2015. február 27., péntek - Ákos, Bátor, Edina
Regisztráció | Belépek  
Címlap   Közélet   Katedra   Kultúra   Gazdaság   Sport   Életmód   Lélek   112   Bosszantó   NézőpontNaptárÁlláshirdetésFelajánlomNagyjainkKonyha
A város peremén
Jelenleg egy család és még 4-5 ember lakik a ligetvárosi barakk házaitól keletre, a senki földjén. A szegénység, az elszegényedés egyre több embert érint olyan mértékben Magyarországon, amelyről itt, Európa közepén két-három évtizede azt hittük, csak a fejlődő világban lehet. Nemhogy nem teszünk ellene, már beszélni sem szabad róla...
Vádat emeltek az anyuka és nagymama ellen
A zalaegerszegi nyomozók foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés és gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt javasolnak vádemelést az édesanya és a nagymama ellen.

Az éneklő ékszerész 2.
A februári kanizsai vonatkozású évforduló-dömpingből lassan kilábalunk, bár egy számomra nagyon kedveset kénytelen voltam kihagyni. De majd csak találok hozzá másik alkalmat. Most viszont folytassunk egy, még a hónap elején elkezdett témát, a dalszerető ékszerész történetét - írja blogjában Kocsis Katalin.

KSH: 7,4 százalékra csökkent a munkanélküliség
A munkanélküliségi ráta 7,4 százalékos volt a 2014. november és 2015. január közötti időszakban, 1,4 százalékponttal alacsonyabb, mint az egy évvel korábbi időszakban - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Napi evangélium — 2015. február 27., péntek
A nagyböjti időszaknak egyaránt kell szolgálnia az Istennel és az embertársainkkal való kapcsolatunk, magatartásunk megújítását. Erre figyelmeztet a mai evangéliumi részlet, amelyben Jézus a békülékeny lelkületet ajánlja tanítványai számára.

61-es: hatvan százalékos készültségről folytatódik
A beruházás jelenleg 60 százalékos készültségen áll. A kivitelezőnek a Csónakázó-tónál ki kell még alakítania egy körforgalmú csomópontot, illetve ki kell építenie egy 300 méter hosszú új bekötőutat is a régi 61-es és az új nyomvonala között.

Cseresnyés Péter kitalálta az államot
„Igenis az államot azért találták ki, hogy egyébként a gazdaságot, a társadalmi életet és bizonyos korlátokig szabályozza, hogy abban a társadalomban, abban az államban élő emberek egy megfelelő életmódot tudjanak kialakítani.”


Lobbizzon-e a település céljainak megvalósításáért a képviselő?
Igen.
Nem.

NÉZŐPONT

Péter, nem lesz ebből bajod?
Cseresnyés Péter beszédet mondott a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján. Kissé disszonánsnak tűnt a beszéd, mert úgy éreztem, hogy valamelyik ellenzéki képviselő szapulja a regnáló hatalmat. De nem. Cseresnyés Péter komolyan gondolta, amit mások írtak a számára. Azt hogy mások írták, abból következtetek, hogy némi nehézséget okozott az írott szöveg felolvasása. Amit maga ír az ember, azt szinte papír nélkül is tudja.

Miért nem volt versenyeztetés?
Horváth Jácint azt tudakolja a polgármestertől, miért kellett a a beszerzési szabályzat kivételeit alkalmazni a Strategopolis Kft. estében. A képviselő kíváncsi az első havi teljesítésigazolásra is.

Teleki kérdezett, Rétvári válaszolt
„A parlamentben azonnali kérdést tettem fel Balogh Zoltán miniszter úrnak, mivel halaszthatatlan közfeladatot látott el, helyette Rétvári Bence államtitkár úr válaszolt kérdésemre” — írja tegnapi bejegyzésében Teleki László a facebookon.

