2014. szeptember 1., hétfő - Egon, Egyed
Regisztráció | Belépek  
Címlap   Közélet   Katedra   Kultúra   Gazdaság   Sport   Életmód   Lélek   112   Bosszantó   NézőpontNaptárÁlláshirdetésFelajánlomNagyjainkKonyha
Mennyit kerestek a kanizsai képviselők?
Végéhez közeledik az utolsó négyéves önkormányzati ciklus. Kíváncsiak voltunk, négy év alatt mennyibe kerültek nekünk a képviselők és a város három vezetője. Dr. Gyergyák Krisztina jegyző bocsátotta rendelkezésünkre a táblázatot.
Folytatódnak a bűnmegelőzési programok
Zala megyében szeptembertől a rendőrség a polgárőrséggel együttműködve tovább folytatja a gyermekek biztonságos közlekedése és a bűnmegelőzés terén indított programjait,

Több mint százmillióval kerülhet többe
A Ligetváros szociális célú rehabilitációja az eredeti elképzelésekhez képest, változatlan műszaki tartalom mellett majdnem a duplájába kerül majd.

Esztéta a kabinet élén
Szeptember 1-jétől Lehota János a hivatal polgármesteri kabinetjének kinevezett vezetője.

Indul a kutyaiskola
A Sport és Hobbikutyások Dél-zalai Egyesülete nyílt nap keretében kutyaiskolát indít.

Vigyázzunk a mustgázzal!
Az ősszel a szőlőtermesztéssel foglalkozók számára elérkezik a szüret ideje. A szüreti időszak egyik nagy veszélyét a mustgáz jelenti, amely komoly tragédiákhoz vezethet, holott ezek megfelelő körültekintéssel és elővigyázatossággal megelőzhetőek lennének.

Napi evangélium — 2014. szeptember 1., hétfő
A Jézus melletti elköteleződés választása nem könnyű. Hogyan viselkedem, amikor kemény kérdések és nehéz helyzetek elé állít engem?


Ön egyetért a Fő utca forgalomkorlátozásával?
Igen.
Nem.

KULTÚRA

Fejtő Ferenc és a zene I.
105 éve, 1909. augusztus 31-én született Fejtő Ferenc Nagykanizsán, a Csengery út 22. számú házban, melyen már emléktáblája is olvasható.

Buli a PK-ban


Sokan jöttek össze a kanizsai fiatalok kedvenc szórakozó helyén az 56-os emlékkertben péntek este is.

A restaurátor rajzai


Ritka szép grafikai tárlattal indul útjára a Hevesi Sándor Általános Iskola galériájának őszi évada. Csák Attila neves restaurátor-, szobrász- és grafikusművész több mint hetven állatokról készült rajzával mutatkozik be első önálló zalai kiállításán.

Operett, sanzon, kuplé


A Nyár esti szerenád, zenés, táncos est a gesztenyefák árnyékában című rendezvénysorozat utolsó rendezvényére a Medgyaszay Ház színháztermében tegnap este került sor.

Tonnányi burgonyából lesz dödölle Nagykanizsán
A korábbi évek hagyományait követve, de a kulturális és gyermekprogramoknak idén nagyobb hangsúlyt adva szervezik meg Nagykanizsán a 11. Kanizsai Bor- és Dödöllefesztivált.

Csütörtökön hirdetik ki a ponthatárokat
Augusztus 28-án, csütörtökön hirdetik ki a felsőoktatási pótfelvételi eljárás ponthatárait a www.felvi.hu oldalon. Ekkor dől el, hogy a több mint 9500 pótfelvételiző közül kik kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben.


112

Belehalt sérüléseibe a kerékpáros
A nőt még 2014. augusztus 29-én délután gázolta el egy autó Keszthelyen; életveszélyes sérüléseket szenvedett, mentőhelikopterrel vitték kórházba.

Molesztálta és a polója alá nyúlt
A gyanú szerint egy 44 éves nagykanizsai férfi 2014. augusztus 27-én 16 óra körüli időben Zalaegerszegen a buszpályaudvaron beszélgetésbe elegyedett egy 17 éves hottói lánnyal, miközben hirtelen a fiatal nő pólója alá nyúlt.

Gázolajtolvajt fogtak
Egy 25 éves férfit gyanúsítanak a bűncselekmény elkövetésével.

Gyerekek kerültek kórházba gombamérgezés gyanújával
Gombamérgezés gyanújával került a nagykanizsai kórházba három gyerek — erősítette meg a hírt a Kanizsai Dorottya Kórház gyermekosztályának ügyeletes orvosa.


