hu felmérése szerint. Az ingatlan.com portál a januári jelentős áremelkedés után lassuló növekedésre számít, és elemzésében szintén beszámol területi különbségekről. Zalában szinten maradtak az ingatlanok értékei.


LÉLEK

Napi evangélium — 2016. február 9., kedd
A mai evangéliumi jelenet arra példa, hogy a tanító Jézus nem riad vissza attól, hogy mondanivalóját szembeállítsa korának más tanítói, az írástudók és a farizeusok tanításával.

Napi evangélium — 2016. február 8., hétfő
„Miért büntet így az Isten?”

Napi evangélium — 2016. február 7., évközi 5. vasárnap
Törekedjünk arra, hogy keresztény életünk jel legyen mindazoknak, akik keresik az irgalmas és üdvözítő Istent.

Napi evangélium — 2016. február 6., szombat
Az evangéliumokban számos esetben találkozhatunk a tanító Jézussal.

Napi evangélium — 2016. február 5., péntek
Keresztelő János példája azt mutatja, hogy az igazság kimondása és a bűnre való figyelmeztetés minden esetben kötelesség.


NÉZŐPONT

Miből lesz a cserebogár?
Amint 4 Celsius fok alá csökken a hőmérséklete, nő a víz térfogata, és ez a térfogat-növekedés fagyás közben is folytatódik. A növekvő térfogatú jég igen nagy erő kifejtésére képes. Ez a fagyaprózódás az egyik leggyakoribb kőzetformáló erő. A sziklák repedéseibe kerülő víz megfagyva könnyedén darabolhatja fel a legnagyobb kőzetdarabokat is.

Bakkker: A migránsválság jó oldaláról
„Elég blickfangos a cím a klikkeléshez? Nos, erről biztosan nem lesz szó február 27-én 15 – 19 óráig a Hevesi Sándor Művelődési Központ színháztermében, ahol a Polgári Kanizsáért Alapítvány rendezte konferencián Földi László, Lánczi Tamás, Márfi Gyula, Nógrádi György és Sántha Hanga előadásukat követően válaszolnak a hallgatóság írásos kérdéseire.”

Államtitkárok jönnek, majd mennek
Czunyiné Bertalan Judit köznevelési államtitkár 20 hónap után dobta be a törölközőt. Biztos nem magától, hanem szóltak neki, hogy „csomagolj, mert a balhét neked kell elvinni”.

...és lőn világosság!
Mondá az úr: legyen világosság. És lett. Ugyanis a kábeleket már korábban lefektették. De eddig csak dísznek tartották. Azt is rejtve. Hja, így könnyű! Úgyhogy nem is tudom, mit mondjak.

KATEDRA

A Pannon Egyetem folytatja a mérnökképzést Zalaegerszegen
Februártól a Pannon Egyetem (PE) keretei között működik a zalaegerszegi mechatronikai mérnökképzés. A tervekről, a kutatásfejlesztés irányairól, a campus fejlesztéséről, valamint az oktatásban várható változásokról hétfőn évindító sajtótájékoztatón számoltak be.

Cserhátis siker


Újabb cserhátis siker született a PENdroid országos informatikai versenyen.

Még pályázhatnak a szakiskolai tanulók az Út a szakmához programra
A jövő hét közepéig lehet pályázni az Út a szakmához programra, amelyet azért indítottak, hogy segítsék a hátrányos helyzetű szakiskolai tanulók szakmához jutását — közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága.

Magyar ingatlankezelő javára döntött a strasbourgi bíróság
Az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) kártérítést ítélt meg kedden a budapesti bejegyzésű Miracle Europe Ingatlankezelő Kft.-nek, mert a törvényszék szerint a cég peres ügyében a magyar állam megsértette a tisztességes tárgyaláshoz való jogot.

Ajándékot gyűjtöttek
A Kőrösi Csoma Sándor—Péterfy Sándor Általános Iskola Péterfy Sándor Tagintézménye az idei évben csatlakozott a „PontVelem” és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által szervezett „Varázsolj mosolyt egy társad arcára!” elnevezésű karácsonyi adománygyűjtő akcióhoz.

Döntős a Cserháti Iskola csapata a PENdroid országos informatikai versenyen
A Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusza ez év szeptemberére újfent meghirdette a PENdroid országos informatikai versenyt középiskolások számára. A két fordulóból álló kvalifikációs szakaszban két különböző androidos alkalmazást kellett a csapatoknak elkészítenie.