Kommentár nélkül...
„A múlt hétvégén számos programon részt vettem. Néhány fotó Murakeresztúrról, a II. Egyházközségi Böllérfesztiválról” — írja a közösségi oldalon Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő. Képeket is közöl a rendezvényről, többek között ezt:


KÖZÉLET

A kommunizmus áldozataira emlékeztek

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Nagykanizsai Polgári Egyesület közös szervezésében 2015. február 25-én, szerdán 17 órakor került sor a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából szervezett megemlékezésre.

Változik az ellátási rendszer
„2015. március 01. napjától megváltozik a pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátások rendszere” — írja közleményében a polgármester.

A Közgép építi a 61-es elkerülőt
Hosszú vajúdás után sikerült végre kiválasztani a kivitelezőt — írja a megyei lap online oldala.

Városnapi készülődés


Nagykanizsa, Horvátország és Szlovénia három oldtimer kerékpár klubjának képviselői találkoztak a Pannon Egyetemen február 24-én egy közös megállapodás előkészítése érdekében.

Új rendszerre állnak át, szünetel az ügyfélfogadás
A szociális pénzbeli és természetbeni juttatások rendszere jelentősen átalakul. 2015. március 1-jétől a települési támogatás keretében új segélytípusok kerülnek bevezetésre.

Tavaly mérséklődött a népességfogyás
Tavaly több gyermek született, a halálozások száma pedig csökkent az előző évhez képest, így összességében mérséklődött a népességfogyás


SPORT

Ismét a válogatottba jutottak a Zalaerdő fiú tornászai
A hagyományokhoz híven az év végén, vagy az év elején jelölik ki a következő év válogatott keretét. Aki nem tudná annak elmondom, hogy ez egy komoly hét szeren történő felmérő, ahol plusz fizikai és lazasági feladatokat is be kell mutatni (talaj, ugrás, trampolin, nyújtó, korlát, ló, gyűrű). Vannak minden szeren kötelező és szabadon választott elemek. Ezeket kell bemutatni a bíróknak, ahol különböző nehézségű elemeket kell minél magasabb szinten technikailag helyesen végre hajtani.

Két aranyérem az első szabadfogású válogatóról
Szigetszentmiklóson a nemrégiben épített, impozáns, városi sportcsarnokban rendezték meg a kadet (15—17 évesek) szabadfogású birkózók első rangsor versenyét.

Aranyérem, ezüstérem és döntős helyezések utánpótlás kardozóktól


A 2014—2015-es versenyszezon utánpótlás korosztályának (12—15 év) harmadik állomását rendezték hétvégén, az UTE vívótermében, melyen a Nagykanizsai TE 1866 vívó szakosztályának versenyzői is pástra léptek.

Úszóeredmények
Három első, három második és két harmadik helyezést értek el a Dél-zalai Vízmű SE versenyzői a hétvégi (február 21.) szombathelyi és százhalombattai nemzetközi versenyeken.

A sport volt mindig az életem


„Akkor meg is kérdeztem Cseresnyés urat, hogy kell-e Nagykanizsának olimpikon. Akkor ő nekem azt mondta, »hogy Gyula, én ezt nem tudom!« Erre fölálltam, kezet fogtam vele, és kisétáltam az irodájából. Ha ő nem tudja ezt, akkor kicsoda?”

Junior kard magyar bajnokság
Az UTE vívóterme adott otthont a junior korú (17—20 év) kardozók országos bajnokságának.


112

Fenyegetésért fegyház
Közveszélyokozás és kényszerítés kísérlete miatt első fokon fegyházbüntetésre ítélte a Zalaegerszegi Járásbíróság azt a négy férfit, aki megpróbált felgyújtani egy nagykanizsai szórakozóhelyet, egy másik étterem tulajdonosát pedig üzlethelyiségének és autójának felgyújtásával fenyegetett meg — tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szerdán az MTI-t.

Egy baleset szemtanúit keresik
A személyautó tehergépkocsinak ütközött, majd sofőrje elhajtott a helyszínről.

