2014. szeptember 18., csütörtök - Diána
Regisztráció | Belépek  
Címlap   Közélet   Katedra   Kultúra   Gazdaság   Sport   Életmód   Lélek   112   Bosszantó   NézőpontNaptárÁlláshirdetésFelajánlomNagyjainkKonyha
Palinban is a víz az úr!
Tavaly ígéretet tett a nagykanizsai városvezetés arra, hogy megoldja a palini Felsőerdő utcai lakók gondját, és hatékony megoldást keres a csapadékvíz elvezetésre.
Tájkép árvíz után
Így nézett ki ma délelőtt a Camping út.

Oszlopokkal szegélyezve
Feltehetően nem volt rajta az eredeti terveken, de így olcsóbb is, gyorsabb is a beruházás.

24,6 millióból korszerűsítették a kanizsai mentőállomást
A mentőszolgálat célja, hogy a riasztások 90 százalékában 15 percen belül a beteghez érjenek a mentőautók, ezt a célt is szolgálják a magyarországi mentőállomások jelentős részét érintő felújítások — mondta az Országos Mentőszolgálat főigazgatója kedden Nagykanizsán.

Tömegesen vettek részt az önkéntesek a munkálatokban
Az özönvízszerű esőzések következményeként az elmúlt napokban 15 megye 198 településén kellett Magyarországon a vizek okozta kár ellen védekezni, a hivatásos állományúak mellett tömegesen vettek részt önkéntesek a munkálatokban — mondta az országos katasztrófavédelmi főigazgató kedd este Nagykanizsán.

A vendégéjszakák számát növelte a NAV, és a bírságbevételt is
Több mint hárommillió forint bírságot szabott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) zalai kempingüzemeltetőkre, akik a náluk megszálló pénzügyőröknek nem adtak számlát.

A Mura apad, a Zalán azonban jelentős az áradás
A rekordvízállás után jelentősen apadt szerdára a Mura, ahol továbbra is harmadfokú árvízvédelmi készültség van érvényben. A Zalán ugyanakkor nagy tömegű árhullám vonul le, ami néhány óra alatt egy méterrel emelheti meg a vízszintet


Ön milyennek ítéli a most leköszönő önkormányzati testület munkáját?
Jeles.
Jó.
Közpes.
Elégséges.
Elégtelen.

112

Nem történt törvénysértés
Zala megyében a kitelepítéssel érintett településeken az árvízi védekezés ideje alatt szabálysértési, illetve büntetőeljárás nem indult.

Visszatérhetnek otthonukba a két kitelepített zalai falu lakói
Visszatérhetnek otthonukba a vasárnap kitelepített két zalai falu lakói — tájékoztatta a katasztrófavédelmi régiós irányító törzs szóvivője kedden az MTI-t.

Gyékényes és Murakeresztúr között szünetel a vonatközlekedés
Gyékényes és Murakeresztúr között kedd hajnaltól szünetel a vonatközlekedés, a katasztrófavédelem az árvízi helyzetre tekintettel lezárta a vasúti pályát, ezen a szakaszon is vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat — közölte a Mávinform az MTI-vel.

Mintegy ezer ember védekezett éjszaka a részben tetőző Muránál
Mintegy ezer ember vett részt az árvízi védekezési munkálatokban Mura menti településeken, a folyó éjszaka Letenyénél már tetőzött — tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Nagykanizsán működő régiós irányító törzsének szóvivője kedden az MTI-t.

Megindult a vasúti közlekedés Nagykanizsa és Gyékényes között
Megindult a vasúti közlekedés a Budapest—Székesfehérvár—Nagykanizsa—Gyékényes vonalon, ahol hétfő délelőtt a Nagykanizsa és Gyékényes közötti szakaszon az esőzések és a kilazult fák miatt le kellett zárni a vasúti pályát — közölte a Mávinform az MTI-vel.


LÉLEK

Napi evangélium — 2014. szeptember 17., szerda
Vannak olyan emberek, akik mindig a saját fejük után mennek, állandóan a maguk elképzeléseit akarják megvalósítani, s nem törődnek mások véleményével vagy figyelmeztetésével. Ők azok, akik senkire sem hallgatnak. Talán még Jézusra sem.

