2014. november 27., csütörtök - Virgil
Regisztráció | Belépek  
Címlap   Közélet   Katedra   Kultúra   Gazdaság   Sport   Életmód   Lélek   112   Bosszantó   NézőpontNaptárÁlláshirdetésFelajánlomNagyjainkKonyha
Leáll a Bonbonetti nagykanizsai gyára, a dolgozók egy része új munkát kap
Várhatóan december 10-én befejezi a működését, és ezzel az ostyagyártást a Bonbonetti Choco Kft. nagykanizsai cége, a Choco Bonita Kft., a csoportos létszámleépítéssel elküldött 64 dolgozó mintegy harmadát az ugyanazon a telephelyen működő Kanizsa Pékség foglalkoztatná tovább.
Milyen kuka legyen?
A város honlapján olvasható meghívó alapján ma délután a képviselő-testület közegészségügyi létesítmények létesítéséről is dönthet. A már-már költői cím viszont egészen hétköznapi témát takar.

Katalin színes világa
A Honvéd Kaszinóban nyílt meg és látható a kiskanizsai Némethné Pecsics Katalin kiállítása — írja a Sáskavér — Kiskanizsai Lokálpatrióták Közössége fb-oldala.

Elszármazottak találkozója
Kedden Budapesten rendezték meg a Nagykanizsáról elszármazottak találkozóját.

Jó játékot és mielőbbi gyógyulást!
A mai naptól a Hevesi-iskolai galériájában már megismert interaktív fotókiállításával segíti a betegek kikapcsolódását és gyógyulását a kaposvári Ki-Bankné Kondákor Marianna. A nagykanizsai kórház Erdős László galériájában a fotók és a hozzájuk kapcsolt találós kérdések már a tárlat rendezése alatt nagy érdeklődést váltottak ki a felépülésüket várók körében.

Adományokat várnak
2014-ben ismét megszervezi karácsonyi élelmiszergyűjtését a Magyar Élelmiszerbank Egyesület: november 28-án és 29-én országszerte közel 140 település 257 nagyáruházában 3500 önkéntes segítő fogadja a lakosság élelmiszeradományait.

Napi evangélium — 2014. november 27., csütörtök
Az evangéliumi leírás szerint Krisztus második eljövetele igencsak látványos lesz.


Ön szerint is kell még egy szálloda a belvárosba?
Igen.
Nem.

NÉZŐPONT

Teleki: a félelem és a kiszolgáltatottság országa épül egy új vasfüggöny mögött
Koldusok országát építi a szabadságharcoló Nemzeti Együttműködés Rendszere? — Teleki László felszólalása napirend előtt az Országgyűlésben.

Interpellál a képviselő
Kérdezem, hogy ezt a Fidesz kampánycéljait szolgáló Magyar Demokrata mellékletet illetve önálló kiadványt a kanizsai adófizető polgárok finanszírozták?

Törvényesített lopás
A kedd esti sokadik összejövetelünk egyik témája a magánnyugdíjpénztári megtakarítások voltak. Nem egyedi az eset, az ország más demonstrációin, tüntetésein is ugyanez volt a tiltakozások aktuális témái. Főleg, hogy az államot a Fidesszel összekeverő vezetők ezt a kérdéskört amúgy is napi témává avanzsálták.

A politika oltárán feláldozott szakmaiság
Nagyon érdekelne, hogy Dénes Sándor tanár és Cseresnyés Péter pedagógus hogyan és milyen szakmai érvekkel tudná megvédeni a helyi iskolavezetőkkel szemben pl. azt, hogy az állam a jelenlegi 128 ezerről a felére akarja csökkenteni a gimnáziumokban tanulók számát.

Állásból vagy álláskeresőből van sok Nagykanizsán?
Tettem egy rövid körutat az úgynevezett munkaerő-kölcsönző cégeknél. Annak apropóján, hogy sok olyan munkáltató van, akik az ilyen közvetítőkön keresztül veszik fel, illetve leginkább kölcsönzik dolgozóikat. Miért, kérdezhetik sokan.

