2014. december 20., szombat - Teofil
Regisztráció | Belépek  
Címlap   Közélet   Katedra   Kultúra   Gazdaság   Sport   Életmód   Lélek   112   Bosszantó   NézőpontNaptárÁlláshirdetésFelajánlomNagyjainkKonyha
Belvárosrekonstrukció: a pályázati kiírást visszavonták, mert sok volt a kérdés
Az idei 133-as Közbeszerzési Értesítőben megjelent a városrehabilitációs közbeszerzés visszavonása - hívta fel a nyilvánosság figyelmét Horváth Jácint önkormányzati képviselő a novemberi közgyűlésen. A képviselő az okokat is kutatta, és most megtudhatta, a felmerülő kérdések sokasága miatt kellett a kiírást visszavonni, de ez az önkormányzat szerint nem veszélyezteti a beruházást.
XX. Nemzetiségi Nap
A Bogdán János Cigány Kisebbségi Közösségi Házban rendezte meg a XX. Nemzetiségi Napot Nagykanizsa Megyei Jogú Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata.

Utak
A Halis István könyvtárban ismét a könyvek szerelmeseinek álma vált valóra, mert egy újabb könyv jelent meg, M. Kovács Ildikó Utak című alkotása.

Sajtótájékoztató a 2015-ös év költségvetéséről
Mesterházy Attila országgyűlési képviselő, Teleki László országgyűlési képviselő és dr. Fodor Csaba, az MSZP megyei elnöke sajtótájékoztatót tartottak csütörtökön. A téma Magyarország 2015-ös költségvetése, amelyet pár napja fogadott el a fideszes többségű parlament.

Még az idén kijavítják a tetőt
Beázik a kisfakosi ravatalozó — hívta föl lakossági információk alapján a figyelmet Jerausek István képviselő. Az interpellációra adott válaszból kiderül, a bajt még az idén orvosolhatják.

Adományok a Családok Átmeneti Otthonának
Csütörtökön a Családok Átmeneti Otthonában délután három órakor egy furgonnyi élelmiszercsomagot és ruhákat, az MSZP által gyűjtött adományokat adta át dr. Fodor Csaba, Teleki László és Mesterházy Attila.

Szituációs gyakorlat
A Nagykanizsai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság „C” szolgálati csoportja szituációs begyakorló gyakorlaton vett részt a nagykanizsai ipari parkban található Gartner Intertrans Hungária Kft.-nél még a hét közepén.


Ön szerint is kell még egy szálloda a belvárosba?
Igen.
Nem.

LÉLEK

Napi evangélium — 2014. december 19., péntek
Keresztelő János születésének és Jézus születésének hírüladásáról olvasunk ma és holnap.

Napi evangélium — 2014. december 18., csütörtök
Miután a tegnapi evangélium kapcsán tisztáztuk, hogy Szent József Jézusnak csak a nevelője volt és nem vér szerinti apja, a mai szentírási részlet magyarázatot ad a mi Urunk származására.

Napi evangélium — 2014. december 17., szerda
Írásának kezdetén Máté evangélista igyekszik magyarázatot adni Jézus származására vonatkozóan, ezért összeállítja Jézus családfáját, amelyet a mai evangéliumban olvasunk.

Napi evangélium — 2014. december 16., kedd
Lehet, hogy valaki megtagad először valamit, de ha később mégis engedelmeskedik, ez jóváteszi előbbi hibáját.

Napi evangélium — 2014. december 15., hétfő
Az elmúlt héten már találkoztunk az evangéliumokban Keresztelő János személyével és megismertük küldetését. A mai részletben ismét az ő szerepéről beszél Jézus.

Napi evangélium — 2014. december 14., advent 3. vasárnapja


Az adventi koszorún ma meggyújtott harmadik gyertya legyen a jócselekedetek gyertyája!