Tovább növelik a Balaton közbiztonságát
A Balaton déli partján a közbiztonság már tavaly is jobb volt az előző évinél, a rendőrök pedig mindent megtesznek azért, hogy a Balatonnál nyaralók és az ott élők az idén még nagyobb biztonságban érezzék magukat — hangsúlyozta Somogy megye rendőrfőkapitánya az MTI-nek, az elmúlt évet értékelő, egyúttal az idei feladatokat meghatározó, ezen belül a balatoni turisztikai idényre való felkészüléssel kiemelten is foglalkozó állományülés után.

Zala a negyedik legbiztonságosabb megye az országban
Évet értékeltek Zala megyében a rendőrök.

Ékszerre és pénzre „utazott” a sorozatbetörő
A Nagykanizsai Rendőrkapitányság egy 48 éves férfi ellen javasol vádemelést, aki több alkalommal követett el betöréseket Nagykanizsán és a Somogy megyei Gyékényesen.


ÉLETMÓD

Influenza: Zalában nagyon sok a beteg
A jelentő orvosok adatai szerint az elmúlt héten tetőzött az influenzajárvány az országban, február 16—22. között 81 900 ember fordult influenzaszerű tünetekkel orvoshoz, 10 százalékkal kevesebben, mint az azt megelőző héten — derült ki az Országos Epidemiológiai Központ tájékoztatója (OEK) szerdai tájékoztatójából.

Vetőmagra pályázhatnak
Hatodik alkalommal indult el a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta Élelmiszerlavina programja. Az önkormányzatok és civil szervezetek idén is több millió forint értékű zöldség vetőmagra pályázhatnak március 6-áig.

Torna a könyvtárban
Egészségjavító mozgásgyakorlatok INGYENES megtanulására lesz lehetőség 2015. február 24-én 16 órától Bolf László irányításával.

Gerinctorna az olvasókörben
Immár több éve nagy tetszést arat az őszi-téli időszak programjai között a Kiskanizsai Polgári Olvasókörben zajló gerinctorna — írja a Sáskavér — Kiskanizsai Lokálpatrióták Közössége fb-oldala.

Részleges látogatási tilalom
Részleges látogatási tilalmat rendeltek el a kanizsai kórházban.

Megfelelnek a minőségi előírásnak a Nébih által vizsgált narancsok
Mindenben megfeleltek a minőségi előírásoknak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) által vizsgált tíz, a hazai kereskedelemben leginkább előforduló fajtájú és származási helyű narancsok.

LÉLEK

Napi evangélium — 2015. február 26., csütörtök
„Kérjetek, és adnak nektek; keressetek, és találtok; zörgessetek, és ajtót nyitnak nektek” (Mt 7., 7.).

Napi evangélium — 2015. február 25., szerda
Hallgatósága számára Jézus felidézi az ószövetségi időkből Jónás próféta személyét, akinek az volt a küldetése, hogy a megtérést hirdesse Ninive lakóinak, különben Isten elpusztítja városukat.

A magyarság és az európai értékrend válsága


Szombaton délután a helyi református templom gyülekezeti termében folytatódott az idei Kanizsai Esték rendezvénysorozat.

Napi evangélium — 2015. február 24., kedd — Szent Mátyás apostol ünnepe
Szent Mátyás napjának evangéliuma Jézus szeretetparancsát tartalmazza.

Napi evangélium — 2015. február 23., hétfő
A nagyböjti idő és a böjtölés Istennel való kapcsolatunkat megújító céljáról és hatásáról már szót ejtettünk az elmúlt héten. A böjt másik célja az, hogy embertársainkkal való kapcsolatunkat is megújítsuk, új alapokra helyezzük.


GAZDASÁG

Sajtóközlemény: módosítja nyitva tartását a Praktiker
A törvényi keretek között igazodik a Praktiker a vásárlók igényeihez, ennek megfelelően március közepétől módosítja nyitva tartási rendjét. Hétfőtől szombatig 7.30—20.30 óráig lesz nyitva március 15. után a Praktiker 19 hazai áruháza.

