2016. augusztus 24., szerda - Bertalan
Regisztráció | Belépek  
Címlap   Közélet   Katedra   Kultúra   Gazdaság   Sport   Életmód   Lélek   112   Bosszantó   NézőpontNaptárÁlláshirdetésFelajánlomNagyjainkKonyha
Modern Városok Program — Újratervezés
Kötelező lesz az érintett városoknak újratervezni, hogy miből is finanszírozzák fejlesztéseiket, miután a Modern városok programban tett ígéretek megvalósítására nem jut költségvetési forrás - írja a Népszava online oldala.
Tispol ellenőrzés Zala megye útjain
A zalai rendőrök a megengedett legnagyobb sebességhatár betartását ellenőrzik az autóvezetőknél a közlekedésrendészeti akció során.

Zala megyében 7 ezer alá csökkent az álláskeresők száma
Zala megyében tovább csökkent a regisztrált álláskeresők száma, július végén 6984 álláskereső szerepelt a nyilvántartásban, csaknem 23 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban - közölte a kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya kedden az MTI-vel.

NFM: már hétfőtől érvényesek lesznek a szeptemberi helyközi bérletek
Hétfőtől már érvényesek lesznek a szeptemberi helyközi bérletek - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerdán az MTI-vel.

Napi evangélium — 2016. augusztus 24., szerda Szent Bertalan napja
Törekedjünk arra, hogy Istennek tetsző, igaz, szent életet éljünk!

Droghatás alatt
A rendőrségre 2016. augusztus 21-én 21 óra 30 perc körüli időben bejelentés érkezett, hogy egy férfi fának csapódott autójával Zalaegerszegen, a Jókai Mór utcában és az úton bolyong.

Több az időben fizetett számla, de nőtt a fizetési késedelem ideje is
Bár minimálisan tovább nőtt a határidőben kifizetett számlák aránya az első fél évben Magyarországon, az átlagos fizetési késedelem hossza is nőtt. Zala, Komárom-Esztergom és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében volt a legmagasabb a pontosan fizetett számlák aránya.


Ön elégedett a kanizsai képviselőtestület munkájával?
Igen, maximálisan!
Miért, dolgoznak?
Kik azok?
Nem tudom.

LÉLEK

Napi evangélium — 2016. augusztus 23., kedd
"Megszűritek a szúnyogot, de lenyelitek a tevét. Jaj, nektek, képmutató írástudók és farizeusok! Megtisztítjátok a pohár és a tál külsejét, belül azonban tele vagytok kapzsisággal és tisztátalansággal."

Napi evangélium — 2016. augusztus 22., hétfő
"Jaj, nektek, vak vezetők!"

Napi evangélium — 2016. augusztus 18., csütörtök
Isten mindenkit meghív az örök életre.

Napi evangélium — 2016. augusztus 17., szerda
Azt várni Istentől, hogy nekem többet adjon, mint másoknak, ostobaság. Sajnálni, hogy Isten másoknak is ugyanannyit ad, mint nekem, olyanoknak, akik megítélésem szerint kevesebbet szolgáltak, valójában irigység. Elfogadni az üdvösséget, mint Isten nagylelkű ajándékát, igazi bölcsesség.

Napi evangélium — 2016. augusztus 16., kedd
Aki elhagyja értem otthonát, testvéreit, nővéreit, atyját, anyját, gyermekeit vagy földjét, százannyit kap, és elnyeri majd az örök életet. Sokan lesznek az elsőkből utolsók, és az utolsókból elsők.”

Napi evangélium — 2016. augusztus 15., hétfő, Szűz Mária mennybevétele
Ma azt ünnepeljük, hogy a mindenható Isten Jézus édesanyját megdicsőítette azzal, hogy földi életpályája befejezése után testével és lelkével felvette őt a mennyország dicsőségébe.