Cseresnyés Péter támogatja a gumilövedékek alkalmazhatóságát


Míg 2007-ben a gumilövedék alkalmazhatósága ellen szavazott Cseresnyés Péter a parlamentben, 2014. november 18-án „igen”-t nyomott azon törvénymódosításra, amely alapján a gumilövedék alkalmazhatósága (még ha másik törvényben is) visszakerült a rendvédelem eszköztárába. És egy szava sem volt ellene.


KULTÚRA

Könyvbemutató
Kanizsai József könyvbemutatójára várják az érdeklődőket holnap délután a Halis István Városi Könyvtárba.

Zala Megyei Néptánc Antológia 2014


Az antológia több alkotó műveit tartalmazó válogatás.

Előadás a múzeumban
Dr. Vándor László előadására várják az érdeklődőket holnap.

Hazai felhők


A naptári év záró kiállítására várja a képzőművészet iránt érdeklődő közönséget a Hevesi Sándor Általános Iskola galériája. A plein air festészetnek hódoló várpalotai alkotó, Papp János festőművészész hozza el alkotásait első nagykanizsai kiállítására. A tárlat csütörtökön 18 órakor nyitja meg „kapuját” a felnőtt közönség számára.


KÖZÉLET

Képviselő, vagy polgármester Dénes Sándor?

Már ötödik hete tartanak az Erzsébet téren a demonstrációk a kormány megszorító intézkedései ellen. A tegnapi összejövetelen is közel százan gyűltek össze. Zombori Katalin a könnyeivel küszködve mesélte el, hogy fiatal özvegyasszonyként azért vették el a gyermekeit, mert havi harminc napot dolgozik, ezért — a hatóság szerint — nem tudja a gyermekeit megfelelően nevelni. Közzéteszünk egy olvasói levelet, és egy dokumentumot is, amely alapján akár másik képviselőt választhat Kiskanizsa.

A királyné téli palotája


Ma délelőtt bedobozolták az Erzsébet királynét ábrázoló alkotást, nehogy a hó, a fagy kárt tegyen benne.

Közelednek az ünnepek


A múlt héten megkezdődött már a város ünnepi díszkivilágításának felszerelése. Ezen a hét végén pedig már advent első vasárnapját ünnepeljük majd, s ennek jegyében kezdődnek majd az Erzsébet téri programok.

Adventi készülődés és ruhavásár
November 28-án, pénteken 8—15 óráig és 29-én, szombaton) 8—14 óráig ruhavásárt tart a Sarlós Boldogasszony Katolikus Karitasz a közösségi házban — mondta el Tulman Gézáné, a szervezet vezetője.


BOSSZANTÓ

A fenyőfa már áll

A hét végén kezdődnek az adventi kulturális programok az Erzsébet téren.

Csak a címzés volt helyes, a levél másnak szólt
Érkeznek a felszólító levelek azon adózók számára, akik szeptember 15-éig nem fizették be a gépjárműadót. Ön se lepődjön meg tisztelt olvasó, ha az önnek címzett borítékban egy másik személy számára szóló felszólítást talált. Olvasónk jelezte, hogy ő így járt.

Mráz Ágoston Sámuel Nagykanizsán
Amikor hírét vettem, hogy egy új sorozat indul, a polgármesterek klubja, ahol kötetlenül beszélgethetnek az emberek az őket érintő problémákról, megörültem. Lám, új polgármester, új stílus. Készültem az eseményre, de egyéb okok miatt nem tudtam ott lenni. Ahogyan a KanizsaHír tudósításából olvastam, nem sokat veszítettem vele — írja blogjában Szabó Dénes.

A felfrissülés jegyében?
Kávéfőzőt helyeztek ki a Múzeum téren a közterületre.