NÉZŐPONT

A 61-es út a kormány közbeszerzési politikájának állatorvosi lova
Ez a 61-es elkerülő út egy olyan (beteg) állatorvosi ló a kormány lovascsapatában, ahol Nagykanizsa csak a szekér szerepére van kárhoztatva.

Barbár módon


Biciklisként nem a bicikli út ellen szólok, hanem az építése során alkalmazott módszerek miatt emelek szót. Hogy stílszerű legyek: földbe gyökerezett a lábam csütörtök este, amikor útban hazafelé megláttam a képeken látható borzadályt. A készülő kerékpárútnak sorban esnek áldozatul a szebbnél szebb és még nagyon is egészséges fák a Teleki utcán.

Szolgálnak, de félnek?


A már másodszorra bizalmat kapott Pintér Sándor azt ígérte 2010-ben, hogy két hét alatt rendet raknak. Hát tapasztalataim szerint ez annyira nem sikerült, hogy mára eljutottunk oda, hogy vannak olyan törvényen kívüli helyek ebben a szép hazában, ahová a rendőrök félnek bemenni, és megtörténhet az is, hogy egy megkárosított állampolgár hiába hív rendőrt segítségül.

Alszik a város


A felvételek nem éjjel, hanem nem sokkal sötétedés után készültek Nagykanizsa belvárosában. Nem kellett félnem, hogy valaki olyat fotózok le, aki nem szeretne a képen szerepelni..., üres utcák, üres terek mindenfelé. Még a szél sem járt a néptelen utcákon.

Indul a kampány
Következik a harmadik felvonás. Szombattól felgördül a függöny. Így, ezzel összefüggésben a tavaszi eseményekhez hasonlóan most is el kell mondanom néhány közérdeklődésre számot tartó információt.

Ez király!
Balazsin Béla filmje.


KÖZÉLET

Egységes törvénybe foglalják a természetvédelem és a vadgazdálkodás szabályozását
Várhatóan jövőre egységes jogszabályba foglalják a természetvédelemről és a vadgazdálkodásról szóló törvényt, az új jogszabály 2016-ban léphet életbe — mondta el a zalai vadászati évadnyitón szombaton a Földművelésügyi Minisztérium (FM) állami földekért felelős államtitkára.

Főtanácsosi címet kapott
Dr. Pintér Sándor Magyarország belügyminisztere „tűzoltósági főtanácsos” címet adományozott elismerése jeléül Takács Ottó Alajos tűzoltó alezredesnek, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató-helyettesének, aki elismerését tegnap vehette át ünnepélyes keretek között a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon.

Az ÖN-ért is bemutatta jelöltjeit


A Centrál Szálló halljában az Összefogás Nagykanizsáért Egyesület is bemutatta képviselőjelöltjeit ma délután.


GAZDASÁG

Közepes szőlőtermés várható
Néhány nap múlva már minden borvidéken megindul a szüret, a tavalyihoz hasonlóan közepes mennyiség várható, de a szőlő minősége még sokat javulhat kedvező, napsütéses időjárás esetén.

Nem fizetett előleget, szerződést bontottak a sármelléki repülőtér vevőjével
A sármelléki repülőtér eszközeinek vevője nem fizette ki határidőre a vételár előlegét, ezért a felszámoló felbontotta a szerződést, új pályázaton értékesíti a vagyonelemeket.

A nagykanizsai térségben 11 százalékos a munkanélküliség
Zala megyében tovább csökkent az álláskeresők száma júliusban: az egy évvel korábbinál 23 százalékkal, a júniusinál pedig 3 százalékkal volt kevesebb a nyilvántartott álláskereső. A legalacsonyabb (6,3 százalék) a mutató Keszthely környékén, de a megyei átlag alatti Lenti és Zalaegerszeg térségében is. A legmagasabb (13,2 százalék) a munkanélküliek aránya Letenye térségében, és a nagykanizsai kirendeltség területén is eléri a 11 százalékot - közölte a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ

Vasárnapig lehet jelentkezni a 2014-es Példakép Pályázatra
Még ezen a héten jelentkezhetnek a fiatal vállalkozók a 3 millió forintos fődíjjal és 1 millió forintos közönségdíjjal záruló Példakép Pályázatra. A zsűri szeptember 19-én dönt az idei nyertesekről.

A Tabán Bau végezheti el a közlekedési létesítmények idei fejlesztéseit


A közbeszerzések hivatalos honlapjára a mai napon került fel az a közlemény, amely szerint a közlekedési létesítmények idei felújítását nettó 43 450 359 forint értékben a fonyódi székhelyű Tabán Bau Kft. végezheti el. A munkák elvégzésére egyetlen ajánlat érkezett a honlap tájékoztatása alapján.