NÉZŐPONT

"Mi dolgunk a világon?"
„Nagy szükség van arra, hogy elszántságból, hitből, nemzettudatból, példát mutassunk. Az összetartozást komolyan kell venni. Azt a hagyatékot, amelyet eleinktől örököltünk, nagyon-nagyon komolyan kell venni, és nem azért, hogy mi jól éljünk, hogy a mindennapjainkat a világi hívságokkal megtelítve éljük..."

Munka alapú társadalom a NER rendszerében 6.
6. Fideszes az, akit nem zavar, hogy a Fidesz lop

Ingyen sem kell az új - megszűnnek az ingyenes plakátragasztó helyek
Módosítás előtt a köztéri hirdetések szabályozása Kanizsán - "társadalmi szükségletek" alapján — írja blogjában Horváth Jácint önkormányzati képviselő.

Király út 31., a megoldhatatlan feladat!


Több mint 15 éves adóssága a nagykanizsai városvezetésnek a Király út 31. számú társasház udvarának helyzete.

Munka alapú társadalom a NER rendszerében 5.
Nem szép dolog abba a kézbe harapni amelyik etet

Miért titkolózik a városvezetés?
Nem lehet még megismerni a megvalósíthatósági tanulmányok tartalmát!- írja a facabookon Horváth Jácint önkormányzati képviselő.


KÖZÉLET

"A jog az országok talpköve"

Az államalapító Szent István király emlékére rendezett városi ünnepség térzenével és ünnepélyes zászlófelvonással vette kezdetét a Deák téren szombaton.

Kitüntetés


Fenyves Márk Nagykanizsa szülötte a nemzeti ünnepünk alkalmából a Magyar Ezüst Érdemérem kitüntetésben részesült — tájékoztatta portálunkat Fenyves Jenő, Márk édesapja.

Cseresnyés Péter: a keresetek továbbra is dinamikusan emelkednek
Az év első felében is tovább folytatódott a keresetek dinamikus emelkedése, ugyanis a január-júniusi időszakban, köszönhetően az alacsony inflációnak, 7,5 százalékos volt a reálbér-növekedés - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára a keresetek január-júniusi adatait kommentálva pénteken az M1 aktuális csatornán.

Nemzeti ünnep - 2016. augusztus 20.
Ünnepi műsor - Államalapító Szent István király emlékére


112

Egy szünetmentes táp füstölt
A Kanizsai Dorottya Kórház Patológiai Osztályához erős füst miatt riasztották a tűzoltókat ma reggel.

Halálos baleset
Halálos kimenetelű közlekedési baleset történt 2016. augusztus 19-én 12 óra 10 perc körüli időben a 7328-as számú út, 12-es kilométerszelvényénél, Szalapa és Türje között.

Talicskával vitte el a lopott holmit
Egy 16 éves helyi fiút fogtak el és hallgattak ki gyanúsítottként a rendőrök, aki másodszor próbált meg betörni egy nagykanizsai hegyen lévő pincébe, amikor a szomszéd tetten érte.


KULTÚRA

Rekordszámú résztvevőt várnak a keszthelyi verklifesztiválra
A korábbi éveknél jóval több, szám szerint 72 kíntornást várnak idén Keszthelyre, Magyarország egyetlen verklifesztiváljára.

Szerenád a gesztenyefák árnyékában
Bacskay Zoltán, Nemere László, Misko János, Vukics László felállásban adott nagysikerű koncertet a Retro Party Boys együttes, augusztus 11-én este 19 órakor a Medgyaszay ház színháztermében.

Kenyérfesztivál a zalaegerszegi Göcseji Falumúzeumban
Megszegik a magyarok kenyerét, a munkabemutatókon felelevenítik a régi hagyományokat és színpadi produkciókat mutatnak be augusztus 20-án Zalaegerszegen, a Göcseji Falumúzeumban - jelentették be a szervezők pénteken, sajtótájékoztatón.

Rekonstrukciós munkák a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban
A végéhez közelednek a rekonstrukciós munkák a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban, szeptember 5-én, az évadnyitón és az októberi premieren már felújított előterekben fogadják a nézőket - hangzott el szerdán az intézmény sajtóbejárásán.

