2014. november 23., vasárnap - Kelemen, Klementina
Regisztráció | Belépek  
Címlap   Közélet   Katedra   Kultúra   Gazdaság   Sport   Életmód   Lélek   112   Bosszantó   NézőpontNaptárÁlláshirdetésFelajánlomNagyjainkKonyha
Sport az életem
Magam vagyok és a sport, a játék, a versengés. Bár a hivatásom és hitvallásom szerint ezt át kéne adni a következő nemzedéknek, de ez nem igazán érdekel senkit. Nem tudom, hogyan adjak számot sportpályafutásomról. Számhalmazt írjak, vagy a kedveset? Lesz, ami lesz.
Hazai felhők
A naptári év záró kiállítására várja a képzőművészet iránt érdeklődő közönséget a Hevesi Sándor Általános Iskola galériája. A plein air festészetnek hódoló várpalotai alkotó, Papp János festőművészész hozza el alkotásait első nagykanizsai kiállítására. A tárlat csütörtökön 18 órakor nyitja meg „kapuját” a felnőtt közönség számára.

Kézműves karácsony a könyvtában
Pénteken már elkezdődtek a Halis István Városi Könyvtárban a Kézműves karácsony első programjai.

Miért fontos, hogy pontosan adjuk meg az adatokat veszélyhelyzetnél?
A Zala Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság megyei műveletirányító ügyeletére érkeznek be a segélykérő telefonhívások. Gyakran nem pontos vagy megtévesztő adatokat közölnek a bejelentők, amelyek akadályozhatják a segítség gyors helyszínre érését.

Ígéretmegújítás
Jövő vasárnap a fél 11-es szentmise keretében hálaadást, ígéretmegújítást tehetnek a jubiláló házastársak a felsőtemplomban.

A kislány 11 éves volt
Szexuális erőszak miatt javasolnak vádemelést a zalai rendőrök egy 26 éves férfi ellen, aki egy interneten megismert 11 éves lánnyal közvetlenül is szexuális kapcsolatba került — közölte szombaton a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

„Bemegyek szent templomodba...”
A Thúry György Múzeumban november 18-án a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében „Bemegyek szent templomodba...” — A népi vallásosság hajdani emlékei és még élő hagyományai címmel kiállítás nyílt meg az intézmény és az Együtt Kiskanizsáért Egyesület gyűjteményéből.


Ön szerint is kell még egy szálloda a belvárosba?
Igen.
Nem.

LÉLEK

Napi evangélium — 2014. november 23., vasárnap — Krisztus, a mindenség királya ünnepe
Törekedjünk arra, hogy hitünkben erősödjünk, és munkálkodjunk azon, hogy a következő nemzedékeknek átadjuk a hit kincsét!

Napi evangélium — 2014.november 22., szombat
A Szentírás tanítása szerint Isten ad életet minden teremtményének, így az embernek is.

Napi evangélium — 2014. november 21., péntek
A templom Isten jelenlétének helye. Az emberek számára az imádság háza.

Napi evangélium — 2014. november 20., csütörtök
Ha felismerjük, amit üdvösségünk érdekében tennünk kell, Jézusnak nem kell miattunk sírnia.

Napi evangélium — 2014. november 19., szerda — Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepe
Szent Erzsébet irgalmas cselekedeteire figyelünk a mai napon. Szenvedőket, betegeket ápolt, hogy irgalmasságával mutassa ki irántuk való szeretetét.


KÖZÉLET

Megszűnik a szociális segély, jelentősen csökkennek a jóléti kiadások
Az állam által biztosított támogatási formákon túl a szociális támogatás az önkormányzatok feladata lesz, és szabadon dönthetnek majd a támogatások nagyságáról és formájáról. A kormány azt ígéri, senki sem maradhat ellátás nélkül, ugyanis a megfelelő adóerő-képességgel nem rendelkező önkormányzatok központi költségvetési forráshoz jutnak. Ugyanakkor az is köztudott, hogy GDP arányosan 1,9 százalékponttal csökkentek a társadalombiztosítási és jóléti kiadások a 2015-re vonatkozó költségvetésben.