Napi evangélium — 2014. szeptember 16., kedd
A gyászban vagy életünk más, különösen nehéz helyzeteiben sokszor csak vigasztaló szavakra számíthatunk az emberektől. Jézus ennél többet képes adni nekünk.

Napi evangélium — 2014. szeptember 15., hétfő
Engem mi tesz méltóvá, hogy Jézus hozzám jöjjön? Én hogyan fejezem ki, vallom meg hitemet?

Napi evangélium — 2014. szeptember 14., évközi 24. vasárnap — a Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepe
Ma, Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepén Isten üdvözítő tervéről és annak megvalósulásáról olvashattunk az evangéliumban. Ezek szerint „Isten azért küldte el Fiát a világba, hogy általa üdvözüljön a világ.”.

Napi evangélium — 2014. szeptember 13., szombat
Ha Jézus tanítása szerint élünk, azaz viselkedésünkkel, mindennapi magatartásunkkal, szavainkkal és tetteinkkel egyaránt őrá igyekszünk hasonlítani, akkor jó gyümölcsöket teremhetünk lelkiekben, amelyek egyrészt a saját üdvösségünket szolgálják, másrészt mások javára lehetünk velük.

Napi evangélium — 2014. szeptember 12., péntek — Szűz Mária szent neve napja
Lelki megújulásunk kiindulópontja saját hibáink felismerése és bűneink bevallása. Csak akkor tudunk elindulni egy új úton, ha lelkünk megtisztítása az első lépés.


KÖZÉLET

A Mura Letenyénél már apad, Murakeresztúrnál még árad
A Mura Letenyénél kedden késő este az eddigi legnagyobb vízállást 40 centiméterrel meghaladva tetőzött, és lassan árad Murakeresztúrnál, ahol tetőzés közeli állapot alakult ki.

Futott Szepetnek egy kislány gyógyulásáért
Hálás szívvel köszönjük mindenkinek, aki 13-án délelőtt 10 órakor eljött hozzánk és Mozdulj Szepetnek jótékonysági futásunk keretében úgy gondolta segít Ramónának. 299 hivatalosan regisztrált résztvevőnk volt!

Állatbarát önkormányzat, állatbarát város


Dr. Szabados Gyula, az önkormányzat munkatársa, tanácsadója ezen az összejövetelen, mint egy civil közhasznú egyesület elnöke nyitotta meg azt az ülést, amelynek apropója egy olyan szervezet létrehozása volt, amely nemcsak az állatok érdekképviseletét lesz hivatott ellátni, hanem az állatvédelmi őrszolgálatként fog tevékenykedni.

Kedvenc a Puncs fagyizó
Nem várt érdeklődés övezte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal által meghirdetett „Kedvenc fagyizónk” játékot! Több mint 3000-en játszottak velük, és mintegy 400 fagyizót értékeltek az egy hónapig tartó játék során.


ÉLETMÓD

Egészség és lelki problémák

Ferenczy László, ETI vizsgával rendelkező természetgyógyász Egészség és lelki problémák címmel tart előadást holnap a HSMK-ban.

Hétfőn tartja alakuló ülését az állatvédőrség


Hétfőn a Vasemberházban kerül sor a nagykanizsai állatvédőrség alakuló ülésére.

Hétfőn kezdődik az idei európai lakossági egészségfelmérés
A lakosság egészségi állapotát méri fel a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőtől december 15-éig tartó vizsgálatában, amelyet ötévente minden európai uniós tagállamnak kötelező elvégeznie.

Hétfőig lehet leadni a szülői nyilatkozatokat a HPV elleni oltásról
Jövő hétfőn lejár az a határidő, ameddig a szülők nyilatkozhatnak arról, kérik-e lánygyermeküknek a humán papillomavírus (HPV) elleni ingyenes védőoltást — hívja fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A szoptatás világnapja augusztus 1., Nagykanizsán ma tartották
1992-től minden év augusztus 1-jén tartják világszerte AZ ANYATEJES TÁPLÁLÁS VILÁGNAPJÁt, más néven a szoptatás világnapját. Egyre több csecsemő hal meg szerte a világon azért, mert nem jut anyatejhez. Ezért indította el az Egészségügyi Világszervezet és az UNICEF átfogó programját a csecsemők egészséges táplálása érdekében.