KSH: az élénkülő belföldi kereslet húzta tavaly a balatoni idegenforgalmat
Tavaly 1 millió 445 ezer vendég 4 millió 887 ezer vendégéjszakát töltött el a balatoni kereskedelmi szálláshelyeken, és elsősorban az élénkülő belföldi keresletnek köszönhető, hogy a Balatoni régió szálláshelyein 38 500-zal többen szálltak meg, mint 2013-ban, a vendégéjszakák száma pedig 88 ezerrel nőtt — derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) honlapján közölt adatokból.

KSH: tavaly 3 százalékkal 237 700 forintra nőtt a bruttó átlagkereset
Tavaly 3 százalékkal 237 700 forintra nőtt a bruttó átlagkereset a legalább öt főt foglalkoztató vállalkozások, a költségvetési intézmények és a megfigyelt nonprofit szervezetek körében — közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.

Szervizcsarnokkal bővült a zalaegerszegi Györe Intertrans telephelye
Haszongépjárművek szervizelésére és a kapcsolódó tevékenységek végzésére épített új szerelőcsarnokot európai uniós támogatás felhasználásával a zalaegerszegi Györe Intertrans Kft.


BOSSZANTÓ

A vandálok nem alszanak?

A Munkás utca észak-keleti sarkánál a játszótérre vezető út sarkánál három díszfüvet ültettek a lakók (a tulajdonos önkormányzat tudtával), már sok éve.

Ez a fejlődési pálya?


Valaha úgy hívták, hogy Zrínyi-sportpálya. Most lehetne a senki földje. Pontosan úgy is néz ki. Bár a tulajdonosa az önkormányzat, és állítólag bérlője is van a területen található ingatlannak, a terület állapota jól szemlélteti egy fejlődő pályára állt város sportszeretetét és támogatását. Pedig nekünk van egy vérbeli volt sportoló, sportért felelős alpolgármesterünk is.

Mi lesz vele? Szóban is jó lenne egy hasznosítási tanács!


Lassan több mint két évtizede néz ki úgy a város szinte közepén a régi híres piactér, mintha senkié sem lenne.

Otthon, édes otthon


11 évi küzdelem után egy rokkantnyugdíjas végre kapott egy 32 négyzetméteres kis lakást a Csányi László utcában. 2011-ben költözhetett be a szépen kifestett kis bérleményébe, de öröme csak rövid ideig tartott. Azóta folyamatosan panaszra jár a városvezetéshez, ugyanis a lakás folyamatosan penészesedik.

Már megint? Vagy még mindig?


Ha útbontás, akkor az a Teleki utca. Most egy csatorna lefolyó akna fedőlap süllyedt le, ami miatt alig pár méterre attól a helytől, ahol rendszeresen fölbontották a Teleki utcát eddig is, ismét munkagép és javítást végző emberek serénykedtek.

Kérjünk tanácsot... Gíró-Szásztól
Igazán adhatna tanácsot a Giró-Szász András-féle cég, hogyan lehetne az Erzsébet téri vármakett problémáját megoldani. A törött üveglapot OSB-lapra cserélték, és már több mint egy éve csúfkodik a főtéren, és rejti a mindmáig „vizes, párás kérdést”.


KATEDRA

Emmi: létrejönnek a Pedagógiai Oktatási Központok
A nemzeti köznevelésről szóló törvény értelmében április 1-jétől az állami köznevelési feladatellátás keretében az Oktatási Hivatalhoz kerülnek az állami pedagógiai-szakmai szolgáltatások, és létrejönnek a Pedagógiai Oktatási Központok.

Sistrum zenei verseny
Szombathelyen születtek a kiváló eredmények.

Rendhagyó irodalomóra a Mezőben
A napokban a Dr. Mező Ferenc Gimnázium 11-es diákjainak volt szerencséjük megismerni Szabó Erika költőnőt egy kivételes magyar fakultáció keretein belül.