KÖZÉLET

Sarc művészi fokon: úgy elvenni, mintha adnának…
A kormány gátlástalansága már olyan szintet öltött, ami párját ritkítja. Úgy vesz ki az autós társadalom — talán a legnagyobb létszámú közösség — zsebéből pénzt, hogy megpróbálja elhitetni velük, hogy még ők járnak jól. „Lényegesen olcsóbban” fogunk közlekedni, mondja a hivatalnok. Mindez magyarul: ami eddig ingyenes volt, most már fizetős lesz — mondta mai sajtótájékoztatóján Zakó László, a Jobbik Magyarországért Mozgalom megyei elnöke.


GAZDASÁG

Átadták a Díj a sikeres vállalkozásokért novemberi elismeréseit
A hónap beruházója elismerést a Nemak Győr Alumíniumöntöde Kft. kapta, a hónap kis- és középvállalkozója kategóriában a Hidrofilt Vízkezelést Tervező és Kivitelező Kft. vehette át a díjat, a hónap induló vállalkozása pedig az Indivizo Kft. lett.

Október óta nőtt az álláskeresők száma Zalában
Zala megyében 17 százalékkal kevesebb volt az álláskeresők száma november végén az egy évvel korábbinál, októberhez képest viszont 7,5 százalékkal többen szerepeltek a kirendeltségek nyilvántartásában — közölte a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja kedden az MTI-vel.

Vasárnap pihenőnap: március 15-étől vasárnap zárva lesznek az üzletek
A magyar emberek sikere és nem a KDNP-é a vasárnapi pihenőnapról szóló törvény elfogadása — értékelt Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatón a parlamenti döntés után.

A lakásépítés élénkítésének eszközeire tett javaslatot az építőanyag- és építési szövetség
A növekedési hitelprogram mintájára 2,5 százalékos fix kamatú, forintalapú lakáshitelt, az új lakásoknál — minden számlával igazolt költségre — áfa-visszaigénylést és négyzetméterenként 30 ezer forintos energetikai támogatást javasol a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség (MÉASZ) a lakásépítések élénkítésére.

Üzemcsarnokot bővített és újat is épített a fafeldolgozó Szalai Kft. Zalalövőn
Több mint 340 millió forintos beruházással — részben európai uniós támogatással — meglévő üzemcsarnokát korszerűsítette és újat is épített, valamint új faipari gépeket is üzembe állított a zalalövői Szalai Fafeldolgozó és Kereskedelmi Kft. — tájékoztatta a társaság pénteken az MTI-t.

Megduplázza a dolgozók létszámát a Ganzeg Kft.
A Ganz Holding Zrt. az egyiptomi export megrendeléseknek köszönhetően fejleszti a zalaegerszegi üzemét és mintegy 180 ember alkalmazásával megduplázza Ganzeg Kft. dolgozóinak létszámát — írta csütörtöki számában a Zalai Hírlap.


KULTÚRA

Pék Pál-emlékest

Pék Pálra, a pedagógusra, a költőre, az emberre emlékeztek a Honvéd Kaszinó tükörtermében december 17-én 18 órakor.

Nyitott műterem


Szeretettel várnak december 21-én, vasárnap 10—18 óráig a kisrécse-kendlimajori műterembe.

Megjelent a 15. Kanizsai Antológia


December 17-én 17 órakor a Halis István könyvtárban mutatták be a 15. Kanizsai Antológiát. Kardos Ferenc, a könyvtár igazgatóhelyettese pár mondattal emlékezett meg a kiadvány történetéről, amely hagyományosan a város írói, költői számára ad lehetőséget a bemutatkozásra. Egyfajta karácsonyi ajándék az alkotóknak, az olvasóknak ez a frissen megjelent könyv.

Filmbemutató


Deregi László Pék Pálról készített filmjének bemutatójára várják az érdeklődőket holnap este.

Térzene a Sétakertben
A Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület tisztelettel meghívja Önt, kedves családját, barátait és munkatársait...


112

Halálra gázoltak egy kerékpárost Lentiben
Meghalt Lentiben egy kerékpáros, akit személyautó gázolt el szerda este — tájékoztatta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-t.