Az üzem bezár, minden dolgozót elbocsátanak


Az idei év végén bezárják a Bonbonetti nagykanizsai üzemét. Az üzembezárás és a csoportos létszámleépítés oka — a cég szerint —, hogy a Népegészségügyi Termékadó bevezetése óta (2011. szeptember) sajnos rohamosan megerősödött a feketegazdaság a társaság által gyártott termékek piacán.

LÉLEK

Napi evangélium — 2014. augusztus 31., évközi 22. vasárnap
Jó volna, ha életünkben legalább egyszer jóllakhatnánk az igazsággal.

Napi evangélium — 2014. augusztus 30., szombat
Az önzésből és a birtoklási vágyból üdvösségünk végső célja és mások segítése emelhet ki minket.

Napi evangélium — 2014. augusztus 29., péntek — Keresztelő Szent János vértanúságának napja
Keresztelő János példája erősítsen minket abban, hogy semmilyen veszély, de még a halál sem tarthat vissza bennünket a hitünkről szóló tanúságtételtől és az igazság kimondásától.

Napi evangélium — 2014. augusztus 28., csütörtök
Nem tudhatjuk sem a napot, sem az órát, de abban biztosak lehetünk, hogy eljön a mi Urunk.

Napi evangélium — 2014. augusztus 27., szerda
Jaj nektek, képmutató írástudók és farizeusok!


BOSSZANTÓ

Szóltunk, meghallották...

Amint lapunk említést tett arról, hogy hosszú ideje balesetveszélyes a Múzeum téren az egyik kábelakna fedőlapja, szinte azonnal kicserélték. Mire kellett várni majdnem egy évig?

Ez az a város, ahol még egy angol lord is koldusnak látszik


Volt egyszer egy étterem a Fő úton. A Nelson étterem. Előtte a járdán Nelson admirális ember nagyságú mása egy hordó sörnek támaszkodva, egyik kezébe egy korsó habos nedűvel invitálta az éhes, szomjas vendégeket a pincében működő étterembe.

Ünnepi hangulatban
A Teleki utcán ismét bontottak, de most az északi oldali járdán.

Az állvány megoldja?
Körülbelül két éve, hogy megsérült az aknafedél a Múzeum téren, de a kijavítása még lehet, hogy újabb két évig várat magára.

„A közterület bármikor megy oda keresődni, tarolhat”
A kórház előtti hibás parkolásomnak ma tettek pontot a végére! Megkaptam életem első büntető csekkjét. 31 éves autóvezetői múlttal, eddig egyáltalán nem gyűjtöttem a bírságokat! Aki a kórház vagy rendelő intézetbe akar jutni, tudja, hogy ott a környékén nehezen talál parkolóhelyet — írja Csonka Ferencné a Munkás u. 10/D-ből.

Fényévekre a felújítástól
A hasonlóság valószínűleg csak a véletlen műve lehet.


SPORT

Hozd mozgásba a családot!

Szeptember 6-án délután 14—19 óráig várnak mindenkit a Mező Ferenc téren (Keleti étteremmel szemben található zöldterületen, a játszótér mellett), aki sportolni szeretne, vagy csak az első lépést megtenné egy egészségesebb élet felé — olvasható a KULCS Egyesület sajtóközleményében.

Szeptember elsején kezdődik az uszoda felújítása
Az uszoda felújítása várhatóan 2014. szeptember elsejével kezdődik, befejezésének véghatáridejéről később adunk tájékoztatást (szeptemberben valószínű zárva) — olvasható az uszoda honlapján.

Ezüstös Hungarian Open
Augusztus 8—12. közöt 218 versenyző részvételével Újszászon rendezték a 19. Hungarian Open Nyílt Nemzetközi Lábtoll-labda Bajnokságot.

A sportbarátok szavazatait várják a lábtollasok
A Zemplén SE az öt legjobb utánpótlás nevelő műhely között.

Kézilabda
2 év kihagyás után, 2014. augusztus 2-án újra megrendezték a III. Hervis Mura-mente Amatőr Serdülő Kézilabda Tornát.

Rockenbauer Pál-teljesítménytúrák
Augusztus 2-án kezdődnek a Rockenbauer Pál-teljesítménytúrák.


KATEDRA

A gyerekek 60 százaléka ingyen kapja a tankönyvet
Már csak két napig pihenhetnek a diákok és véget ér a közel két és fél hónapos nyári vakáció, hétfőn kezdődik a tanítás. A 2014/2015-ös tanévben mintegy 1 millió 267 ezer diák veszi hátára az iskolatáskát. A tanévkezdés az idén is jelentős anyagi terhet jelent a családok számára, a munkáltatók azonban adhatnak iskolakezdési támogatást.