ARC-plakát 2016 — Kanizsai a kiállítók között
A zsűrizés után bekerült pályamunkák között van Vercz Dávid alkotása is, akit portálunk olvasói eddig inkább szövegművesként (BohócNapló), korábban pedig diákköltőként ismerhettek. A pályamunkát csak a plakátkiállítás megnyitója után mutathatjuk meg.

Domboldalról a belvárosba költözik a JazzLand
A korábbi helyszínről, a közeli Cserfői-hegyről idén a belvárosba költözik a nagykanizsai JazzLand, amelynek fellépői között tizenéves tehetségek is lesznek.

ÉLETMÓD

Szelíd tűzoltómotorosok Nagykanizsáról - megjelent a Katasztrófavédelem legújabb száma
Megjelent a Katasztrófavédelem című elektronikus folyóirat legújabb, 16. lapszáma. Az újságban több érdekes cikk mellett olvashatunk a nagykanizsai motorostűzoltókról is...

Szúnyogirtással is készülnek az ünnepre a Balatonon
Idén a csapadékos időjárás miatt a korábbi éveknél több szúnyoggyérítésre volt szükség a Balatonon, ahol a hétvégi ünnepre készülve szerdán újabb légi kémiai irtás lesz - számolt be Balassa Balázs, a Balatoni Szövetség (BSZ) elnöke.

Lelki Egészség Központokat alakít ki az Országos Tisztifőorvosi Hivatal
A norvég alapok támogatásával mentális egészségfejlesztési projektet indít, és kialakítja a Lelki Egészség Központok (LEK) hálózatát az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH).

Megtelnek a szállodák az ünnepi hétvégén
Megtelnek a szállodák országszerte az augusztus 20-i állami ünnep hétvégéjén, derül ki az MTI tudósítói által készített körképből.

Fagy, jégverés, kártevők, kórokozók: többfrontos támadás a szőlő ellen
Nehéz szezonjuk van idén a hazai szőlőtermesztőknek. Az enyhe telet követően szőlőbetegségek sora jelent meg, tavasszal fagyok, nyáron pedig jégverések keserítették meg az ország több területén a gazdálkodók életét.

Súlyos betegségből gyógyult gyerekeket táboroztatnak Zalaszabarban
Súlyos betegségekből gyógyuló, illetve veleszületett rendellenességekkel élő gyerekeket táboroztatnak idén nyáron is Zalaszabarban, a Gyógyuló Holnapocska Táborban, ahol az Erzsébet-program támogatásával összesen kétszáz gyerek részesülhet „élményterápiában” — tájékoztatta a tábor vezetése hétfőn az MTI-t.


GAZDASÁG

Közel egymilliárdos foglalkoztatásfejlesztési program indult Zalaegerszegen
Az egyre jelentősebb munkaerőhiány kezelését, illetve a munkanélküliség csökkentését egyaránt szolgálja az a 934 millió forintos pályázati program, amelyet Zalaegerszeg nyert foglalkoztatásfejlesztésre - tájékoztatta a város önkormányzata szerdán az MTI-t.

Hétfőtől lehet pályázni a családi házak energiahatékonysági korszerűsítésére
Hétfőn reggel 8 órától lehet jelentkezni a családi házak államilag támogatott, energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésére, felújítására.

Befejeződött az őszi búza aratása Zala megyében
Learatták az őszi búzát Zala megyében, a hektáronkénti átlaghozam több mint 12 százalékkal haladja meg a tavalyit - tájékoztatta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei elnöke pénteken az MTI-t.

NGM: emelkedett a munkabalesetek száma az első fél évben
Emelkedett a munkabalesetek száma, az első fél évben 10 276-an váltak baleset miatt három napnál hosszabb időre munkaképtelenné, míg az előző év azonos időszakában 8057-en - olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkafelügyeleti főosztályának jelentésében, amelyet a tárca honlapján tettek közzé.


