2016. szeptember 25., vasárnap - Eufrozina, Kende
Regisztráció | Belépek  
Címlap   Közélet   Katedra   Kultúra   Gazdaság   Sport   Életmód   Lélek   112   Bosszantó   NézőpontNaptárÁlláshirdetésFelajánlomNagyjainkKonyha
Bírság helyett fennmaradási engedélyt kaphatnak az engedély nélkül fúrt kutak
Egy jogszabály-módosításnak köszönhetően szankciók alkalmazása nélkül fennmaradási engedélyt kaphatnak a 2016. június 4. előtt engedély nélkül fúrt, vagy a nem azok szerint üzemelő kutak Magyarország területén. A változtatás célja, hogy az eddig illegálisan működő vízkiviteli eszközök „kifehéredjenek”, és a vízfogyasztók jogkövető módon járjanak el.
Napi evangélium — 2016. szeptember 25., évközi 26. vasárnap — a Szentírás vasárnapja
Hallgass a Szentíráson keresztül megszólaló Istenre!

A tudatlanság félelmet szül...
Október 2-ának az a lényege a magyar társadalom számára: megmutatni, hogy Magyarország nem Orbán!

Szeniorok iskolája
Nagykanizsa város Idősügyi Tanácsa — együttműködve a Batthyány Lajos Gimnáziummal, a Dr. Mező Ferenc Gimnáziummal és a Halis István Városi Könyvtárral — 2016 őszén újra elindítja a szeniorok informatikai és idegen nyelvi képzését.

1456 történelmünk jeles eseménye
Izgalmas estében volt része mindazoknak, akik péntek este meghallgatták a Hadtörténelmi esték ötödik vetítettképes előadását az 1456-os csatáról a Móricz Zsigmond Művelődési Házban.

Napi evangélium — 2016. szeptember 24., szombat— Szent Gellért püspök és vértanú ünnepe
A megpróbáltatások türelmes viselését Isten az örök élettel jutalmazza.

A turizmus világnapjára
2016. szeptember 23-án 10 órakor Dénes Sándor tartott sajtótájékoztatót a polgármesteri hivatalban abból az alkalomból, hogy szeptember 27-én ünnepeljük a turizmus világnapját. Az idei évben a világnap mottója: „Tourism for All!”, azaz a turizmus mindenkié.


Ön elégedett a kanizsai képviselőtestület munkájával?
Igen, maximálisan!
Miért, dolgoznak?
Kik azok?
Nem tudom.

KÖZÉLET

Fórumot tart Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke lakossági fórumára 2016. szeptember 27-én, kedden 17 órakor Nagykanizsán, a Honvéd Kaszinó tükörtermében kerül sor.

Szlovén—magyar turisztikai projektekben vesz részt Zala megye
A határtérség turisztikai kínálatba illesztését, illetve az egykori vasfüggöny vonala mentén kerékpáros szolgáltatások fejlesztését támogatja az a két szlovén—magyar projekt, amelyben a Zala Megyei Önkormányzat is részt vesz.

Kiszelly Zoltán politológus Nagykanizsán


A Fidesz—KDNP szervezésében érkezett tegnap Nagykanizsára Kiszelly Zoltán politológus.


112

Sugárfelderítő versenyen is az ország legjobbjai között a zalai tűzoltók
Radioaktív, illetve nukleáris anyagok jelenlétének felderítését végző katasztrófavédelmi sugárfelderítő-egységek (KSE) tagjai mérték össze tudásukat szeptember 21-én megtartott egynapos országos versenyen, Budapesten.

Az ország harmadik legjobb tűzvizsgálói zalaiak
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szeptember 21-én sorozatban harmadik alkalommal hívta életre Székesfehérváron a tűzvizsgálók országos versenyét, amelyen a fővárosi és a tizenkilenc megyei katasztrófavédelmi igazgatóság és a Honvédelmi Minisztérium hatósági osztálya két-két szakemberrel képviseltette magát. A negyvenkét versenyző előbb elméletben, majd a huszonegy duó három feladat során mérte össze tudását.