ÉLETMÓD

Több mint kétszáz lakást korszerűsítenek Keszthelyen
Több mint kétszáz társasházi lakást újítanak fel Keszthelyen az Otthon Melege Program keretében, amely a költségek csaknem felét fedezi majd a beruházásokhoz - közölte a felújításokat szervező IMRO DDKK Nonprofit Kft. projektmenedzsere.

Borús, csapadékos idő várható a jövő héten
A jövő héten többnyire borús lesz az időjárás, sok esőre kell készülni, helyenként havas eső, hó is lehet. Többször erős, viharos lesz a szél is, de marad az enyhe idő, olykor még éjszaka is csak 8 Celsius-fokig hűl le a levegő.

Influenza — OEK: megkezdődött a járvány
Megkezdődött az influenzajárvány Magyarországon — közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán honlapján.

Hétvégi kalandtáborokat szerveznek beteg gyerekeknek Zalában
Krónikus beteg és gyógyulófélben lévő gyerekeknek szerveznek hétvégi kalandtáborokat Zalaszabarban, ahol elsőként a zalaegerszegi és a nagykanizsai kórház betegei vehetnek részt a gyógyulásukat segítő, országosan egyedülálló programban.

Nébih: harminchárom vaj közül tizenegy esetében indult hatósági eljárás
Tizenkilenc előállítótól harminchárom különböző terméket vizsgáltak meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei, tizenegy esetben indult hatósági eljárás


KULTÚRA

A muzsikáló kanizsai polgármester 1.
60 éve, 1956. február 10-én hunyt el dr. Krátky István, Nagykanizsa város sokak által legjelentősebbnek tartott polgármestere.

Táncház a Kiskastélyban
Szombaton este a Kiskastélyban is sokan gyűltek össze, hiszen a Családsegítő Központ és Gyermekjóléti Szolgálat támogatásával kézműves foglalkozás és táncház fogadta a sok-sok gyereket is fiatalt. Közreműködött a Bojtár együttes.

Napóra „világutazóknak”
Thúry György Múzeum szervezésében 2016. január 30-án, szombaton 16.30 órakor Németh Ágnes képzőművész Napóra „világutazóknak” című kiállításának megnyitójára került sor a nagykanizsai Magyar Plakát Házban. A vendégeket Száraz Csilla, a Thúry György Múzeum igazgatója köszöntötte.

Jótékonysági fánkfesztivál, télbúcsúztató és tavaszköszöntő Zalaegerszegen
Jótékonysági fánkfesztivált rendeznek február 5—6-án Zalaegerszegen, február 9-én, húshagyó kedden pedig a hagyományos farsangi felvonulással és jelmezversennyel búcsúztatják a telet a zalai megyeszékhelyen — hangzott el programokat ismertető csütörtöki sajtótájékoztatón.

Tél a kórházgalériában
Tél. Ez a szó oly tág fogalom-teret ölel át, melybe beletartozik minden a születéstől az elmúlásig, a munkától a pihenésig, a természetszeretettől a pusztításig, a fényektől az árnyékokig, a zajtól a csendig, a kapcsolatoktól a magányig és folytat-hatnánk tovább. Kár, hogy megbetegített kék bolygónk magyarországi részein egyre kevesebbszer találkozhatunk az igazi téllel, annak látványával, hidegével, örömével, hangulatával.

A szecsuáni jólélek — Zenés példázat a Hevesi Sándor Színházban
A szecsuáni jólélek című zenés példázatot mutatja be a Hevesi Sándor Színház Csiszár Imre rendezésében pénteken Zalaegerszegen.


KÖZÉLET

„A magyar reformok működnek”
„A magyar reformok működnek témában tartott sajtótájékoztatót Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár, országgyűlési képviselő és Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke.”

Nagy Zoltán lett a bűnügyi igazgató
Ünnepélyes állománygyűlés keretében a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság tanácstermében adta át dr. Takács Tibor r. vezérőrnagy, az országos rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese Zala megye új bűnügyi vezetőjének beiktatási okmányát.

Félmilliárd forintból készítheti elő fejlesztési programjait Nagykanizsa
Félmilliárd forintot kapott a Modern városok program keretében tervezett négy beruházás előkészítésére Nagykanizsa, amely rendezvénycsarnok, versenyuszoda és konferenciaközpont építésének, illetve az egykori ferences kolostor felújításának előkészítésre fordíthatja ezt az összeget.