Ősszel folytatódnak az EU-s iskolanapok a középiskolákban
Szeptemberben folytatódnak a középiskolákban az Európai Unióhoz kapcsolódó iskolanapok, a program célja, hogy könnyed, játékos formában ismertesse meg a diákokkal az EU működését és az unió nyújtotta lehetőségeket.

Kedden lejár a jelentkezési határidő
Kedden lejár a felsőoktatási pótfelvételi jelentkezési határideje.

Tervezz tankönyvborítót!
Tervezz tankönyvborítót! címmel hirdet pályázatot diákoknak és hallgatóknak az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI).

Hamarosan kezdődik az iskola
Mintegy 1 millió 267 ezer diák számára kezdődik meg alig egy hónap múlva a tanév. Az iskolakezdés az idén is jelentős anyagi terhet jelent a családok számára. A köznevelési államtitkárság azt ígéri: augusztus 30-áig megérkeznek a megrendelt tankönyvek az iskolákba. A tanév szeptember 1-jén kezdődik és június 15-én zárul.

Az interneten már elérhetők a kísérleti tankönyvek
A 2014—15-ös tanévtől 1501 iskolában kezdenek el tanítani a kísérleti tankönyvekből, a kiadványok az interneten már elérhetők.


ÉLETMÓD

Az ország nagy részén csütörtökön is sok eső várható
Az ország nagy részére csütörtökre is elsőfokú figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat a heves zivatarok, illetve felhőszakadás miatt.

Konténermosás
A helyi rendelet szerint városunkban a maradékszemét gyűjtésére használatos 1100 literes konténerek tisztán tartásáról a közszolgáltató kötelessége gondoskodni évente öt alkalommal.

Dörgés, villámlás, viharos szél, zivatar kísérheti az ünnepi rendezvényeket
Dörgés, villámlás, viharos szél, zivatarok kísérhetik az ünnepi rendezvényeket — közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő délután a honlapján.

Az erdőknek is árt a szabálytalan gombaszedés
A gombaszedés szabályainak áthágása nem csak az emberre veszélyes, felboríthatja az erdők ökoszisztémáját is — hívja fel a figyelmet közleményében a Pilisi Parkerdő Zrt.

Vadászkutyák szépségversenye
A Zala Megyei Vadászszövetség és a Zala Megyei Vadászkamara a 2014. évi Zala Megyei Vadásznapon vadászkutyák részére szépségversenyt rendez. Az FCI által elismert valamennyi vadászkutya nevezhető: terrierek, tacskók, kopók, lajkák, vizslák, szetterek, retriverek, spánielek, agarak.

Hírkommentek
Omega Piszkos Fred jól beszél.
Az állvány megoldja?
Ferincz Jenő Na, ennek a témának is a mélyére próbálok járni. Hatalmas ös...
Több mint százmillióval kerülhet többe
Drugics A siker titka nem a tehetség, hanem az anális fixációs képesség.
Mennyit kerestek a kanizsai képviselők?
puffy Még mondja valaki, hogy nem jó ez a „munka alapú” társadalom k...
Mennyit kerestek a kanizsai képviselők?
dr. Hiúz Finom megfogalmazás a mutyira.
Több mint százmillióval kerülhet többe
Álláshirdetés 
Adminisztráció / Irodai munka (5)
Bank / Biztosítás / Tőzsde (1)
Egészségügy / Szépség (4)
Egyéb (9)
Építőipar / Ingatlan (2)
Értékesítés / Kereskedelem / Üzlet (8)
Fizikai munka / segédmunka (6)
Gyártás / Termelés / Mérnök (3)
IT / Telekommunikáció (1)
Környezet / Mezőgazdaság (2)
Marketing / Média / Művészet (3)
Minőségbiztosítás (1)
Oktatás / Tudomány (3)
Szakmunk (21)
Szállítás / logisztika (5)
Távmunka / Alkalmi / Diákmunka (2)
Ügyfélszolgálat / Ügyfélkapcsolat (2)
Vendéglátás / Idegenforgalom (7)
Vezetői állások (3)
jokereso.hu
Fogorvos
Gyógyszertár
Háziorvos
Kereskedő
Szakorvos
Szolgáltatás
Devizaárfolyam 
CHF 260,73 EUR 314,51 USD 239,32
Tv-műsor 
 19.05  Bűvölet
 19.00  ...és megint dühbe jövünk
 18.25  Békavári uraság
 18.35  J.A.G. - Becsületbeli ügyek: Az Árnyék
 19.05  Bob, a mester: Margó bringája
 19.00  A Konyhafőnök
 18.00  Tények
Oldallátogatások a mai napon
8 371