Börtönre ítéltek egy házilag kevert kábítószert árusító férfit
Nem jogerősen egy év tíz hónap börtönbüntetésre ítélt a Nagykanizsai Járásbíróság csütörtökön egy 25 éves férfit, aki körömlakklemosóval és hígítóval kevert drogokat árusított, a többi között két nagykanizsai iskola közelében, fiatalkorúnak is.

Figyeljen a vadakra!
A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a gépjárművezetők figyelmét az utakon lévő vadveszélyre.

Regisztráltassa kerékpárját Nagykanizsán és Zalaegerszegen!
A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársai várják az egyre népszerűbb „BikeSafe” program iránt érdeklődőket Nagykanizsán és Zalaegerszegen.

Javult a közbiztonság a Balaton és a Velencei-tó környékén
Javult a közbiztonság a Balaton és a Velencei-tó körül a nyári turisztikai szezonban — jelentette ki a rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes kedden Tihanyban, a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (BKKB) szezonzáró értekezletét követő sajtótájékoztatón.


KULTÚRA

Az angol a legnépszerűbb idegen nyelv az EU-ban
Az unió tagországai általános iskolás tanulóinak több mint nyolcvan százaléka tanult legalább egy idegen nyelvet 2014-ben, az esetek többségében angolt - írta jelentésében az Eurostat, az Európai Unió statisztikai hivatala pénteken.

Tizenhatezer adag étel készül a tirpák gasztrocsatán Nyíregyházán
Több mint tizenhatezer adag tájjellegű ételt készítenek el a hétvégi Tirpák Fesztivál keretében megrendezendő országos gasztrocsatán Nyíregyházán. Nagykanizsa dödöllével készül.

„Mesevarázs”


Ezzel a címmel nyílt meg a Medgyaszay Házban Szőke Veronika művészetterapeuta nemez- és grafikakiállítása.

Kétnapos bábünneppel kezdődik az új évad a Griff Bábszínházban
Kétnapos bábünneppel kezdődik el szeptember 23-án a 2016/2017-es évad a zalaegerszegi Griff Bábszínházban: a programsorozat keretében bemutatnak három új produkciót, a színház előtti téren pedig szabadtéri programokkal várják a gyermekeket.

Kulturális örökség napjai — Programok Zala megyében
Megnyitják a Georgikon és az egykori Amazon Szálló épületét a látogatók előtt, Bartók Béla keszthelyi gyűjtőútjáról nyílik kiállítás és bemutatják az egyházi közösségek épített örökségét Zala megyében a hétvégén a Kulturális örökség napjain.


LÉLEK

Napi evangélium — 2016. szeptember 23., péntek

Napi evangélium — 2016. szeptember 22., csütörtök
A rövid evangéliumi jelenet bemutatja a bibliai idők egyik uralkodóját, Heródest.

Napi evangélium — 2016. szeptember 21., szerda — Szent Máté apostol és evangélista ünnepe
A Szentírás Isten kinyilatkoztatását tartalmazza.

Napi evangélium — 2016. szeptember 20., kedd
„Az én anyám és rokonaim azok, akik Isten igéjét hallgatják, és tettekre is váltják!”


ÉLETMÓD

A nyers tej is okozhat vírusos agyvelő- és agyhártyagyulladást
Csípés nélkül is okozhat megbetegedést az egyébként kullancsok által terjesztett vírusos agyvelő- és agyhártyagyulladás (kullancsencephalitis), a nyers házi tej is lehet vírushordozó — figyelmeztetett Schneider Ferenc infektológus, a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház osztályvezető főorvosa.

Az egészségtudatos életmód jegyében


A Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet „Fuss magadért egy kört! Előzd meg a jövőt!” elnevezésű egészségkommunikációs kampánya az egészségtudatos életmód népszerűsítésének jegyében az Autómentes nap részeként zajlott le tegnap az Erzsébet téren. Megtudtuk, Nagykanizsán csökkent a legnagyobb mértékben a túlsúlyos gyerekek száma.

Megélénkült a golfturizmus
Megélénkült a golfturizmus, és ezzel együtt egyre nagyobb a befektetői érdeklődés a golfpályák iránt.