Közleményben reagált a frakció
Arctalan közleményben válaszolt a helyi Fidesz-frakció Horváth Jácint sajtótájékoztatójára. Sem a polgármester, sem a két alpolgármester, sem a Fidesz-frakció vezetője, de a humán bizottság vezetője sem adta arcát, nevét a válaszként megjelentetett sorokhoz. A frakció arctalan masszája mögé bújva vádolják rémhírterjesztéssel Horváth Jácintot. A helyi Fidesz-frakció ebben is konzekvens, ezt is folytatják...

Megszűnik-e a Dr. Mező-gimi?
A Demokratikus Koalíció nagykanizsai szervezete nevében Horváth Jácint önkormányzati képviselő pénteken reggel kilenc órakor sajtótájékoztatót tartott a Dr. Mező Ferenc-gimnázium előtt „Megszűnik-e a Mező gimi” címmel.

61-es út: újabb határidő-módosítás
November 13-áról december 11-ére módosult a 61-es út kanizsai elkerülő szakaszának befejezésre kiírt, ismételt közbeszerzési pályázat beadási határideje — írja a 8800.hu.

Az uszodaügyről az alpolgármester: „minden szakmaiságot nélkülöző”, „politikai megnyilatkozások”
„Nagykanizsa Megyei Jogú Város uszodájának felújításával a városvezetés egy jobb, szebb és biztonságosan használható létesítményt szeretne visszaadni mindazok számára, akik ezt az objektumot úszásra, pihenésre, vagy éppen sportolásra kívánják a jövőben is igénybe venni” — írja a város lapja Karádi Ferenc alpolgármester közleménye nyomán Gondi Zoltán sajtótájékoztatójára reagálva.

Zavaros a víz a városi uszoda körül!


— Az elmúlt hónapokban sokan kérdezték meg tőlem, hogy mi újság az uszoda felújításával. Teszik ezt tanárok, edzők, intézményvezetők, illetve azok a vendégek, akik hónapok óta nem tudják látogatni az uszodát — kezdte mai sajtótájékoztatóját Gondi Zoltán, a humán bizottság tagja.


112

Gyerekmolesztálás miatt vádat emeltek egy volt rendőr ellen
A felügyeletére bízott két kiskorú gyerek szexuális molesztálása miatt emeltek vádat egy volt hévízi rendőr ellen.

Börtönbüntetés a menóratolvajoknak
Börtönbüntetésre ítélt a Nagykanizsai Járásbíróság több fémtolvajt, aki egyebek mellett a nagykanizsai zsinagóga udvarán álló emlékmű másfél méteres menóráját is ellopta.

Égett az áruház Nagykanizsán
Persze, csak gyakorlat során volt a feltételezett szituáció az előbb említett cím a nagykanizsai hivatásos tűzoltók „A” szolgálati csoportjának.

Közel harmincan egy furgonban
Egy 40 éves bosnyák és egy 48 éves szerb férfi ellen javasolt vádemelést a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság, akik 29 szír állampolgárt próbáltak meg átcsempészni a magyar államhatáron.


GAZDASÁG

Nagykanizsán a megyei átlagot meghaladóan magas az álláskeresők aránya
Zala megyében október végén 28 százalékkal kevesebb volt a regisztrált álláskeresők száma, mint az elmúlt év azonos időszakában, szeptemberhez képest azonban 5,4 százalékkal több álláskereső szerepelt a nyilvántartásban — közölte a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja.A legmagasabb az álláskeresők aránya Nagykanizsa és Letenye térségében, ahol a mutató meghaladja a 10 százalékot.

Az áfa-visszatérítés késedelmi kamatát kell kifizetnie a NAV-nak egy zalai ügyben
Az európai uniós jogszabályt közvetlenül alkalmazva közel tízmillió forint késedelmi kamat jár egy zalai kft.-nek, amely a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellen indított közigazgatási pert a késedelmes áfa-visszatérítések miatt.

Czomba: a munkaerő száma és képzettsége a legfontosabb a gazdaság számára
A magyar gazdaság fejlődésének legnagyobb lehetősége a megfelelő számú és minőségű munkaerő megléte, hiánya azonban gátolhatja a fejlődést a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiaci és képzési államtitkára szerint.

Befejeződött a pezsgőgyártás Pécsett, Zalában folytatódik
Bezárta pécsi pezsgőgyárát, és a termelést a Zala megyei Nagyradára tette át a Cézár Pincészet.