Fiatalkorú zsarolók ellen emeltek vádat Zalában
Általános iskolás gyerekektől vette el fenyegetéssel a pénzüket az a három, 19, illetve 16 éves, részben már büntetett előéletű fiatal, aki ellen zsarolás miatt emelt vádat a Zalaegerszegi Járási Ügyészség.

Nagykanizsai vendéglátóhelyek fenyegetőinek kezdődött bírósági pere
Megpróbált felgyújtani egy nagykanizsai szórakozóhelyet, egy étterem tulajdonosát pedig üzlethelyiségének és autójának felgyújtásával fenyegetett meg az a négy, előzetes letartóztatásban lévő vádlott, akit csoportosan elkövetett közveszélyokozás és zsarolás kísérletével vádol az ügyészség.

Huszonhét menekült egy lakóautóban
Embercsempészéssel gyanúsít egy 36 éves olasz férfit a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság, aki Olaszországba akart jogtalanul eljuttatni közel harminc afgán embert.

Önkéntes tűzoltók vizsgája Nagykanizsán
A Nagykanizsai Katasztrófavédelmi Kirendeltségen harmincöt önkéntes tűzoltó vett részt a műszaki tanfolyamok vizsgáin.

ÉLETMÓD

ÁNTSZ: az ünnepekre időben fel kell készülni
A jövő heti karácsonyi ünnepek miatt öt egybefüggő munkaszüneti nap lesz, ezért az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) arra figyelmeztet, hogy aki rendszeresen szed valamilyen gyógyszert, az időben készüljön fel ezek beszerzésére.

Csak kábítva lehet eladni a halat december közepétől
December közepétől nem vásárolható élő hal a boltokban, halat csak kábítást követően lehet eladni — közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) pénteken az MTI-vel.

A megrajzolt, tiszta jövő Nilfisk-módra
A korábbi évekhez hasonlóan idén is igyekezett a nagykanizsai Nilfisk-Advance Termelő Kft. minél szélesebb körrel megismertetni tevékenységét — kombinálva a karácsony szellemiségével — ezúttal a gyerekek segítségével — írja a DélZalaPress.hu

Félezer gyerek pizzázhat a jótékonysági rendezvénysorozat keretében
Nagykanizsán 250, Zalakarosban 150-200, Bázakerettyén 60, összesen 450-500 kisgyereket vendégelünk meg karácsony előtt! — írja a pizzaparty szervezője, Tar Mihály a facebookon.

A gyógygombákról
Varga Gábor hatóanyag-kutató tart előadást Nagykanizsán.

Menhelyi karácsony
Az állatoknak egy kedves szó, egy fülvakarás, egy kiadós séta is nagyon sokat jelent. Ezért kérik a szervezők azt, hogy aki teheti, tartson velük 2014. december 20-án, és segítsen, ahogy és amivel tud!


NÉZŐPONT

Tettek és ígéretek

Amikor a szebb napokat látott, egykori NTE-csarnokot jártam körbe, a látottak rossz érzéssel töltöttek el. Azt tudjuk, hogy a város vezetőinek jó ideje a sport kiemelten a szívük csücske, de úgy tűnik, csak szavak szintjén. Persze szívesen beszélnek arról, hogy milyen fontos kérdés ez, de a tettek mást mutatnak.

Ketyeg a közműadóbomba


A helyi vízmű is fizet közműadót az állam felé. Ennek pontos összege — pedig az adójellege miatt közpénznek minősül, tehát közérdekű adat — nem ismerhető meg, mert üzleti titok. Becslések szerint éves szinten több száz millió forint lehet. Ezt az adót nem háríthatják át, ezért ez nyilvánvalóan jelentős veszteséget jelent a szolgáltatónak, és ez akár a közeljövőben a szolgáltatás összeomlását is eredményezheti.

Levélírások helyett a cigányságért kellene szót emelnie Farkas Flóriánnak!
Szereptévesztésben él már öt éve a kormánypárt legfőbb cigányügyi kiválasztottja, Farkas Flórián, aki választott és kinevezett képviselőként, funkcionáriusként csak azok érdekeit nem akarja képviselni, akiket hivatott volna.”