Nébih: kevés magyar élelmiszer nem felel meg az uniós előírásoknak
— Az unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerében (RASFF) tavaly közzétett mintegy 3000 bejelentésből 0,7 százalék vonatkozott magyar előállítású termékre — idézte az Európai Bizottság éves összegzését a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Szívünk napja — Kardiológusok társasága: még mindig késve kérünk segítséget
Magyarországon még mindig többségben vannak azok, akik hiába tapasztalják magukon az infarktusra utaló jeleket, mégis késve hívnak orvosi segítséget — mondta a Magyar Kardiológusok Társaságának (MKT) elnöke pénteken, budapesti sajtótájékoztatón.

Évente több mint ezer olyan méhnyakrákos nőt látnak el, akik nem voltak szűrővizsgálaton
A Magyar Rákellenes Liga elnöke szerint évente 1200 olyan nőt látnak el az egészségügyben méhnyakrákkal összefüggésben, akik soha nem voltak szűrésen.

GAZDASÁG

Zala megyében 5,4 százalékra csökkent az álláskeresők aránya
— Zala megyében 5,4 százalékra csökkent az álláskeresők aránya, az álláskeresési ráta augusztus végén az előző havinál 0,1 százalékponttal, míg az egy évvel korábbinál 1,3 százalékponttal volt alacsonyabb — közölte a kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya.

Tállai: több adójogszabály módosítását tervezik
Több adójogszabály módosulhat a következő években — mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vezetője csütörtökön a Nemzeti Adókonzultáción.

NGM: egyre több közfoglalkoztatott helyezkedik el a versenyszférában
Napjainkban már 13-15 százalék körül van a versenyszférában, illetve az elsődleges munkaerőpiacon elhelyezkedő közfoglalkoztatottak aránya, míg néhány évvel ezelőtt még csak körülbelül 7 százalékuk talált állást - fejtette ki Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára.

88 millió forint támogatás kap a Ganz zalaegerszegi gyára
A 15 milliárd forintos kerettel indított idei nagyvállalati beruházási támogatási program keretében pénteken a Ganz Holding zalaegerszegi vállalatának nyújtotta át jelképesen a 88 millió forintos vissza nem térítendő támogatást Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

Megkezdődhet a zalaegerszegi autóipari tesztpálya megvalósítása
Megkezdődhet Zalaegerszegen a mintegy negyvenmilliárd forintos beruházással tervezett autóipari tesztpálya megvalósítása a nemzetgazdasági tárca és az érintett egyetemek képviselőinek szerdai helyszíni egyeztetése, valamint a város közgyűlésének csütörtöki döntése után — közölte a polgármester.

Nielsen: megállt a kereskedelmi láncok saját márkás termékeinek térnyerése
Megállt a kereskedelmi márkás árucikkek évek óta tartó térnyerése az élelmiszer-kiskereskedelemben az idei első fél évben; a saját márkás termékek forgalma ugyanúgy 3,0 százalékkal nőtt a tavalyi év azonos időszakához képest, mint a gyártói márkás árucikkeké, a háztartási vegyi áruból és kozmetikumból a saját márkák bevétele pedig 7,2 százalékkal emelkedett, míg a gyártói márkáké 10,1 százalékkal — közölte a Nielsen piackutató vállalat csütörtökön.


SPORT

Folytatta győzelmi sorozatát a 8 éves krosszmotoros

Az egy héttel ez előtti nagykanizsai versenyen aratott győzelme után szeptember 17-én Ajkán, a Baumidex pályán versenyzett a Kanizsa Motocross SE 8 éves versenyzője, a Zrínyi Miklós Általános Iskola 3/b osztályos tanulója, Horváth Ádám a junior OB 6. fordulójában, 50 ccm-es kategóriában.

Bridzs
A hétvégén zajlottak a kanizsai Bor- és Dödöllefesztivál rendezvényei, köztük a VIII. Kanizsa Kupa Bridzs Csapatverseny szeptember 9—11. között.