ÁSZ: gazdálkodási szabálytalanságok két kórházban
A pénzügyi és vagyongazdálkodás területét érintően, valamint a belső kontrollrendszer kialakításában és működtetésében tárt fel hiányosságokat az Állami Számvevőszék (ÁSZ) két kórház ellenőrzése során — közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel. Az ÁSZ mind a fenntartónak, mind a kórházaknak tett intézkedési javaslatokat.


BOSSZANTÓ

Az utcán érte a halál
Valamikor háromnegyed tíz felé jártam a Fő úton. Még ott állt a mentő az út szélén, és a posztoló rendőr mellett ott feküdt a holttest a szemeteszsáknak látszó szemfedél alatt gondosan kabátjába takargatva. Az utca kövén feküdt, kíváncsi tekintetektől övezve, és még most itt fekszik. Több mint egy órája.

Alkalmi jégpályák városszerte
Az ónos eső veszélye miatt tizenhárom megyére (köztük Zalára) és a fővárosra figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő hajnalban. A kanizsai járdák és utak sikosságmentesítése ennek ellenére hagy némi kivánnivalót maga után, jelezték a város több pontjáról is olvasóink.

Az örök világosság fényeskedjék nekik...
Mondhatnám akár szó szerint is, de félek, sokan félreértenék. Pedig — minden áthallást félretéve — csak stílszerű akartam lenni. Isten látja a lelkem, még csak véletlenül sem szeretnék kegyeletsértést elkövetni, de a temetőben nemcsak a holtak lelkei vannak, hanem még élők is. De nekik még muszáj lenne némi fénysugarat biztosítani a nagy feketeségben, mert enélkül igen nagy a balesetveszély.

Ítéletre várva
Több mint két hónapja felmentett a Zalaegerszegi Járásbíróság egy bűncselekmény (magán)vádja alól. A bíró kihirdette (felmentő) ítéletét szóban, ezt azonban írásban azóta sem kaptam meg.

Fagyott hulladékot nem szállítanak?
Közel egy hónapja nem vitték el a biokukánk tartalmát. Előbb azért állt két hétig a bomló ételmaradék és a lomb az edényben, mert pont a szállítás soronkövetkező időpontja előtt kéthetire változott az ürítés, most pedig újabb két héten át marad az edényben azért, mert tegnap reggelre belefagyott, és ennek okán a szolgáltató nem vitte el. Várjuk meg tavaszi olvadást?

Csodás megoldás!
Így néz ki egy Fő úti üzlet bejárata mellett a csapadéklevezető esőcsatorna a Fő út második ütemének átadása után.

Hírkommentek
Apóka Ez ám a HÍR, nem a milliárdos csalások!!!
Arcon ütötte figyelmetlensége miatt
BS Kecskemét meg 25 milliárdból. A kecskeméti ember ötvenszer többe...
Félmilliárd forintból készítheti elő fejlesztési programjait Nagykanizsa
Samonea Visszavonom a dresscode kritikat, es a hetvegen latottak utan szinte s...
5. Bethlen-bál
BS Ha a béke és biztoság szigete körül megemelkedik a víz és netá...
Bakkker: A migránsválság jó oldaláról
Piszkos Fred Debelle Izabella, gyógymasszőrnőm, okleveles szakácsnőm és gyém...
„A magyar reformok működnek”
Álláshirdetés 
Adminisztráció / Irodai munka (6)
Bank / Biztosítás / Tőzsde (1)
Egészségügy / Szépség (4)
Egyéb (9)
Építőipar / Ingatlan (2)
Értékesítés / Kereskedelem / Üzlet (9)
Fizikai munka / segédmunka (6)
Gyártás / Termelés / Mérnök (4)
IT / Telekommunikáció (1)
Környezet / Mezőgazdaság (2)
Marketing / Média / Művészet (3)
Minőségbiztosítás (1)
Oktatás / Tudomány (3)
Pénzügy / Számvitel (2)
Szakmunk (24)
Szállítás / logisztika (5)
Távmunka / Alkalmi / Diákmunka (2)
Ügyfélszolgálat / Ügyfélkapcsolat (2)
Vendéglátás / Idegenforgalom (7)
Vezetői állások (3)
jokereso.hu
Devizaárfolyam 
CHF 289,1 EUR 310,45 USD 284,19