BOSSZANTÓ

Bontják a Fő utca burkolatát

Még szinte meg sem kötött a beton, és ki sem fehéredett az aszfalt a nagykanizsai Fő utcán, a belváros rekonstrukciós munkálatainak befejezése után, a mai nap délutánján szorgos kezek törik föl burkolatot a Múzeum térrel szembeni szakaszon. Útlezárás nincs, a forgalom halad a munkások mellett.

Kanizsán megállt az idő? Vagy csak az Erzsébet téren?
Hetek óta nem jár a zenepavilon homlokzatán az óra. Miközben az önkormányzat egyre több közmunkást foglalkoztat különböző cégein keresztül, és a hivatalnokok létszáma is csak nő, egyetlen embert sem találnak, akik gondoskodna arról, hogy a város agyonajnározott főterén mindig minden rendben legyen?

Nyílt levél
Ez a levél annak a valakinek (vagy valakiknek) szól, aki (vagy akik) ma, 2016. május 6-án a Kisrécsei temetőből két közmunkás hölgy táskáját ellopta/ták, benne az összes papírjukkal (az egyiknek a gyermeke papírjai is benne voltak), valamint a teljes havi jövedelmükkel!

Tényleg meg kell halni ott valakinek?
December végén volt az új Petőfi Sándor utcai bicikliút műszaki átadása. A létesítmény forgalomba adása azóta sem történt meg, de ami ennél sokkal nagyobb baj, hogy a közlekedők életét védő megoldásokat egyszerűen kihagyták a megvalósításból. Még decemberben megkerestem Dénes Sándor polgármestert, hogy tegyenek valamit, mielőtt ott meghal valaki. Nem tettek semmit.

Egy mamutfenyő halála


Ki tudja, mennyit élt, és ki tudja, mennyit élhetett volna, ha nem kerül a civilizáció útjába. De odakerült, kivágták hát. Mert Nagykanizsán így szokás. Ha egy fát (legyen bármilyen értékes, öreg, fűződjék hozzá bármilyen emlék) Nagykanizsán ki akarnak vágatni, nincs akadály. A világ boldogabb felén persze nem így történik, ott a fa érték.

Ez lehetett volna az év abszurdja, de megszüntetik az eljárást


A szolgáltató semmilyen bizonyítékkal nem tudta alátámasztani állításait, a hatóság mégis kiszabta a bírságot, és az jogerőre emelkedett. Most hirtelen mégis megszüntetik az eljárást. Az év abszurdja lehetett volna a történet, így csak keserű tanulság a magyarországi közállapotokról, ahol a rendőrség nem nyomoz, és minden érdemi bizonyíték nélkül elfogadja a „vád” állításait, miközben a „vádlott” igazolta ártatlanságát.


KATEDRA

Cseresnyés Péter: szeptemberben indul az új szakképzési rendszer
Szeptemberben indul az új szakképzési rendszer, amelyben az új szakgimnáziumi kerettantervi struktúra felmenő rendszerben épül ki, így egyelőre csak az első évfolyamot érinti - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára szerdán az MTI-nek.

Tehetséges diákok jelentkezését várják az MCC egyetemi programjának képzésére
Egyetemi tanulmányaikat idén kezdő diákok számára hirdet felvételt a Mathias Corvinus Collegium (MCC). A hagyományos oktatást kiegészítő ingyenes képzésre augusztus 14-ig jelentkezhetnek azok az érdeklődők, akik budapesti egyetemek nappali tagozatán tanulnak tovább.

Palkovics: közel 75 ezer hallgató került be a felsőoktatási intézményekbe
Közel 75 ezer hallgató nyert felvételt felsőoktatási intézménybe az általános felvételi eljárás során.

