2014. október 31., péntek - Farkas
Regisztráció | Belépek  
Címlap   Közélet   Katedra   Kultúra   Gazdaság   Sport   Életmód   Lélek   112   Bosszantó   NézőpontNaptárÁlláshirdetésFelajánlomNagyjainkKonyha
Köszöntő
„25 éve együtt az olvasókkal” — ennyi, és nem több, ami emlékeztet arra, hogy negyedszázados lett a város lapja!
Temetői nyitva tartás
A Tripammer utcai temető meghosszabbított nyitva tartással várja az elkövetkező napok során a sírkertbe látogatókat.

A méltóságteljes emlékezés érdekében
A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felkészült arra, hogy a megyében élők, és a megyébe látogatók méltóságteljesen emlékezhessenek elhunyt szeretteikre.

Kábítószert kerestek,lőszert találtak
A nagykanizsai rendőrök lőfegyver engedély nélküli megszerzésével vagy tartásával elkövetett lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettének elkövetésével gyanúsítanak egy muraszemenyei férfit.

Napi evangélium — 2014. október 31., péntek
...Isten segít a bajban lévő vagy betegségtől szenvedő emberen.

13 milliárddal csökken az önkormányzatok támogatása
Alig változik jövőre a helyi önkormányzatok támogatása, az idei előirányzatnál mintegy 13 milliárd forinttal szerepel kevesebb a 2015-ös költségvetési törvényjavaslat erre vonatkozó fejezetében.

Átadták a szennyvíztelepet
Átadták a felújított és kibővített szennyvíztelepet csütörtökön Nagykanizsán, a beruházással befejeződött az összesen 11,1 milliárd forintos, a dél-zalai várossal együtt 13 települést érintő csatornaberuházás.


Elégedett az önkormányzati választás eredményével?
Igen.
Nem.

KÖZÉLET

Bővülhet a térfigyelő kamerák rendszere
Jelenleg 13 térfigyelő kamera pásztázza a várost, ám számuk a közeljövőben talán bővülhet. A rendszer fejlesztésére 710 ezer forint áll a rendelkezésre.

Bővíthet a Trend
A Kanizsa Trend a dolgozói létszám növekedését és tevékenysége fejlesztését tervezi a jövőben, ezért kérik a gyár területére érvényes rendezési terv módosítását.

Állami kórházban nem lehet majd magánegészségügyi ellátást nyújtani
A jövőben nem lehet majd állami kórházban magánegészségügyi szolgáltatást nyújtani — jelentette be az egészségügyért felelős államtitkár.

Nagykanizsán is tiltakoztak


Körülbelül 80-100 demonstráló gyűlt össze ma este spontán az Erzsébet téren, hogy az internetadó ellen tiltakozzék.


GAZDASÁG

Tartható határidőket kér a pénztárgép szövetség
A Magyar Pénztárgép Szövetség tartható határidők kiszabását kéri a kormánytól, amikor a gazdaság más szektoraiban is bevezetik az online kasszákat — közölte a frissen megalakult szakmai szervezet csütörtökön az MTI-vel.

Uniós támogatással épít üzemcsarnokot a Szalai Fafeldolgozó Zalalövőn
Új rönkvágó üzemcsarnokot épít, a meglévő műhelyét pedig bővíti és korszerűsíti a Szalai Fafeldolgozó és Kereskedelmi Kft. Zalalövőn, az ipari parkban.

Termékdíjat vetnek ki a samponra, a szappanra és a tisztítószerekre is
Új adótárgyakat talált ki a kormány a parlament elé benyújtott törvénycsomagban. Jövőre a szappan, a sampon, a mosószer után is termékdíjat kell fizetni. Kivetik ezt a sápot valamennyi kozmetikai szerre, a dezodorokra és még a lakásillatosítókra is — írja a vg.hu.

Új adókat vezethetnek be az önkormányzatok


Bővül a települési önkormányzatok adóztatási mozgástere, a helyi adók mellett úgynevezett települési adókat vezethetnek be, ezen túlmenően a módosítások az adóelkerülés megakadályozását, a jogalkalmazás egyszerűsítését és a jogértelmezés segítését célozzák a kormány által kedden az Országgyűlésnek benyújtott jövő évi adótörvény-javaslat szerint.

Ökoturisztikai fejlesztések a Kis-Balatonnál
Befejeződött a Kis-Balaton ökoturisztikai fejlesztése. A mintegy 81 millió forint összköltségű, európai uniós forrásból finanszírozott projekt keretében egyebek között kilátót építettek és újítottak fel, a zalavári bemutatóházban pedig napelemes energiaellátást alakítottak ki — tájékoztatta a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője az MTI-t.