Mit rejt a beugró?
Kirakott bútorokat.

Mint egy Patyomkin-falu?
A képeken a hamarosan megszépülő Fő útról nyíló egyik patinás kapualj, a bazárudvari bejárat látható.


112

Bajonettel akarta elkergetni vendégeit
Egy 57 éves férfi ellen javasolt vádemelést a Nagykanizsai Rendőrkapitányság, aki miután beinvitált két idegent a lakásába, randalírozott a lépcsőházban és megrongálta egyik szomszédjának ajtaját.

Idős embert bántalmaztak, és elvették a pénztárcáját
Egy 17 és egy 48 éves nő ellen javasolt vádemelést a Nagykanizsai Rendőrkapitányság, akik egy idős embert bántalmaztak, majd elvették a pénztárcáját.

Útinfó: közelít a tél
Útinform szolgálatunk 7.15 órai összesítése alapján az ország nyugati felén mindenhol fagypont feletti, a keleti országrészben viszont még fagypont körüli a hőmérséklet. Útellenőreink visszajelzései alapján Gyöngyös térségében havazik, Eger környékén havas eső esik.

Féltékeny lett vetélytársára
Egy 19 éves balatonmagyaródi férfi ellen javasolt vádemelést a Nagykanizsai Rendőrkapitányság, aki féltékenységből gerjedt haragra „vetélytársa” ellen.

Bottal támadt élettársa volt párjára
Egy 36 éves nő ellen javasolt vádemelést a Nagykanizsai Rendőrkapitányság, aki Galambokon az utcán bántalmazott egy 33 éves helybeli nőt.

Miért fontos, hogy pontosan adjuk meg az adatokat veszélyhelyzetnél?
A Zala Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság megyei műveletirányító ügyeletére érkeznek be a segélykérő telefonhívások. Gyakran nem pontos vagy megtévesztő adatokat közölnek a bejelentők, amelyek akadályozhatják a segítség gyors helyszínre érését.

LÉLEK

Napi evangélium — 2014. november 26., szerda
Ha állhatatosan kitartunk Jézus mellett, akkor ő teljesíti legfőbb reményünket, az üdvösséget.

Napi evangélium — 2014. november 25., kedd
A könnyű ígéretek sok ember fülének jobban tetszenek, mert nem kívánják meg az isteni értékrendhez való ragaszkodást.

Napi evangélium — 2014. november 24., hétfő
Érdekes kérdés lehet, hogy ki tud nagylelkű lenni? Különösen a nehéz helyzetekben.

Ígéretmegújítás
Jövő vasárnap a fél 11-es szentmise keretében hálaadást, ígéretmegújítást tehetnek a jubiláló házastársak a felsőtemplomban.

Napi evangélium — 2014. november 23., vasárnap — Krisztus, a mindenség királya ünnepe
Törekedjünk arra, hogy hitünkben erősödjünk, és munkálkodjunk azon, hogy a következő nemzedékeknek átadjuk a hit kincsét!


ÉLETMÓD

„Mikulásváró” járatok
A Csömödéri Állami Erdei Vasút „Mikulásváró” különvonatokat indít 2014. december 1. és 5. között iskolás és óvodás csoportok részére. A diesel szerelvényeket a beérkező igények szerint indítják.

IV. Nagykanizsai Jótékonysági Pizzaparty


Újra pizzaparty Nagykanizsán! Segítsünk 200 kisiskolás arcára mosolyt csalni!

Ismét lehet pályázni hűtő- és fagyasztógépek cseréjére péntektől
Ismét megkezdődik a jelentkezés az Otthon Melege Program három lakossági energiahatékonysági kiírására, elsőként péntektől a hűtő- és fagyasztógépek cseréjére lehet pályázni.