Kanizsára került az Újszász Kupa
Szeptember 10—11-én, Újszászon 5 egyesület 86 versenyzője maratoni versenyen döntött a kupa sorsáról, ami végül is a zemplénes lányok kiváló szereplése révén Kanizsára került.

Horváth Ádám újabb győzelme Nagykanizsán
A Petőfi utcai krosszpályán a mai, szeptember 3-án megtartott motokrossz verseny telt házas rendezvényt hozott.

Ádám megígérte, és meg is csinálta!
A Kanizsa Motocross SE versenyzője, a 8 éves Horváth Ádám augusztus 27-én az ausztriai Screms-ben megrendezett AMA Masters versenysorozat utolsó előtti versenyét is megnyerte. Győzelme miatt a sorozat utolsó versenyétől függetlenül (10. 08. Lest) olyan pontelőnybe kerül, amely már behozhatatlan.

Átadták a felújított jégcsarnokot Zalaegerszegen
Befejeződött a Zalaegerszegi Jégcsarnokban a hűtőgépészet rekonstrukciója, valamint az öltözők felújítása.


KATEDRA

Levelet küldenek az önkormányzatoknak az iskolák átvételéről
Jövő héten levélben tájékoztatják az önkormányzatokat az intézmények működtetésének átvételi menetrendjéről — mondta az oktatási államtitkár kedden, egy budapesti háttérbeszélgetésen.

NGM: az OECD is elismeri a szakmatanulás fontosságát
A szakképzést választók biztosabban juthatnak ki a munkaerőpiacra, ami megegyezik a magyar gazdaság-fejlesztési és munkaerő-keresleti helyzettel, így a hazai szakpolitikai célokkal is — hangsúlyozta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) képzésért és munkaerőpiacért felelős államtitkára.

Szakképzési ösztöndíj
Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot ír ki Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a Szakképzési Ösztöndíj támogatásról szóló 32/2014. (VIII. 29.) önkormányzati rendelete alapján a meghatározott helyi hiányszakmákban tanulmányokat folytató tanulók részére.

A 2016/17-es tanévtől átalakul a szakképzési rendszer
A csütörtökön kezdődő 2016/17-es tanévtől átalakul a szakképzési rendszer, a jelenlegi szakközépiskolákból szakgimnáziumok, a szakiskolákból pedig szakközépiskolák lesznek.

Tanévkezdés — már igényelhető a diákhitel az új tanévre
Már igényelhető mindkét diákhitel-konstrukció a 2016/17-es tanévre — közölte a Diákhitel Központ hétfőn az MTI-vel.

Cseresnyés Péter: szeptemberben indul az új szakképzési rendszer
Szeptemberben indul az új szakképzési rendszer, amelyben az új szakgimnáziumi kerettantervi struktúra felmenő rendszerben épül ki, így egyelőre csak az első évfolyamot érinti - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára szerdán az MTI-nek.


NÉZŐPONT

Kinizsi utcai problémák
A Kinizsi utca egy érzékeny pontja a városnak, egyirányú és hihetetlenül keskeny utca, amelyben a legkisebb felújítás, beruházás is megnehezítheti az ott élők életet. Manapság pedig szép számmal akad a gondokból a városnak azon a táján.

Munka alapú társadalom a NER rendszerében 10.
Miközben gurult a labda, Orbán arrébb vitette a kaput!

Engedély nélkül nem tudósíthatunk?
Nemcsak munkatársunkat, hanem az iveszprem.hu független portál munkatársait, Nemes Somodi Lajost és Salamon Máriát is kiküldték a a dödöllefesztiválon a nagyszínpad körül felállított kordon mögül arra hivatkozva, hogy nem kértek engedélyt, hogy tudósítsanak, tudósíthassanak erről az eseményről.

Dödöllét prédikál — kaviárt eszik
Bőszen törölgettem a meghatottságtól könnyező szemeimet a háromrétegű cseresznyeillatú papírzsebkendővel Cseresnyés Péter beszéde közben, miközben ő is meghatottan ecsetelte, hogy a dödölle milyen sokféleképpen elkészíthető egészséges (?) eledele volt a szegény embereknek.