Gaskó a barikádon!
Kérdezem: Nagykanizsán hová szervezik a forgalomlassító tiltakozást?! A város végét jelző táblákhoz, ahol alig lesz valami csekély kihatása a forgalomra? Ez megint valami Gaskó-féle áldemonstráció, mint az ez előtti ahol maximálva volt a limit (20-fő).

Adventi politizálás
Egyre többen adnak hangot az elégedetlenségüknek, üzletekben, piacon, vagy az utcákon, ahol épen találkoznak az ismerősökkel, ismeretlenekkel. Egy perc sem telik el, és a „kötelező” tiszteletkör után máris a politika a téma, még véletlenül sem a karácsony, a csendes ünnepvárás.

Adni sem adhat mindenki?


Egyszervolt, hol nem volt, és nemcsak volt, de van is Nagykanizsán olyan oktatási intézmény, ahová nagyon-nagyon sok nehéz sorsú család gyermeke jár. Nélkülözésük az ott tanító tanárokat sem hagyja részvétlen, látván a gyerekek nyomorát, otthonról hozott cipővel, ruhával segítik, ahogy tudják őket. A hír, hogy bőven elkelne ott a szeretetcsomag, és nemcsak karácsony táján, eljutott egy évek óta jótékonykodó szervezethez is, akik segítenének.


SPORT

Úszás
Remekül szerepeltek a Dél-zalai Vízmű versenyzői ezen a hétvégén. Molnár Flóra maribori nemzetközi versenyen az 50 m-es gyorsúszásban második, míg a hosszabbik távon harmadik lett. Flóra januártól Győrben, majd február elejétől március 2-áig az USA-ban fog edzőtáborozni a válogatottal.

Önkormányzati támogatás a focistáknak
Az önkormányzat csapatonként 20 000 forinttal járul hozzá idén a kispályás labdarúgó-bajnokság nevezési költségéhez — tájékoztat a helyi televízió.

Flumbort Sára érmes a hazai válogatón
Az elmúlt hétvégén a hazai kadet (15—16 évesek) kardozóknak rendeztek válogató versenyt, melynek az UTE Király utcai vívóterme adott otthont.

Hírek a táncparkettről
Ismét versenyzéssel telt a hétvége az Eraklin Táncklub Egyesület párosai számára. Szombaton Varasdra látogattak a kanizsai versenytáncosok, ahol a Croatia Open elnevezésű versenyen a következő eredményekkel tértek haza:

Ismét remekeltek a kanizsai versenytáncosok
Kaposmérőn és a horvátországi Zágrábban versenyeztek az eraklinosok.

Sport az életem
Magam vagyok és a sport, a játék, a versengés. Bár a hivatásom és hitvallásom szerint ezt át kéne adni a következő nemzedéknek, de ez nem igazán érdekel senkit. Nem tudom, hogyan adjak számot sportpályafutásomról. Számhalmazt írjak, vagy a kedveset? Lesz, ami lesz.


BOSSZANTÓ

Környezetkárosítás, ami nem az
Ha az önkormányzat prominenseinek úgy tetszik, akkor ott és annyi fát vágathatnak ki, amennyit csak akarnak. Helyi rendelettel — már nem először — felül lehetett írni a törvényt.

Egy sportcsarnok agóniája
Talán sokan gondolják azt, hogy a szeretet ünnepének közeledtén nem kellene ilyen szomorú témával foglalkozni. Nem örömömben teszem ezt, hanem a figyelemfelkeltés végett.

Tervezett út- és járdafelújítások
A csütörtökön megtartott közgyűlésen döntöttek a képviselők a jövő évi út- és járdafelújításokról.

A fenyőfa már áll
A hét végén kezdődnek az adventi kulturális programok az Erzsébet téren.

Csak a címzés volt helyes, a levél másnak szólt


Érkeznek a felszólító levelek azon adózók számára, akik szeptember 15-éig nem fizették be a gépjárműadót. Ön se lepődjön meg tisztelt olvasó, ha az önnek címzett borítékban egy másik személy számára szóló felszólítást talált. Olvasónk jelezte, hogy ő így járt.