Indul a kutyaiskola
A Sport és Hobbikutyások Dél-zalai Egyesülete nyílt nap keretében kutyaiskolát indít.


NÉZŐPONT

Megszólalt a néma levente
Cseresnyés Péter ma interpellált Tállai András felé. A kérdés lényege, hogy mennyi pénz maradt az embereknél a rezsicsökkentés, illetve az alacsony infláció következményeként.

Özönvíz — vízözön
„Nagy esők jönnek, és elindulok, elmegyek innen messze…”

BaKKKer: „Nagykanizsai Vonaglás a gátlástalan politika jegyében”
„Nem másról van szó, mint arról az ízléstelen, tolakodó és minden sportszerű belátást nélkülöző sajtórendezvényről, amelyet az önmagát igazmondó, kutyabarátként eladni szándékozó JOBBIK-os garnitúra szervezett szeptember 12-ére a nagykanizsai Erzsébet térre, pontosan egy testvérvárosi együttes fellépésének idejére.

Bohócnapló: Szemlélet
Hát eltelt egy újabb nyár. Tegnap elkezdődött az egyetem. Reggeli hangulatom semmi. Kávéval a kezemben csak és kizárólag a túlélésre játszva megyek be a szürke falak közé. Aztán beülök a kedvenc tanárom órájára…

B. B. Büszke Bizzer levél a választóknak
„A közelmúltban levelet kaptam Bizzer képviselő úrtól. Ennek a levélnek a tartalmát szeretném egy kicsit kielemezni és a számomra ellentmondásos dolgokra felhívni a figyelmet.

BOSSZANTÓ

Tavacska Sissi lába előtt

Sissi királyné is a lába előtt kialakuló tavacskában gyönyörködhet, és az is, aki arra jár az Erzsébet téren.

Nem elég, hogy szakad az eső...
Nem elég, hogy szakad az eső, ma reggelre sikerült a fesztiváli előkészültetekkel a teljes városközpontot lebénítani, már ami az autós közlekedést illeti. Esős napokon amúgy is megnövekszik az autós forgalom a város útjain, de a ma reggeli dugó azt hiszem, sokakat elgondolkodtatott, milyen lesz majd a forgalomcsillapított városközpont, ha elkészül.

Ronggyá ázott levelek


Mindenki látja a városban a postás kézbesítőket, reggeltől késő délutánig. Kis kerékpárjukon, amelyek két oldalán ott vannak azok a vászonzsákocskák, amikben a postai küldeményeket, leveleket tartják. Egy kanizsai ismerősöm postaládájába egy fontos küldemény érkezett a minap. Amikor délután hazaérve kivette a postaládájából, azt vette észre, hogy a küldemény ronggyá ázott. Tönkrement.

Fűrészre várva
A Platán soron, a régvolt fodrász kombinát épületénél, amely most ügyvédi iroda egy elszáradt nyírfa árválkodik fél éve. A fakivágásban mérhetetlen szorgalmat felmutató városvezetés ennek a veszélyesnek látszó növénynek az eltávolítását vajon miért nem tartja fontosnak?

Vélemények a Teleki utcán épülő bicikliútról
Szinte naponta kapunk fényképeket, véleményeket, jogosnak tűnő felvetéseket a Teleki utcán épülő bicikliútról. Olvasóink tőlünk akarják megtudni, ki a kivitelező, ki az illetékes, akinek véleményüket elmondhatnák, akik kéréseiket meghallgatja.


SPORT

VI. Kanizsa Kupa Bridzs Csapatverseny

A Bor- és Dödöllefesztivál kísérő rendezvényként a 6. alkalommal megrendezett Kanizsa Kupa meghívásos csapatversenyt a nagykanizsai dr. Kása Miklós és dr. Kása Mária, valamint a budapesti Révész Ferenc és Hermányi Annamária alkotta vegyes csapat nyerte meg.

A jövő sakkbajnokai


A XXVI. Batthyány — Kanizsa Kupa V. Bagonyai Attila emlékverseny Rapid Nemzetközi Ifjúsági Sakk Egyéni és Csapatversenyét bonyolították le szeptember 12—14-én a Batthyány-gimnáziumban.