Segítenek, hogy segíthessen
A Mura Mente Sport Team immár harmadik éve dolgozik azon, hogy sportolási lehetőséget biztosítson az arra vágyó fiataloknak felnőtteknek egyaránt. De ezek mellett kötelességének érzi, hogy ahol tud, ott segítsen. Ebben az évben épp ezért indítják el a „Segítünk, hogy segíthessenek” nevű kampányukat. Melynek célja hogy segítse azon alapítványok, egyesületek, intézmények munkáját akik munkájukkal sokat tesznek az emberekért vagy a környezetért.

Minden megyében csak egy kórház maradhat
A kapacitások elosztása, a betegutak megszervezése megyei, fővárosi szinten történik majd. Olyan rendszert kell elképzelni, amelyben a megyében lévő intézmények vezetői, az állami szereplők, tehát a GYEMSZI-utód, az OTH helyi delegáltja, az ÁNTSZ és a kormányhivatal képviselőinek részvételével egyeztető fórumok, tanácsok alakulnak. Eldöntjük, hogy mi az, amit kötelező fenntartaniuk — mondta dr. Zombor Gábor, az egészségügyért felelős államtitkár.


SPORT

Ismét remekeltek a kanizsai versenytáncosok
Kaposmérőn és a horvátországi Zágrábban versenyeztek az eraklinosok.

Sport az életem


Magam vagyok és a sport, a játék, a versengés. Bár a hivatásom és hitvallásom szerint ezt át kéne adni a következő nemzedéknek, de ez nem igazán érdekel senkit. Nem tudom, hogyan adjak számot sportpályafutásomról. Számhalmazt írjak, vagy a kedveset? Lesz, ami lesz.

Terepfutás
2014.november 16-án rendezték a Mecsek Trail terepfutó versenyt a Pécsvárad—Zengő—Püspökszentlászló—Pusztabánya—Kisújbánya-Óbánya—Pécsvárad útvonalon.

Kanizsai arany Norvégiából
Nagy Lajos és Szatmári Zsolt női utánpótlás válogatott edzők vezényletével az ifjúsági (15—17 évesek) és junior (18—20 évesek) női keret Norvégiába utazott a nemzetközi birkózó szövetség valamint a norvég szövetség által megrendezett Kolbotn Kupára.

Osvald Anna döntős a kardozók junior válogatóján


Az elmúlt hétvégén a Vasas Kovács Pál Vívótermében rendeztek a hazai kardforgatóknak a junior válogatót (17—20 év), ahol az NTE 1866 vívó szakosztályának vívói is pástra léptek. Férfi kardban Dobó István, női kardban Osvald Anna és Flumbort Sára.

Remek szereplés
Remekül szerepelt az országos rövidpályás bajnokságon Molnár Flóra a Dél-zalai Vízmű SE kiválósága. 50 m-es gyorsúszásban Hosszú Katinka mögött a második, míg 100 m gyorson 7. helyezést ért el.


GAZDASÁG

Aláírásokat gyűjtenek a buszvezetők korkedvezményes nyugdíjának megtartásáért
Aláírásokat gyűjt az autóbusz-vezetők korkedvezményes nyugdíjának megtartásáért a Közlekedési Munkástanácsok Északnyugat-magyarországi Szövetsége és a Közúti Közlekedési Szakszervezet régiós szervezete.

Nagykanizsán a megyei átlagot meghaladóan magas az álláskeresők aránya
Zala megyében október végén 28 százalékkal kevesebb volt a regisztrált álláskeresők száma, mint az elmúlt év azonos időszakában, szeptemberhez képest azonban 5,4 százalékkal több álláskereső szerepelt a nyilvántartásban — közölte a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja.A legmagasabb az álláskeresők aránya Nagykanizsa és Letenye térségében, ahol a mutató meghaladja a 10 százalékot.

Az áfa-visszatérítés késedelmi kamatát kell kifizetnie a NAV-nak egy zalai ügyben
Az európai uniós jogszabályt közvetlenül alkalmazva közel tízmillió forint késedelmi kamat jár egy zalai kft.-nek, amely a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellen indított közigazgatási pert a késedelmes áfa-visszatérítések miatt.