A felsőoktatásban résztvevők számára is ingyenes a Microsoft Office használat otthon
A felsőoktatásban résztvevő diákok február 17-étől otthon is ingyenesen használhatják a Microsoft Office szoftvert — közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Ma éjfélig lehet a felsőoktatási jelentkezéseket benyújtani
Ma éjfélig lehet jelentkezni a www.felvi.hu oldalon keresztül a szeptemberben induló alap-, mester- és osztatlan mesterképzésekre, valamint a felsőoktatási szakképzésekre. A diákok összesen öt helyet jelölhetnek meg.

Pirosban
Egy jótékonysági kezdeményezés okán pirosba öltözött a Kőrösi Csoma Sándor—Péterfy Sándor Általános Iskola Péterfy Tagintézményének apraja-nagyja.


KULTÚRA

Nevezz, olvass! Halista Olvasási Kihívás
Szeretsz olvasni? Szereted a kihívásokat is? Akkor a Halista Olvasási Kihívást neked találták ki! Olvass el egy-egy könyvet a megadott témakörökből 2015. december 1-jéig! Teljesíts legalább 10 témakört a felsorolt 25-ből!

Idén 145 éves a Polgári Olvasókör
A Kiskanizsai Polgári Olvasókör 2015. március 14-én délután fél háromkor kezdődő rendezvénye keretében ünnepli fennállásának 145. évfordulóját.

II. Miklósfai Pálinka Mustra


A Dr. Kotnyek István Miklósfai Kertbarát Kör február 21-én tartotta meg a miklósfai párlatok második seregszemléjét, melyre 24 gazda 45 mintával nevezett.

Teadélután a társastánc jegyében


Az Eraklin Táncklub Egyesület kultúrált kikapcsolódást, szórakozási lehetőséget biztosít mindazok számára, akik érdeklődnek a társastáncok iránt.

A természet hívogató éneke


Csütörtökön nagy közönségsikert aratva nyílt meg a Hevesi-iskola galériájában Cserjés Gábor rendőr természetfotó kiállítása. A diákoknak tartott tárlatnyitón Lengyák István galériavezető bevezetője után a diák közönség nagy vastapssal köszöntötte az alkotót.

Hírkommentek
jooozsi Barátom bpcm szívügyemnek tekintem a festék beszerzését.tudja m...
A kommunizmus áldozataira emlékeztek
bpcm dr. Saád József ny. egyetemi docens úr ön csak azt vizsgálhatta a...
A kommunizmus áldozataira emlékeztek
szabodenesnk Nem tudom, hogy ki írta Csresnyés Péter beszédét, de a dátum, il...
A kommunizmus áldozataira emlékeztek
szabodenesnk Vajon mit érthet a képviselő úr tisztességes határ alatt? Mert e...
Cseresnyés Péter kitalálta az államot
drótos Újszerűnek hitt elvek mentén a pártszerelmek, az ideologikus tudat...
Főhajtás
Álláshirdetés 
Adminisztráció / Irodai munka (5)
Bank / Biztosítás / Tőzsde (1)
Egészségügy / Szépség (4)
Egyéb (9)
Építőipar / Ingatlan (2)
Értékesítés / Kereskedelem / Üzlet (9)
Fizikai munka / segédmunka (6)
Gyártás / Termelés / Mérnök (3)
IT / Telekommunikáció (1)
Környezet / Mezőgazdaság (2)
Marketing / Média / Művészet (3)
Minőségbiztosítás (1)
Oktatás / Tudomány (3)
Szakmunk (22)
Szállítás / logisztika (5)
Távmunka / Alkalmi / Diákmunka (2)
Ügyfélszolgálat / Ügyfélkapcsolat (2)
Vendéglátás / Idegenforgalom (7)
Vezetői állások (3)
jokereso.hu
Devizaárfolyam 
CHF 284,12 EUR 302,93 USD 269,94
Oldallátogatások a mai napon
0