Mráz Ágoston Sámuel Nagykanizsán
Amikor hírét vettem, hogy egy új sorozat indul, a polgármesterek klubja, ahol kötetlenül beszélgethetnek az emberek az őket érintő problémákról, megörültem. Lám, új polgármester, új stílus. Készültem az eseményre, de egyéb okok miatt nem tudtam ott lenni. Ahogyan a KanizsaHír tudósításából olvastam, nem sokat veszítettem vele — írja blogjában Szabó Dénes.


KATEDRA

Cement-, és betonipari szakemberképzés a veszprémi Pannon Egyetemen
A felgyorsult építőipari fejlődés, és az állandóan változó iparág eredményezte szakmai és felsőfokú szakemberképzés együttműködésének célja, hogy az oktatási rendszerből kikerülő, frissen végzett szakembereket versenyképes és naprakész tudáshoz és tapasztalthoz segítse.

Nőtt Magyarország népszerűsége a cserediákok körében
Nőtt Magyarország népszerűsége az elmúlt három évben a külföldi cserediákok körében — közölte a nemzetközi diákcsereprogramok szervezésével foglalkozó nonprofit szervezet, a Magyarországon 1990 óta működő American Field Service (AFS).

Cserhátis sikerek
A Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusza ez év szeptemberében hirdette meg a PENdroid országos informatikai versenyt középiskolások számára.

Arany minősítés a mezősöknek
Szép sikerrel szerepeltek a mezősök.

Ezüst és arany minősítések
Évek óta sikeresen szerepelnek a zalaszentbalázsi „Szép Zalában születtem...” elnevezésű népdalversenyen a kiskanizsai általános iskolások — írja a Sáskavér Lokálpatrióta Közösség fb-oldalán Lukács Ibolya.

PENdroid
A Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusza útjára indított egy informatikai középiskolai versenyfelhívást, ahova 2—4 fős csapatok jelentkezhettek és mérhetik össze tudásukat az androidos programozás területén.

Hírkommentek
robinhood Reméltem amit írtam annak a lényegét meg lehetett érteni és nem ...
Belvárosrekonstrukció: a pályázati kiírást visszavonták, mert sok volt a kérdés
Gelencsér László egy újabb 61-es ? legalább ennek neki sem álltak.
Belvárosrekonstrukció: a pályázati kiírást visszavonták, mert sok volt a kérdés
drótos ÉRT-JÜK!!! És? http://magyarnarancs.hu/elso_valtozat/kivonulas-930...
Sajtótájékoztató a 2015-ös év költségvetéséről
drótos Azt hiszem, hogy választott vezető van a háttérben! Egy hivatásos...
Belvárosrekonstrukció: a pályázati kiírást visszavonták, mert sok volt a kérdés
drótos Már megint elkerülte a kordé a szamarat! Má megest fennforgás van...
Belvárosrekonstrukció: a pályázati kiírást visszavonták, mert sok volt a kérdés
Álláshirdetés 
Adminisztráció / Irodai munka (5)
Bank / Biztosítás / Tőzsde (1)
Egészségügy / Szépség (4)
Egyéb (9)
Építőipar / Ingatlan (2)
Értékesítés / Kereskedelem / Üzlet (8)
Fizikai munka / segédmunka (6)
Gyártás / Termelés / Mérnök (3)
IT / Telekommunikáció (1)
Környezet / Mezőgazdaság (2)
Marketing / Média / Művészet (3)
Minőségbiztosítás (1)
Oktatás / Tudomány (3)
Szakmunk (22)
Szállítás / logisztika (5)
Távmunka / Alkalmi / Diákmunka (2)
Ügyfélszolgálat / Ügyfélkapcsolat (2)
Vendéglátás / Idegenforgalom (7)
Vezetői állások (3)
jokereso.hu
Devizaárfolyam 
CHF 261,35 EUR 314,55 USD 256,25
Oldallátogatások a mai napon
0