Lendületben a kanizsai birkózók
A Kanizsai Birkózó SE együttesénél mozgalmasan telt az elmúlt időszak.

Bridzsverseny
A Nagykanizsai Bridzs Egyesület célkitűzései között szerepel a játék ismertségének növelése is. A városunkban nagy népszerűségnek és látogatottságnak örvendő Bor- és Dödöllefesztivál keretei kiváló alkalmat jelentenek számunkra, így az immár hagyományosnak tekinthető fesztivál kísérő rendezvényeként 2014-ben is megrendezzük a VI. Kanizsa Kupa Bridzs Csapatversenyt szeptember 12—14. között.

Ács László a 6. lett
Szeptember 6-án Pakson rendezték meg az Ultramaraton 50 km országos bajnokságot.

Boxgála
Első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal rendezték meg tegnap az Erzsébet téren a Botos András ökölvívó gálát, a nagykanizsai Botos András Ökölvívó Akadémia szervezésében.


KULTÚRA

Hevesi Sándor és a zene II.
A pályaképén való múltkori rövid átfutás után két érdekes, zenével kapcsolatos epizódot szeretnék még elmesélni Hevesi Sándorról.

Hevesi Sándor és a zene I.
Háromnegyed évszázada, 1939. szeptember 8-án hunyt el Hevesi Sándor — emlékezik meg blogjában Kocsis Katalin.

Fejtő Ferenc és a zene I.
105 éve, 1909. augusztus 31-én született Fejtő Ferenc Nagykanizsán, a Csengery út 22. számú házban, amin már emléktáblája is olvasható.

Buli a PK-ban
Sokan jöttek össze a kanizsai fiatalok kedvenc szórakozóhelyén, az ’56-os emlékkertben péntek este is.

A restaurátor rajzai
Ritka szép grafikai tárlattal indul útjára a Hevesi Sándor Általános Iskola galériájának őszi évada. Csák Attila neves restaurátor-, szobrász- és grafikusművész több mint hetven állatokról készült rajzával mutatkozik be első önálló zalai kiállításán.

Operett, sanzon, kuplé
A Nyáresti szerenád, zenés, táncos est a gesztenyefák árnyékában című rendezvénysorozat utolsó rendezvényére a Medgyaszay Ház színháztermében tegnap este került sor.


KATEDRA

Galérianyitó tárlat
A Rozgonyi Úti Általános Iskola galéria-tanévnyitó kiállításának megnyitására ma délután került sor. A tárlaton Halász Istvánné, Kati néni, az oktatási intézmény nyugdíjas tanítójának nyári alkotótáborában készült munkák legszebbjei láthatók.

Közel 150 millió forint értékű beruházás a piarista iskolában
2014. június 17-én megkezdődtek a piarista rend által fenntartott nagykanizsai általános iskola épületének energetikai korszerűsítését célzó kivitelezési munkák. A KEOP-pályázat keretében megvalósuló 149,02 millió forint értékű beruházásnak köszönhetően egy energetikailag korszerű épületben folyhat az oktatás.

Kutatóként külföldön
Az idei nyáron a Campus Hungary Program támogatásával több hetet tölthetett el külföldön dr. Bujtás Csilla docens. Élményeit adjuk közre.

A gyerekek 60 százaléka ingyen kapja a tankönyvet
Már csak két napig pihenhetnek a diákok és véget ér a közel két és fél hónapos nyári vakáció, hétfőn kezdődik a tanítás. A 2014/2015-ös tanévben mintegy 1 millió 267 ezer diák veszi hátára az iskolatáskát. A tanévkezdés az idén is jelentős anyagi terhet jelent a családok számára, a munkáltatók azonban adhatnak iskolakezdési támogatást.

Ősszel folytatódnak az EU-s iskolanapok a középiskolákban
Szeptemberben folytatódnak a középiskolákban az Európai Unióhoz kapcsolódó iskolanapok, a program célja, hogy könnyed, játékos formában ismertesse meg a diákokkal az EU működését és az unió nyújtotta lehetőségeket.