Czomba: a munkaerő száma és képzettsége a legfontosabb a gazdaság számára
A magyar gazdaság fejlődésének legnagyobb lehetősége a megfelelő számú és minőségű munkaerő megléte, hiánya azonban gátolhatja a fejlődést a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiaci és képzési államtitkára szerint.

Befejeződött a pezsgőgyártás Pécsett, Zalában folytatódik
Bezárta pécsi pezsgőgyárát, és a termelést a Zala megyei Nagyradára tette át a Cézár Pincészet.


KATEDRA

Arany minősítés a mezősöknek
Szép sikerrel szerepeltek a mezősök.

Ezüst és arany minősítések
Évek óta sikeresen szerepelnek a zalaszentbalázsi „Szép Zalában születtem...” elnevezésű népdalversenyen a kiskanizsai általános iskolások — írja a Sáskavér Lokálpatrióta Közösség fb-oldalán Lukács Ibolya.

PENdroid
A Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusza útjára indított egy informatikai középiskolai versenyfelhívást, ahova 2—4 fős csapatok jelentkezhettek és mérhetik össze tudásukat az androidos programozás területén.

A Vajdaságban jártunk
Mi, a Nagykanizsai Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium Cserháti Sándor Tagintézménye diákjai szerettük volna a vajdasági magyarok életét megismerni, ezért felvettük a kapcsolatot az Adai Műszaki Iskolával. Az igazgatónő nagyon készséges volt, segített nekünk szállást szerezni, programokat szerveztek számunkra az iskolában.

Fotók és egyebek
2014. november 10-én 14 órai kezdettel került sor a Rozgonyi Úti Általános Iskola galériájában Lelkes András, a Balatoni Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őre kiállításának megnyitójára.

Alapítványi bál
A Kiskanizsai Általános Iskola Alapítványa javára szerveznek bált — immár hagyományosan a suli aulájába — olvasható a Sáskavér (Kiskanizsai lokálpatrióták Közössége )fb-oldalán.

Hírkommentek
Tar Mihály ... könyörgöm, tiltsatok ki engem innen, mert nem tudom megállni, ...
Interpellál a képviselő
robinhood Nos,akkor rajta Horváth Jácint neki a falnak.Ha javasolhatnám ne fe...
Interpellál a képviselő
Tar Mihály Jácint! Fejet le és irány a fal! Előbb-utóbb leomlik! Berlinb...
Interpellál a képviselő
lokálpatrióta T. Sanyi! Gondolom az olyan fajta "forrásféle" tiszteletre ,amivel ...
Sport az életem
zsuzsalany Egészen félelmetes...
Képviselő, vagy polgármester Dénes Sándor?
Álláshirdetés 
Adminisztráció / Irodai munka (5)
Bank / Biztosítás / Tőzsde (1)
Egészségügy / Szépség (4)
Egyéb (9)
Építőipar / Ingatlan (2)
Értékesítés / Kereskedelem / Üzlet (8)
Fizikai munka / segédmunka (6)
Gyártás / Termelés / Mérnök (3)
IT / Telekommunikáció (1)
Környezet / Mezőgazdaság (2)
Marketing / Média / Művészet (3)
Minőségbiztosítás (1)
Oktatás / Tudomány (3)
Szakmunk (22)
Szállítás / logisztika (5)
Távmunka / Alkalmi / Diákmunka (2)
Ügyfélszolgálat / Ügyfélkapcsolat (2)
Vendéglátás / Idegenforgalom (7)
Vezetői állások (3)
jokereso.hu
Fogorvos
Gyógyszertár
Háziorvos
Kereskedő
Szakorvos
Szolgáltatás
Devizaárfolyam 
CHF 260,73 EUR 314,51 USD 239,32
Oldallátogatások a mai napon
4 392