112

Izzott a korom
Miháldon, a Kossuth utcában egy családi ház kéményében a korom izzott.

Látni és látszani
A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedési szakembereinek jó tanácsai az őszi-téli átállással kapcsolatban. Bemutatkozik a „Látni és látszani” kampány Zala megyében is.

Embercsempészeket fogtak
A szírek egy furgonban 11 köbméteren, levegő nélkül, embertelen körülmények között utaztak.

Vádemelési javaslat a trükkös tolvajok ellen
A Nagykanizsai Rendőrkapitányság egy 20, egy 35, egy 36 és egy 44 éves férfi ellen szóló vádemelési javaslattal zárta le azt a nyomozást, amelyben a rendőrök „trükkös lopással” gyanúsítják a négy férfit.


LÉLEK

Napi evangélium — 2014. október 30., csütörtök

Napi evangélium — 2014. október 29., szerda

Napi evangélium — 2014. október 28., kedd — Szent Simon és Szent Júdás Tádé apostolok napja
Jézus nem az emberi hibákra alapozza egyházát, hanem a jóra kész emberekre, akik átadják neki életüket.

Napi evangélium — 2014. október 27., hétfő
Jót tenni minden helyzetben, megmenteni a bajban lévő embert, irgalmasságot gyakorolni vele: ez Isten szándéka.

Napi evangélium — 2014. október 26., évközi 30. vasárnap
Ha Isten bennünk él, akkor a szeretet él bennünk!


NÉZŐPONT

Gondolatok a netadóról
A test is és a lélek is legyen koszos, mert ez a kormány célja?

A törvény dönt vagy a képviselők?
Dénes Sándor képviselő-polgármester a saját javadalmazását tekintve vitathatatlanul személyesen érintett. Ennek ellenére ezt a felesleges napirendi pontot levezényelte, részt vett benne, sőt szavazott róla. Akkor járt volna el etikusan, ha ettől a (egyébként szükségtelen és indokolatlan) napirendtől távol tartotta volna magát.

BaKKKer: „Danger! Danger! Ellenzék Nagykanizsán!”
„A BaKKKer jóindulatának nincs határa, ezért is jelezzük a nagykanizsai testületbe került ellenzékiek számára már jó előre, hogy újabb csalás áldozatai lehetnek, ha nem figyelnek eléggé a saját négyfős csapatuk tagjaira, úgy egyenként” — írja legújabb bejegyzésében a BaKKKer blog.

A fotelkommentelő intelme
Azt hiszem, ezzel az internetadóval belenyúltak ... kicsit mélyebben. Csak gondolj bele! Hányszor olvashattunk háborgást a fotelforradalmárokról, akik itt siránkoznak oszt semmi... Namármost! Itt a fotelhoz akarnak hozzányúlni! Azt rángatják alattunk! De ha a fotelforradalmár alól kirúgják a fotelt..., akkor...

Téli üzemmódra váltott az ÖNÉRT Nagykanizsán
„Marton István, az ő Pista bácsijuk, ugyanis szívatóra vette őket, de rendesen. Még a Trabant sem kapott annak idején ekkora benzinfröccsöt a karburátorába októberben, mint az a tíz vakrepülő, akik megígértették vele, hogy zakó esetén visszalép a listás első helyéről, ha ők ezt fogják kérni tőle” — írja a baKKKer blog.

ÉLETMÓD

Márton napi lúdlakoma harmonikás kísérettel
Márton napi kisvasutas utazás dízelmozdony vontatta vonattal, szalonkocsival.

Alapanyaggyűjtő túra
Alapanyaggyűjtő túrára invitál minden kedves érdeklődőt a Nyitnikék Erdei Iskola november 22-én, szombaton.

Amiről az állátcsontok mesélnek
Véletlenül bukkantam rá a Thúry György Múzeum meghívójára, melyen egy előadásra invitáltak. Amiről az állatcsontok mesélnek... Bemutatkozik az archeozoológia címmel. Munkaidő után átsétáltam a múzeumba, és ekkor ért az első meglepetés! — írja blogjában Imrei Ferenc.

Fogadj örökbe!
Három kutya és két kismacska kapott új gazdit a tegnapi jótékony célú rendezvényen.

Fogadj örökbe!
Holnap 14 órától kerül sor az Állatvédő és Állatmentő Szolgálat jótékonysági akciójára, melynek célja, hogy minél több menhelyen tartott állat találjon befogadó családot.

Helyettes szülőket keresnek
Helyettes szülőket keres a Nagykanizsai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ.