Kedden lejár a jelentkezési határidő
Kedden lejár a felsőoktatási pótfelvételi jelentkezési határideje.


GAZDASÁG

Blinkfelhő
Ha a NAV ellenőrei belépnek vállalkozása ajtaján, kérik a munkaügyi nyilvántartásokat, napi pénztárforgalmat, útnyilvántartásokat, a cég adatait, és ön nyugodtan hátradől, mert minden ott van ön előtt. Ön már a Blinkfelhő nevű programot használja vállalkozása adminisztrációs feladatainak karbantartására.

A közfoglalkoztatásban részt vevők többsége pozitívan ítéli meg a rendszert
A résztvevők több mint kétharmada pozitívan ítélte meg a közfoglalkoztatást, az ott szerzett ismereteket négyötödük hasznosnak tartja, a bérezéssel kapcsolatban viszont megosztottan reagáltak — derül ki Belügyminisztérium által készített kutatásból, amelynek kiértékelésében a Századvég Alapítvány nyújtott segítséget.

A kis- és középvállalkozások támogatását kérik a miniszterelnöktől
A kis- és középvállalkozói szektor (kkv) támogatását kérik az ágazat szereplői Orbán Viktortól olyan formában, hogy a miniszterelnököt egy majdani zalai kkv-fórumra invitálják — mondta el a vállalkozók és az őket képviselő szervezetek számára rendezett hétfői zalaegerszegi találkozón a szervező KKVHáz Zrt. vezérigazgatója.

Közepes szőlőtermés várható
Néhány nap múlva már minden borvidéken megindul a szüret, a tavalyihoz hasonlóan közepes mennyiség várható, de a szőlő minősége még sokat javulhat kedvező, napsütéses időjárás esetén.

Nem fizetett előleget, szerződést bontottak a sármelléki repülőtér vevőjével
A sármelléki repülőtér eszközeinek vevője nem fizette ki határidőre a vételár előlegét, ezért a felszámoló felbontotta a szerződést, új pályázaton értékesíti a vagyonelemeket.

Hírkommentek
Mutter Ez csak logika jövőre pályázat ledvilágítótestekre, energiagaz...
Oszlopokkal szegélyezve
bélabácsi T. Franz Itt ha ki is szedik az oszlopokat mint ahogy sejteted ez a...
Oszlopokkal szegélyezve
Ferincz Jenő És a Teleki utcán miért nem lehetett volna hasonló módon meghagyn...
Oszlopokkal szegélyezve
Franz Ez a cikkecske nem született volna meg, ha a szerző vette volna a f...
Oszlopokkal szegélyezve
szabodenesnk Tisztelt állatvédő! Köszönöm, hogy megszólított. A családomna...
Állatbarát önkormányzat, állatbarát város
Álláshirdetés 
Adminisztráció / Irodai munka (5)
Bank / Biztosítás / Tőzsde (1)
Egészségügy / Szépség (4)
Egyéb (9)
Építőipar / Ingatlan (2)
Értékesítés / Kereskedelem / Üzlet (8)
Fizikai munka / segédmunka (6)
Gyártás / Termelés / Mérnök (3)
IT / Telekommunikáció (1)
Környezet / Mezőgazdaság (2)
Marketing / Média / Művészet (3)
Minőségbiztosítás (1)
Oktatás / Tudomány (3)
Szakmunk (21)
Szállítás / logisztika (5)
Távmunka / Alkalmi / Diákmunka (2)
Ügyfélszolgálat / Ügyfélkapcsolat (2)
Vendéglátás / Idegenforgalom (7)
Vezetői állások (3)
jokereso.hu
Fogorvos
Gyógyszertár
Háziorvos
Kereskedő
Szakorvos
Szolgáltatás
Devizaárfolyam 
CHF 260,73 EUR 314,51 USD 239,32
Tv-műsor 
 19.05  Bűvölet
 19.00  ...és megint dühbe jövünk
 18.25  Békavári uraság
 18.35  J.A.G. - Becsületbeli ügyek: Az Árnyék
 19.05  Bob, a mester: Margó bringája
 19.00  A Konyhafőnök
 18.00  Tények
Oldallátogatások a mai napon
272