Káosz a devizahitelek körül
Alaposan felkeverte a devizahiteles problémát az egyik Budapesti Kerületi Bíróság ítélete, amely a Kúria jogegységi határozatával szemben az adósnak adott igazat.


BOSSZANTÓ

Tájékoztató tábla a Csónakázó-tónál
A Csónakázó-tónál hívták fel a figyelmemet egy a várost népszerűsítő, vagyis népszerűsíteni szándékozó táblára.

Lassan erdővé nő


Fura természeti képződmény alakulgat a Múzeum téren. A magánkézben lévő terület tulajdonosát még korábban kötelezte az önkormányzat arra, hogy a parkolási viták és egyéb gondok elkerülése érdekében kerítse be a területét. A tulajdonos megtette. Mostanra már lassan erdő sarjad a kerítéssel körbevett területen.

Útzár és szájzár


A Kinizsi utcából kerestek meg néhányan, hogy felbontották az utcát és most már a környékét is. A munkálatokat végző cégek központi tájékoztatást még véletlenül sem adtak ki, állítólag szórólapokat kaptak az érintett terület lakói, de a város lakosságával senki sem tartotta fontosnak közölni, mi is történik a területen.

Bontják a Fő utca burkolatát


Még szinte meg sem kötött a beton, és ki sem fehéredett az aszfalt a nagykanizsai Fő utcán, a belváros rekonstrukciós munkálatainak befejezése után, a mai nap délutánján szorgos kezek törik föl burkolatot a Múzeum térrel szembeni szakaszon. Útlezárás nincs, a forgalom halad a munkások mellett.

Kanizsán megállt az idő? Vagy csak az Erzsébet téren?
Hetek óta nem jár a zenepavilon homlokzatán az óra. Miközben az önkormányzat egyre több közmunkást foglalkoztat különböző cégein keresztül, és a hivatalnokok létszáma is csak nő, egyetlen embert sem találnak, akik gondoskodna arról, hogy a város agyonajnározott főterén mindig minden rendben legyen?

Nyílt levél
Ez a levél annak a valakinek (vagy valakiknek) szól, aki (vagy akik) ma, 2016. május 6-án a Kisrécsei temetőből két közmunkás hölgy táskáját ellopta/ták, benne az összes papírjukkal (az egyiknek a gyermeke papírjai is benne voltak), valamint a teljes havi jövedelmükkel!

Hírkommentek
IC "Nekiálltunk egy kicsit megijedni"............... :) :)
Bayer Zsolt Nagykanizsán
IC Á többség mégis megértéssel várja a befejezést, még én is ak...
Kinizsi utcai problémák
puffy Miért kellne előre gondolni ilyn problémákra? Majd jelez a tulaj ...
Kinizsi utcai problémák
Impuls Hurrá! ÉLJEN A SAJTÓSZABADSÁG!!!
Engedély nélkül nem tudósíthatunk?
duhaj Szerintem az illetékesek szerint ez igy normális. Bár kétlen, hogy...
Engedély nélkül nem tudósíthatunk?
Álláshirdetés 
Adminisztráció / Irodai munka (6)
Bank / Biztosítás / Tőzsde (1)
Egészségügy / Szépség (4)
Egyéb (10)
Építőipar / Ingatlan (2)
Értékesítés / Kereskedelem / Üzlet (9)
Fizikai munka / segédmunka (7)
Gyártás / Termelés / Mérnök (4)
IT / Telekommunikáció (1)
Környezet / Mezőgazdaság (2)
Marketing / Média / Művészet (3)
Minőségbiztosítás (1)
Oktatás / Tudomány (3)
Pénzügy / Számvitel (2)
Szakmunk (24)
Szállítás / logisztika (5)
Távmunka / Alkalmi / Diákmunka (2)
Ügyfélszolgálat / Ügyfélkapcsolat (2)
Vendéglátás / Idegenforgalom (7)
Vezetői állások (3)
jokereso.hu
Fogorvos
Gyógyszertár
Háziorvos
Kereskedő
Szakorvos
Szolgáltatás
Devizaárfolyam 
CHF 289,1 EUR 310,45 USD 284,19