A MOSZ szerint rontaná a mezőgazdaság teljesítményét egy esetleges földadó
A Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége (MOSZ) helyteleníti a földadó kivetés lehetőségét , egyben kezdeményezi, hogy a termőföld kerüljön ki a települési adó hatálya alól.

MNB: indulhat a Széchenyi István Hitelszövetkezet betéteseinek kártalanítása
Hatályossá vált a jegybank határozata, amellyel visszavonta a Széchenyi István Hitelszövetkezet működési engedélyét, ez megnyitja az utat a hitelszövetkezet végelszámolása vagy felszámolása, illetve a betétesek kártalanítása előtt — közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az MTI-vel hétfőn.


NÉZŐPONT

Cseresnyés Péter támogatja a gumilövedékek alkalmazhatóságát

Míg 2007-ben a gumilövedék alkalmazhatósága ellen szavazott Cseresnyés Péter a parlamentben, 2014. november 18-án „igen”-t nyomott azon törvénymódosításra, amely alapján a gumilövedék alkalmazhatósága (még ha másik törvényben is) visszakerült a rendvédelem eszköztárába. És egy szava sem volt ellene.

„Önmagát ítéli el a nép, ha felmenti bűnös vezetőit!”
Kreatív ellenállás: a közfelháborodás napjai

Celeb vagyok, ments ki innen: főállású alpolgármester lehet a Spár üzletvezetője


Elhalasztja a Spar beruházásainak egy részét, elbocsátások is jöhetnek, és újragondolhatják a cégstruktúrát, mivel az élelmiszerlánc felügyeleti díj és a kiskereskedelmet érintő jogszabálytervezetek érintik a céget. A Spár eddig 320 millió forint felügyeleti díjat fizetett, jövőre 9 milliárdot fog. A közgyűlés máris megkezdte helyi politikai celebmentő akcióját, Tóth Nándor, az áruházlánc egyik üzletvezetője már december elsejétől főállású alpolgármester lehet.

Hová teszik?
Tételezzük fel, hogy én egy igen jó dolgozó vagyok, ezért a Léggömbhámozó Bt., ahol dolgozom, azt mondja, ad nekem 300 000 Ft fizetést. Jó sok pénz ez, örülök is neki! Aztán jön az állam...

A városvezetés nélkül ünnepeltek
Tegnap tartották a fakosi városrészben az idősek napját. A város három vezetője közül egy sem tudott időt szakítani arra, hogy jelenlétével megtisztelje a városrész szépkorú lakosságát. Bezzeg a kampány idején rendezett városrész napon Jerausek István képviselő és Dénes Sándor, az akkori jelölt is ott volt.

Iránytű és mankó


Hogyan állunk itt Nagykanizsán a szakképzett munkaerővel? — örvendeztette meg kérdésével a várospolitikából kiválóan felkészült újdonsült polgármesterünk fővárosi vendégét, aki csak úgy mellesleg Fidesz-közeli személyiség.

KATEDRA

Arany minősítés a mezősöknek
Szép sikerrel szerepeltek a mezősök.

Ezüst és arany minősítések
Évek óta sikeresen szerepelnek a zalaszentbalázsi „Szép Zalában születtem...” elnevezésű népdalversenyen a kiskanizsai általános iskolások — írja a Sáskavér Lokálpatrióta Közösség fb-oldalán Lukács Ibolya.

PENdroid
A Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusza útjára indított egy informatikai középiskolai versenyfelhívást, ahova 2—4 fős csapatok jelentkezhettek és mérhetik össze tudásukat az androidos programozás területén.

A Vajdaságban jártunk
Mi, a Nagykanizsai Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium Cserháti Sándor Tagintézménye diákjai szerettük volna a vajdasági magyarok életét megismerni, ezért felvettük a kapcsolatot az Adai Műszaki Iskolával. Az igazgatónő nagyon készséges volt, segített nekünk szállást szerezni, programokat szerveztek számunkra az iskolában.

Fotók és egyebek
2014. november 10-én 14 órai kezdettel került sor a Rozgonyi Úti Általános Iskola galériájában Lelkes András, a Balatoni Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őre kiállításának megnyitójára.