KULTÚRA

Tunyogi Csapó Gábor emlékére

A nagykanizsai Takács László Irodalmi Kör október 28-án Zalaszabar község temetőjében koszorúzott Tunyogi Csapó Gábor költő emlékére, aki élete utolsó majd két évtizedét ebben a községben élte le. 1956-ban disszidálnia kellett a forradalomban való részvétele miatt.

Szép eredmények az E Országos Bajnokságon
Október 26-án, Zalaegerszegen ismét sikeres versenynapot tudhatott magáénak az Eraklin Táncklub Egyesület.

Pályázati felhívás!
Az adventi ünnepkör kapcsán hirdet rendhagyó fotópályázatot a Zalaerdő Zrt. Várjuk a szebbnél-szebb saját kezűleg, természetes anyagokból készített adventi koszorúkról készült fotókat!

Mezei Mária és Nagykanizsa 2.
Mezei Mária, pályájának még nagyon az elején rövid időre a pécsi színházhoz szerződött. Ennek tagjaként két ízben, 1934 nyár elején és 1935-nek is nagyjából ugyanebben az időszakában jó néhány hetet eltöltött Nagykanizsán, mivel színháza a mi városunkban is játszott egy rövidített évadot — ilyen volt az akkori színházi rendszer.

Családi nap lesz a Móriczban
Október 25-én délután fél öttől kezdődnek a család minden tagja számára érdekesnek ígérkező programok Kiskanizsán.

Az anyag szépsége és a színek varázslata


Új tálat fogadja a Kanizsai Dorottya Kórház Erdős László galériájában a gyógyulásukat váró betegeket és gyógyítóikat. Kassainé Szarjas Gertrúd festőművész lágy harmóniával megfestett selyem- és akvarellképeiből nyílt kiállítás, hogy segítse a betegek kikapcsolódását és lelki feltöltődését.


SPORT

Vívás

Az utánpótlás vívók arannyal kezdték a szezont, a juniorok pedig világkupákon versenyeztek.

Két arany az ifjúsági OB-ról
A tatabányai Földi Imre Sportcsarnokban rendezték meg a 2014. évi, ifjúsági (15—17 évesek) szabadfogású fiú és leány birkózók országos bajnokságát.

A Kunics testvérek nagy napja
Kunics Réka és Bence összesen 4 bajnoki címet szerzett a lábtoll-labda ifi ob-n. Október 25-én, a hagyományoknak megfelelően újra Nagykanizsa adott otthont az immár 18. ifjúsági országos bajnokságnak.

Eraklinos éremeső
Az Eraklin Táncklub Egyesület sikerekben gazdag hétvégét tudhat maga mögött. Az október 19-én megrendezett szombathelyi ISIS Open Szabadidősport Táncversenyen rengeteg érmet hoztak haza az eraklinos versenyzők.

Két ifjú táncos
Szép sikerrel szerepelt az Eraklin Táncklub két fiatal versenyzője — Darabos Anna és Birkás Mihály — az Aréna Savaria táncversenyén, Szombathelyen tegnap.

Spártai hős Bajcsáról
Idén már kétszeres spártai hős lett városunk hosszútávfutó kiválósága, a bajcsai Sznopek József. 2014-ben Nagykanizsáról dr. Lubics Szilvia és ő teljesítette a testet-lelket meggyötrő, de azt dicsőségből, szeretetből, megbecsülésből, tiszteletből is újjáépítő próbatételt — írja Lukács Ibolya a legnagyobb közösségi portálon.


BOSSZANTÓ

Muszáj szívatni?
Tegnap délelőtt 11 óra előtt Nagykanizsa felől érkezve Gelse, Kossuth úton a posta körül kinn a tábla: az úton dolgoznak, útszűkület és a 30 km/óra korlátozás, a rendőrségi sebességellenőrző kocsi — nem elbújva — végzi rendes feladatát — írja Németh József a közösségi portálon.

Ha a város főterén mindent lehet...
Hiába a térfigyelő kamerák a város főterén, és hiába van közel a rend fenntartásáért felelős szervezet székháza is, úgy látszik a vandáloknak semmi nem jelent akadályt...

Ablak a világra
Nincs gazdája. Vajon ki vette át? SBO elkészült, vele azonos időben cserére érett ablak az SZTK-ban.

Illegális szeméttelep a város szívében
Ezerszer foglalkoztunk már a hulladékgyűjtő szigetek környékén uralkodó állapotokkal, és ezerszer állapítottuk meg már, hogy a takarításokat követően szinte azonnal újak alakulnak. A jelenséggel szemben mindaddig tehetetlen a szolgáltató és a hatóság is, míg az elkövetők megtalálására és rendszeres törvényes számonkérésére nincs lehetőség.