Gépjárműipari tesztmérnököket is képeznének Zalaegerszegen
Gépjárműipari tesztmérnökképzés indítását is tervezik Zalaegerszegen, kapcsolódva a mintegy negyvenmilliárd forintos beruházással a városban épülő járműipari tesztpálya szakemberigényéhez — közölte a Pannon Egyetem mérnöki karának dékánja csütörtökön sajtótájékoztatón a zalai megyeszékhelyen.

Palinból a tankerület élére
A Nagykanizsai Tankerület Központ kialakítására, szervezésére és az ehhez kapcsolódó feladatok ellátására Magyar Ferencet a palini iskola eddigi igazgatóját kérte fel Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere.

Zalaegerszegen alakul meg az ország első duális szakképző központja
Bejegyzés alatt áll a zalaegerszegi önkormányzat és több helyi vállalkozás által alkotott közös cég, amely Magyarország első duális szakképzési központját működteti majd — jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján a város két alpolgármestere.


SPORT

Óriási menetelés félidőnél

Többször írtunk már róla, hogy a Zrínyi Miklós Általános Iskola volt 2/B osztályos tanulója, a Kanizsa Motocross SE 50 ccm-es kategóriában induló versenyzője hatalmas célokat tűzött maga elé a 2016-os szezonra.

Marcaliban versenyeztek


Az elmúlt hétvégén Marcaliban első alkalommal rendezték meg a I. NivoMed Úszóversenyt. A DZVSE utánpótlás csapata is részt vett a versenyen.

Sportlövészet
2016. július 3-án a szlovéniai Presicán rendezték a Szlovén—magyar MK Liga 6., egyben záró fordulóját.

Németh Pál-díj
A Lengyák testvérek által 8 éve alapított Németh Pál-díjat Vas megye legeredményesebb utánpótláskorú atlétája kapja. 2015-ben a vándordíjat Halász Bence kalapácsvető érdemelte ki.

Megyei bajnok a Nagykanizsa
Teskándon rendezték a megyei nagy döntőt az U–14-es korosztályban — írja a zalafoci.hu.

Úszás
A Somogy—Zala Körverseny idei záró fordulóját Keszthelyen rendezték. A DZVSE úszói is részt vettek a versenyen, és a klubok rangsorában a 3. helyen végeztek.

Hírkommentek
Impuls Maximálisan egyetértek Tarnóczky úrral! Nem szabad elbontani, fel ...
Ingyen sem kell az új - megszűnnek az ingyenes plakátragasztó helyek
Impuls Melyik országról beszél?
Cseresnyés Péter: a keresetek továbbra is dinamikusan emelkednek
Apóka Én már a cseres(z)nyepálinkát is megutáltam...
"Mi dolgunk a világon?"
Ferincz Jenő ....."tiszteletünket tegyük államalapító szent királyunk szellem...
"A jog az országok talpköve"
BS Ha nem szeretik nézni a hengert, nézzenek a gömbbe.
Ingyen sem kell az új - megszűnnek az ingyenes plakátragasztó helyek
Álláshirdetés 
Adminisztráció / Irodai munka (6)
Bank / Biztosítás / Tőzsde (1)
Egészségügy / Szépség (4)
Egyéb (10)
Építőipar / Ingatlan (2)
Értékesítés / Kereskedelem / Üzlet (9)
Fizikai munka / segédmunka (7)
Gyártás / Termelés / Mérnök (4)
IT / Telekommunikáció (1)
Környezet / Mezőgazdaság (2)
Marketing / Média / Művészet (3)
Minőségbiztosítás (1)
Oktatás / Tudomány (3)
Pénzügy / Számvitel (2)
Szakmunk (24)
Szállítás / logisztika (5)
Távmunka / Alkalmi / Diákmunka (2)
Ügyfélszolgálat / Ügyfélkapcsolat (2)
Vendéglátás / Idegenforgalom (7)
Vezetői állások (3)
jokereso.hu
Fogorvos
Gyógyszertár
Háziorvos
Kereskedő
Szakorvos
Szolgáltatás
Devizaárfolyam 
CHF 289,1 EUR 310,45 USD 284,19