Alapítványi bál
A Kiskanizsai Általános Iskola Alapítványa javára szerveznek bált — immár hagyományosan a suli aulájába — olvasható a Sáskavér (Kiskanizsai lokálpatrióták Közössége )fb-oldalán.


KULTÚRA

Hintalovakból nyílik kiállítás Leányfalun
A halhatatlan hintaló címmel nyílik kiállítás szombaton Ladó Mária és Tóth Ferenc magángyűjteményéből a leányfalui Aba Novák Galériában. A Tahitótfaluban élő gyűjtő felidézte: a mára mintegy kétezer darabot számláló gyűjtemény első példányát saját gyerekkori játéka képezte. „A szenvedély húsz éve kezdődött, amikor a zalai családi ház padlásán rábukkantam egykori faparipámra.”

„Kollégáink szemével”
Fotókiállítás a Zalaerdő Zrt., dolgozóinak munkáiból.

Az irodalom szeretete
Minden hónap második szerdáján ül össze a Halis István könyvtárban Nagykanizsa egyetlen irodalmi közössége, a Takács László irodalmi Kör.


SPORT

Terepfutás
2014.november 16-án rendezték a Mecsek Trail terepfutó versenyt a Pécsvárad—Zengő—Püspökszentlászló—Pusztabánya—Kisújbánya-Óbánya—Pécsvárad útvonalon.

Kanizsai arany Norvégiából
Nagy Lajos és Szatmári Zsolt női utánpótlás válogatott edzők vezényletével az ifjúsági (15—17 évesek) és junior (18—20 évesek) női keret Norvégiába utazott a nemzetközi birkózó szövetség valamint a norvég szövetség által megrendezett Kolbotn Kupára.

Osvald Anna döntős a kardozók junior válogatóján


Az elmúlt hétvégén a Vasas Kovács Pál Vívótermében rendeztek a hazai kardforgatóknak a junior válogatót (17—20 év), ahol az NTE 1866 vívó szakosztályának vívói is pástra léptek. Férfi kardban Dobó István, női kardban Osvald Anna és Flumbort Sára.

Remek szereplés
Remekül szerepelt az országos rövidpályás bajnokságon Molnár Flóra a Dél-zalai Vízmű SE kiválósága. 50 m-es gyorsúszásban Hosszú Katinka mögött a második, míg 100 m gyorson 7. helyezést ért el.

U15-ös női félpályás labdarúgó-bajnokság
Az 5. fordulóban Balatonfüredre látogattak az NTE-s lányok a közép-nyugati csoportban.


BOSSZANTÓ

Csak a címzés volt helyes, a levél másnak szólt

Érkeznek a felszólító levelek azon adózók számára, akik szeptember 15-éig nem fizették be a gépjárműadót. Ön se lepődjön meg tisztelt olvasó, ha az önnek címzett borítékban egy másik személy számára szóló felszólítást talált. Olvasónk jelezte, hogy ő így járt.

Mráz Ágoston Sámuel Nagykanizsán
Amikor hírét vettem, hogy egy új sorozat indul, a polgármesterek klubja, ahol kötetlenül beszélgethetnek az emberek az őket érintő problémákról, megörültem. Lám, új polgármester, új stílus. Készültem az eseményre, de egyéb okok miatt nem tudtam ott lenni. Ahogyan a KanizsaHír tudósításából olvastam, nem sokat veszítettem vele — írja blogjában Szabó Dénes.

A felfrissülés jegyében?
Kávéfőzőt helyeztek ki a Múzeum téren a közterületre.

Mit rejt a beugró?
Kirakott bútorokat.

Mint egy Patyomkin-falu?
A képeken a hamarosan megszépülő Fő útról nyíló egyik patinás kapualj, a bazárudvari bejárat látható.

Ismét csőtörés van a Teleki utcán
Majdnem ugyanott tört el már sokadjára a vízvezeték. Talán tényleg érdemes volna már a toldás-foldás helyett a teljes rendszer cseréjére áldozni.


ÉLETMÓD

Ismét lehet pályázni hűtő- és fagyasztógépek cseréjére péntektől
Ismét megkezdődik a jelentkezés az Otthon Melege Program három lakossági energiahatékonysági kiírására, elsőként péntektől a hűtő- és fagyasztógépek cseréjére lehet pályázni.