Találós kérdés
Kanizsa ma.

Sissiből majdnem kis hableány lett
Ismerősök szóltak október 6-án 17 órakor, hogy az Erzsébet téren ismét eldugultak a lefolyók. Épp a képeket készítettem, amikor jött egy illetékes, és azonnal le is állították a szökőkutat, nehogy kis kanizsai Velencének nevezzék át az Erzsébet teret, és valakinek eszébe jusson gondolák beállítása, ha már a kampányban ugye mindent lehet...


KATEDRA

Őszi családi délután a bajcsai oviban

Közel két hete zajlottak már az előkészületek a kiskanizsai Pipitér Óvoda bajcsai tagóvodájában az óvónénik, Bajné Horváth Orsolya és Mojzerné Lang Mária vezetésével az őszi családi délutánra készülődve.

Óriás társasjátékot készítenek
A nagykanizsai Piarista Iskola Ökollégiuma a mai napon nemrég kezdődött programjával emlékezik meg a Földünkért világnapról.

Őszi nagytakarítás a Péterfy-iskolában
A Kőrösi Csoma Sándor—Péterfy Sándor Általános Iskola Péterfy Sándor Tagintézménye 2014. október 18-án, szombaton második alkalommal rendezte meg szülők és gyerekek közreműködésével őszi nagytakarítási akcióját.

OktoPENfeszt
Október 14-én került megrendezésre a már hagyományosnak mondható nyárbúcsúztató, őszváró oktoPENfeszt, ahol a délután folyamán a hallgatók egy kis kikapcsolódásként darts, csocsó, póker megmérettetésen vehettek részt.

Pannon Tudományos Nap
A PEN Nagykanizsai Kampusza 10. alkalommal adott otthont a Pannon Tudományos Napnak 2014. október 16-án a Magyar Tudományos Akadémia Pécsi és Veszprémi Területi Bizottsága szervezésében.

A PEN csapata is indult
Október 11-én, szombaton három PEN-es csapat indult útnak a főváros irányába, hogy részt vegyen az ország legrangosabb futórendezvényén, a Spar Budapest Maraton Fesztiválon — olvasható a PEN hírlevelében.

Naptár
Ajánló 
Dr. Csernus Imre előadása Zalaegerszegen
Hírkommentek
szabodenesnk Kati! Elírás volt a részemről. A tartalom viszont nem. Továbbra i...
Nagykanizsán is tiltakoztak
Kati Dénes! A deda helyett dead az valami tudatalatti által vezérelt me...
Nagykanizsán is tiltakoztak
Ferincz Jenő 22. deda Nyugalom, nyugalom, kedves Erzsébet téren összeverődött...
Nagykanizsán is tiltakoztak
deda Katka! Te, és a tesóid annyi bűnt elkövettetek a népem ellen, ho...
Nagykanizsán is tiltakoztak
szabodenesnk Cseresnyés Péter mennyi pénzzel támogatta a tér építését? Kat...
Nagykanizsán is tiltakoztak
Álláshirdetés 
Adminisztráció / Irodai munka (5)
Bank / Biztosítás / Tőzsde (1)
Egészségügy / Szépség (4)
Egyéb (9)
Építőipar / Ingatlan (2)
Értékesítés / Kereskedelem / Üzlet (8)
Fizikai munka / segédmunka (6)
Gyártás / Termelés / Mérnök (3)
IT / Telekommunikáció (1)
Környezet / Mezőgazdaság (2)
Marketing / Média / Művészet (3)
Minőségbiztosítás (1)
Oktatás / Tudomány (3)
Szakmunk (21)
Szállítás / logisztika (5)
Távmunka / Alkalmi / Diákmunka (2)
Ügyfélszolgálat / Ügyfélkapcsolat (2)
Vendéglátás / Idegenforgalom (7)
Vezetői állások (3)
jokereso.hu
Fogorvos
Gyógyszertár
Háziorvos
Kereskedő
Szakorvos
Szolgáltatás
Devizaárfolyam 
CHF 260,73 EUR 314,51 USD 239,32
Tv-műsor 
 19.05  Bűvölet
 19.00  ...és megint dühbe jövünk
 18.25  Békavári uraság
 18.35  J.A.G. - Becsületbeli ügyek: Az Árnyék
 19.05  Bob, a mester: Margó bringája
 19.00  A Konyhafőnök
 18.00  Tények
Oldallátogatások a mai napon
14 127