Segítenek, hogy segíthessen
A Mura Mente Sport Team immár harmadik éve dolgozik azon, hogy sportolási lehetőséget biztosítson az arra vágyó fiataloknak felnőtteknek egyaránt. De ezek mellett kötelességének érzi, hogy ahol tud, ott segítsen. Ebben az évben épp ezért indítják el a „Segítünk, hogy segíthessenek” nevű kampányukat. Melynek célja hogy segítse azon alapítványok, egyesületek, intézmények munkáját akik munkájukkal sokat tesznek az emberekért vagy a környezetért.

Minden megyében csak egy kórház maradhat
A kapacitások elosztása, a betegutak megszervezése megyei, fővárosi szinten történik majd. Olyan rendszert kell elképzelni, amelyben a megyében lévő intézmények vezetői, az állami szereplők, tehát a GYEMSZI-utód, az OTH helyi delegáltja, az ÁNTSZ és a kormányhivatal képviselőinek részvételével egyeztető fórumok, tanácsok alakulnak. Eldöntjük, hogy mi az, amit kötelező fenntartaniuk — mondta dr. Zombor Gábor, az egészségügyért felelős államtitkár.

Jótékonysági játékgyűjtés
November 17—21-éig jótékony céllal játékgyűjtő akciót szervez a Családsegítő és Gyermekjóléti Központ.

Felmérés a borfogyasztási szokásokról
A válaszadók 65,5 százalékának vannak kedvenc borai, azok aránya viszont, akik mindig ugyanazoktól a termelőktől vásárolnak, ettől elmarad, csak 35,8 százalék — derül ki az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) legfrissebb kutatásából.

HPV-oltás — az ÁNTSZ „pótjelentkezést” hirdet
Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) „pótjelentkezést” hirdet azok számára, akik valamilyen okból szeptemberben nem tudtak nyilatkozni, hogy kérik-e a humán papillomavírus (HPV) elleni oltást.

Naptár
Ajánló 
Dr. Csernus Imre előadása Zalaegerszegen
Hírkommentek
robinhood Kedves Dénes! Idézek."Egy díjazott halála esetén a többi kitün...
Sport az életem
szabodenesnk http://www.complex.hu/kzldat/t1100054.htm/t1100054.htm
Sport az életem
szabodenesnk Kedves Robinhood! Jenő jól írta meg. Ettől függetlenül, nehogy m...
Sport az életem
Capri Pár hónappal ezelőtt vészhelyzethez hívtuk a mentőket, pontosan ...
Miért fontos, hogy pontosan adjuk meg az adatokat veszélyhelyzetnél?
robinhood Amit most írok nem a cikkhez tartozik. Édesapám fiamnak,édesanyá...
Közleményben reagált a frakció
Álláshirdetés 
Adminisztráció / Irodai munka (5)
Bank / Biztosítás / Tőzsde (1)
Egészségügy / Szépség (4)
Egyéb (9)
Építőipar / Ingatlan (2)
Értékesítés / Kereskedelem / Üzlet (8)
Fizikai munka / segédmunka (6)
Gyártás / Termelés / Mérnök (3)
IT / Telekommunikáció (1)
Környezet / Mezőgazdaság (2)
Marketing / Média / Művészet (3)
Minőségbiztosítás (1)
Oktatás / Tudomány (3)
Szakmunk (21)
Szállítás / logisztika (5)
Távmunka / Alkalmi / Diákmunka (2)
Ügyfélszolgálat / Ügyfélkapcsolat (2)
Vendéglátás / Idegenforgalom (7)
Vezetői állások (3)
jokereso.hu
Fogorvos
Gyógyszertár
Háziorvos
Kereskedő
Szakorvos
Szolgáltatás
Devizaárfolyam 
CHF 260,73 EUR 314,51 USD 239,32
Tv-műsor 
 19.05  Bűvölet
 19.00  ...és megint dühbe jövünk
 18.25  Békavári uraság
 18.35  J.A.G. - Becsületbeli ügyek: Az Árnyék
 19.05  Bob, a mester: Margó bringája
 19.00  A Konyhafőnök
 18.00  Tények
Oldallátogatások a mai napon
8 949